Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Letizia bär allt oftare svärmors diadem

20 mar, 2015, 09:05 
Annons
Letizia-diadem

Låt oss ta en närmare titt på drottning Letizias gnistrande briljant-diadem!

Vad är väl en galaklänning utan juveler? Inte mycket…När drottningen av Spanien väljer hårdekoration, är favoriten svärmors briljant-tiara.

leitizia-sofia-ste

Diademet är gjort av den franska juveleraren Mellerio och därför kallas smycket ofta för Mellerios blomsterdiadem.

Annons

Det var general Franco som gav diademet i present till prinsessan Sofia, när hon gifte sig med Juan Carlos av Spanien 1962. Det var en bröllopspresent från folket, menade Franco.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Letizia-diadem-2

Sammankopplingen med Franco gjorde att spanjorerna blev rasande, när Letizia bar smycket på en galamiddag i Nederländerna 2013.

Sofia-4

“Skandalen” ledde till att hovet tvingades förklara varifrån diademet kom i från. Svaret blev, att smycket beställdes av  Alfonso XII från brittiska juvelerarfirman J.P. Collins 1879, som en bröllopspresent till andra hustrun, Maria Christina of Austria.

Diademet lämnade sedermera familjen och Franco köpte det av juveleraren Aldao i Madrid.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: IBL, Stella Pictures

Annons