Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Leonores världar hos mormor Silvia och farmor Eva

30 nov, 2019, 12:00 
https://image.svenskdam.se/image-5471140?imageId=5471140&width=1320&height=689
Ellen Myrgård Lindén
prinsessan leonores relation med drottning silvia och eva o'neill
Leonore är en prinsessa som älskar äventyr. Och hon har turen att ha familjemedlemmar i flera olika länder. Ibland får hon njuta av de flotta lekparkerna i London-stadsdelen Belgravia och ibland får hon lyssna till spökhistorier på Drottningholm.
Annons
Har du koll på snackisarna från vecka 48?Brand logo
Har du koll på snackisarna från vecka 48?

Leonore är en nyfiken liten tjej som älskar utflykt och äventyr. Ända sedan hon var liten har hon rest, världen över, med Madeleine och Chris och miljöombyte är därför någonting som passar den lilla prinsessan som handen i handsken. Leonore har ju dessutom familjemedlemmar i flera olika länder. Ibland åker hon hem till mormor och morfar, på Drottningholm slott, och ibland tar familjen flyget till London för att njuta av storstadspulsen hemma hos farmor Eva O’Neill.

För Leonore är mormor Silvias och farmor Evas hem precis lika kärleksfulla men några fler likheter finns i princip inte. De lever två helt skilda liv. Medan drottningen åker runt och representerar Sverige så styr Eva O’Neill över sitt eget schema på ett helt annat sätt. Hon kan vara mer spontan och åker och hälsar på prinsessfamiljen i Miami med jämna mellanrum. Silvia älskar också att komma till Florida, med hennes resor planeras förstås långt i förväg.

Annons

Leonore är mormor Silvias och farmor Evas ögonsten

Prinsessfamiljen bodde ju dessutom i stadsdelen Belgravia, under sin tid i London, och där ligger ju även Eva O’Neills våning. Under den här perioden umgicks farmor Eva mycket med sina barnbarn och hon fick en alldeles speciell relation till Leonore. Prinsessan var den av syskonen som var stor nog att uppskatta sin farmors spännande liv med alla rafflande historier. En fascination som lever kvar än i dag. Även om de inte ses lika ofta så har den där vardagliga kontakten, som de hade i London, lagt en fin grund för farmor Eva och barnbarnet Leonore. De trivs verkligen bra ihop!

Eva är också en berest lady, precis som drottning Silvia, och hon ger ofta Leonore presenter från de olika resmålen. Dessutom trivs syskonen otroligt bra hemma hos Eva i Belgravia. Området är både lyxigt och avskilt. Där kan Leonore leka i de flotta parkerna, utan att familjen behöver oroa sig för efterhängsna paparazzis.

Annons

Hemma hos mormor Silvia ute på Drottningholm ser leken helt annorlunda ut. Där finns hela 192 rum och dessutom kan barnbarnen bada i en gigantisk pool. Vilken dröm för en liten 5-årig prinsessa!

Foto: TT

Annons