Leif GW: De låg bakom inbrottet hos Madeleine i Florida

Prinsessan Madeleine blev utsatt för inbrott i sitt hem i Florida.Leif GW Persson har en teori om vilka som kan ligga bakom.

Prinsessan Madeleine lever livet i Florida med maken Chris O’Neill och barnen Adrienne, Leonore och Nicolas. Men i höstas inträffade något som penslade ett mörkt stråk över idylltillvaron: vår prinsessa utsattes för brott!

Leif GW Persson är Sveriges mest kunniga brottsexpert.

Leif GW Persson är Sveriges mest kunniga brottsexpert.

Det var en Florida-källa som avslöjade för Svensk Dam vad som inträffat. Deras lyxvilla i Miami föll nämligen offer för inbrottstjuvar.

– Prinsessan Madeleine och Chris har haft inbrott och Madeleine vågar inte bo kvar i huset, berättade uppgiftslämnaren.

– Prinsessan Madeleine kände sig inte trygg i huset.

Prinsessan Madeleine hade inbrott

Madeleine ska ha varit riktigt omskakad efter inbrottet.

Madeleine ska ha varit riktigt omskakad efter inbrottet.

Hovet bekräftade därefter att inbrottet ägt rum – men ville inte berätta i detalj om själva förloppet.

– Det var en händelse som inträffade i höstas. Hovet kommenterar ej säkerhetsfrågor, säger Margareta Thorgren, informationschef.

Det är i nuläget okänt huruvida Florida-polisen har gripit någon för inbrottet. Svensk Dam kontaktade Sveriges främste auktoritet inom ämnet brottslighet för att få en bild av vilka som kan ha begått dådet.

GW om gärningsmännen

Leif GW Persson, professor i kriminologi, tv-personlighet och författare, har en teori om fallet.

– Den typiske inbrottstjuven är en person med missbruksproblem. Det är faktiskt inte så himla svårt att begå ett inbrott i vanliga fall. Men för att göra en fullständig gärningsmannaprofil skulle man behöva vara på plats, säger Leif.

Inbrottet skedde när familjen inte var hemma. Men huset ligger i det välbemedlade området Pinecrest, där de boende samarbetar med polisen i ett så kallat “neighborhood watch”-projekt. Det innebär att bostäderna är väl bevakade — något som kanske säger något om inbrottstjuvarna, menar GW.

– Jag tänker mig att det där huset är väldigt väl skyddat. De lär ha larm och övervakningskameror och då ökar svårighetsgraden. Så det kan nog röra sig om mer kvalificerat folk som gjort det där, säger Leif.