Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lättklädda bilden på kungen stoppas – klassas som förbjuden

03 apr, 2023, 08:13 
Kungen
En lättklädd bild på kungen skapar uppståndelse.
Annons

Vi är vana vid att se kung Carl Gustaf i proper kostym, med ett värdigt statsmannautseende som passar hans yrkesroll. Det är väldigt sällan han spökar ut sig.

Men när kungen var kronprins kunde han kosta på sig lite mer spex i vardagen. Nyligen skrev vi på Svensk Dam om en bild som skapat uppståndelse på Twitter.

Här firar kungen ensam – utan SilviaBrand logo
Här firar kungen ensam – utan Silvia

Bild på kungen väcker uppståndelse

Twittraren lasse_dronare hade letat fram ett foto från 1968, där kungen, eller kronprinsen som han var vid tillfället, framstår som mer eller mindre oigenkännlig. Han bär nämligen en peruk, med långa, blonda hårslingor som hänger ner ända till bröstkorgen. Han har också oväntat lättklädd, med nakna ben på en bild som är tagen i vintermiljö.

”Bergatrollet själv? Carl Gustaf brukar uppträda mer eller mindre utspökad vid de årliga påskaftonskarnevalerna i Storlien. Sig själv och kamraterna till glädje och en eller annan åskådare till fasa, kan man tänka”, står det i en bildtext.

Annons

Twitter-användarna reagerade starkt på bilden, vilket man kan se hur plattformen hanterar den. Twitter har nämligen stoppat bilden från att visas i människors flöden, genom att markera den som "känsligt innehåll". Den har alltså fått stämpel som förbjuden, och för att se den måste användaren själv godkänna att den visas. En överdrift, kan tyckas.

"Har fått vara i fred"

Storlien har speciell plats i kungens hjärta, även bortsett från spexet under påskaftonskarnevalerna. Kungafamiljen älskar att kasta sig ut i skidbackarna vintertid. Inte minst har fritidshuset i Storlien, som prins Gustav Adolf och prinsessan Sibylla fick i bröllopspresent av Skidfrämjandet 1933, blivit en perfekt plats.

Den traditionen är inte lika aktiv i dag, men det tillhör inte ovanligheterna att Victorias och Carl Philips barn befinner sig i Storlien när det är dags för skidåkning.

– De har alltid respekterats och fått vara i fred i Storlien. När kungabarnen var små åkte de alltid dit och åkte skidor, har journalisten och författaren Barbro Hultman sagt till Aftonbladet.

Annons