Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Larmet inifrån klassrummen – fyra veckor efter prins Oscars skolstart

14 sep, 2022, 14:10 
Prins Oscar och prinsessan Estelle

Nu stormar det kring Estelles och Oscars skola Campus Manilla – igen.

Annons
Här stjäl Estelle showen – hör underbara kommentaren som får alla att le!Brand logo
Här stjäl Estelle showen – hör underbara kommentaren som får alla att le!

Gruppbildningar och stök. Hård jargong och fysiska kränkningar. Samt oro för att eleverna inte ska nå kunskapsmålen. Det är tuffa anklagelser som enligt Expressen nu riktas mot prinsessan Estelles och prins Oscars skola Campus Manilla.

Prinsessan Estelles och prins Oscars skola Campus Manilla
Campus Manilla, där prins Oscar precis har börjat i nollan.

En grupp föräldrar (som beskrivs som välkända och ”högt uppsatta inom näringslivet”) ska ha riktat kritik mot skolan, en kritik som framförts i ett brev ställt till styrelsen och skolans ledning.

Annons

Första gången Campus Manilla uppmärksammades i dessa sammanhang var 2018, då Dagens Nyheter avslöjade att flera anmälningar hade skickats in till Skolinspektionen – som ett år senare konstaterade att bristerna var åtgärdade. 2020 fick skolan även en ny rektor.

Men nu är det alltså turbulent på Campus Manilla igen – bara fyra veckor efter att prins Oscar började i en av skolans två förskoleklasser, tillsammans med 23 klasskamrater.

Friskolan Campus Manilla på Djurgården i Stockholm
Nya konflikter på Stockholms just nu hetaste skola.

Skolan har elever från nollan och upp till nian, och totalt går det hela 530 barn i den mäktiga skolborgen. Prins Oscar och hans klassisar håller dock till i ett eget hus på området. Dessutom har 6-årige Oscar tryggheten i att syrran Estelle, 10, går på samma skola.

Annons
Prinsessan Estelle vid sin skolstart i förskoleklass på Campus Manilla
Så här såg det ut när Estelle började nollan. Nu går hon i fyran och prins Oscar har tagit steget in i hennes gamla klassrum.

Prestigeskolan Campus Manilla – här går Oscar och Estelle

Campus Manilla är en relativt ny friskola, grundad 2013 – och trots turbulensen är detta Stockholms just nu mesta prestigeskola, där alla vill gå.

Flera tusen barn står i kö och rektorn har berättat att föräldrar ringer och bönar och ber för att få en plats till sina barn. Prins Oscar behövde dock inte köa – på Campus Manilla gäller syskonförtur.

Campus Manilla där prinsessan Estelle och prins Oscar går
Skolan grundades 2013 – här låg tidigare Manillaskolan för döva och hörselskadade.

Att gå på Campus Manilla är avgiftsfritt. Skolan drivs av stiftelsen Carpe Scientia, som är icke vinstdrivande, och ordförande i stiftelsen är kungavännen Johan Nordenfalk, 49. Ordförande i föräldraföreningen är Elinore Tham, 40, gift med HM-arvingen Calle Tham, 43.

Foto: TT, Kungliga Hovstaterna.

Annons