Leonores relation med farmor Eva O'Neill

prinsessan leonores relation med eva o'neill

Prinsessan Leonore har farmor Eva O'Neill som sin största idol. De har ett alldeles speciellt band – mycket tack vare Madeleine.

Prinsessan Leonore har en ganska ovanlig farmor. Glöm stickade halsdukar, korsord och bridgeblandningar! Eva O’Neill är inte den farmorn som sitter hemma och pysslar. Hon lever ett riktigt jetset-liv och ser alltid till att berätta om sina äventyr för barnbarnet Leonore.

Madeleines och Chris äldsta dotter har hunnit fylla 5 år. Hon älskar fart och fläkt och har mycket spring i benen. Leonore är den enda av prinsessparets barn som inte är född i Sverige. Hon såg istället dagens ljus på Presbyterian Hospital i New York och en av de första människorna hon träffade, förutom sina föräldrar, var farmor Eva. Chris mamma flög från London till New York, samma vecka som Leonore föddes, och följde sedan med Madeleine på den första barnvagnspromenaden på Manhattan. Sedan dess har Eva en alldeles speciell relation till prinsessan.

Leonores vardagliga liv med farmor Eva i London

Att Eva O’Neill och prinsessan Leonore har en så fin kontakt beror också på Madeleine. Hon står nämligen sin svärmor otroligt nära och tillbringade mycket tid med henne när prinsessparet bodde i London. Dessutom bodde familjen i Belgravia, samma stadsdelen som Eva. Under den tiden var Madeleine väldigt mån om att barnen skulle umgås med sin farmor på en vardaglig basis. Och Leonore var den av syskonen som, på den tiden, var stor nog att uppskatta sin farmors spännande liv med alla rafflande historier. En fascination som lever kvar än i dag. Även om de inte ses lika ofta.

Men som tur är älskar Eva O’Neill Miami och hon kommer ofta och hälsar på sina barnbarn på den soliga adressen. Och den som uppskattar besöken mest är prinsessan Leonore.

Foto: TT