Larmet inifrån Campus Manilla – Estelles skola i blåsväder

Larmet inifrån Campus Manilla – Estelles skola i blåsväder

Prinsessan Estelle och prins Oscars skola kritiseras av Skolinspektionen.

När det kommer till var de kungliga barnen ska gå i skolan finns det just nu ett självklart val, Campus Manilla på Djurgården. Både Estelle och Oscar går i grundskolan där och har möjlighet att fortsätta ända till gymnasiet.

Skandalerna kring Campus Manilla – Estelles & Oscars skola
0:47

Efter reklamen: Skandalerna kring Campus Manilla – Estelles & Oscars skola

(0:47)

Slå på ljud

Men nu får skolan kritik. Skolinspektionen har genomfört en undersökning om glädjebetyg, alltså bedömningar där betyget skiljer sig från resultaten på nationella provet i stor utsträckning.

Expressen rapporterar att Skolinspektionen funnit att det under vårterminen 2019 var 48 procent av eleverna som hade högre kursbetyg än provbetyg i matematik 2B och 84 procent i matematik 3C.

Skolans rektor Robert Mellander är självkritisk när Expressen frågar om resultatet i undersökningen.

– Vi får ta till oss kritiken vad gäller analysen kring avvikelser. Det behöver vi så klart jobba mer med, säger skolans rektor Robert Mellander.

Carl Philips skola kritiseras också

Granskningen visar förutom en diskrepans mellan provresultat och betyg att det utövats påtryckningar från både elever och föräldrar.

Det är inte bara Campus Manilla som granskats. Ytterligare 17 gymnasieskolor får kritik av Skolinspektionen. Det handlar bland annat om Lundsbergs skola i Storfors kommun, där prins Carl Philip var elev när det begav sig, Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå och Prins Wilhelmgymnasiet i Flen.