Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Leif GW Perssons ärliga svar om relationen med kungen

06 dec, 2020, 07:00 
Leif GW Persson är en jaktentusiast av rang, något han har gemensamt med kungen, som är en gammal jaktkompis sedan många år tillbaka.
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 48?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 48?

Den svenska landsbygden är full av gamla anrika herrgårdar där tidigare adliga släkter har bott i generationer, i vissa fall bor de till och med kvar och fortsätter förvalta gården i generation till generation.

En av de är Elghammars herrgård utanför Gnesta, där de kungliga vännerna i familjen d'Otrante har sin hemmavist än idag. På senare år är gården kanske mest uppmärksammad för det faktum att Leif GW Persson arrenderar marken och jakträttigheterna och varje år håller hov där med stora jaktlag bestående av en mängd kända eller mindre kända personer från hans umgängeskrets.

Kungen gästar Leif GW Perssons jakt

Leif GW:s jakter har har blivit så populära att han har haft hedersgästernas hedersgäst med i jaktlaget, nämligen kung Carl Gustaf.

kungen jakt
Kungen är en van jägare, han och Leif GW Persson har mötts ute i skogen många gånger!

– Han är ju gudfar till min hyresvärd d'Otrante, så det primära skälet är väl att han vill träffa sitt gudbarn. Om vi jagar så har vi sen lunch, man måste tänka på sånt också! Han majestät är en mycket omdömesgill jägare. Lugn och sansad och så har han ju varit med några år, han började ju jaga när han inte var större än en tvärhand hög.

Annons

Någon som ärvt sin fars intresse för jakt är prins Carl Philip. Han har inte varit på just Elghammar med Leif som värd, men de har träffats på andra jakter.

– Det är en ganska begränsad krets vi pratar om här så man springer på varandra hela tiden. Jag tror att hans majestät har varit hos oss på Elghammar tre gånger, men totalt har jag nog jagat 20, 30, 40 gånger med honom. Men då har det varit på andra ställen också. Ofta i närheten för mycket av de där aktiviteterna är ju på de sörmländska gårdarna.

Det var vid ett av de tillfällena som Carl Philip var med.

– Det var nog uppe i Jämtland faktiskt. Där var vi och jagade älg några dagar, det var väldigt trevligt.

Annons