Letizia och Félipe skänkte bort sitt arv

Letizia och Félipe skänkte bort sitt arv
Annons

Kronprinsessan Letizia och kronprins Félipe fick för något år sedan ärva en massa pengar av en miljonär. Nu skänker de i sin tur bort arvet till en skola på Menorca.

Det blev en känslosam stund för det spanska kronprinsparet när de överlämnade en saftig check till en skola för handikappade, belägen på ön Menorca.
För när Letizia och Félipe en gång tog emot de ärvda pengarna av Don Juan Ignacio Balada Llabrés, en man paret inte kände privat, så var det på villkor att de också kunde skänka bort alltihop till en lämplig mottagare. Och nu visar det sig att de hittat ett par organisationer de vill stödja, som denna skola.

Annons

Av Agneta Nisbeth
Foto: Stella Pictures

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

12 kommentarer till “Letizia och Félipe skänkte bort sitt arv”

 1. mb skriver: 4 mars, 2011

  Det finns en gud verkar det. Well done Felipe och Letizia – så ska män och kvinnor i staten agera!


 2. Ulla-Bella skriver: 4 mars, 2011

  1. mb: Det står ju att villkoren var att dom skulle skänka pengarna till lämplig mottagare och det gjorde dom. So what?


 3. mb skriver: 4 mars, 2011

  Stod det i villkoren? I så fall var de alls inte så ädelmodiga som jag trodde. Jag kan bara hoppas att de, villkor eller inte villkor, hade skänkt bort arvet till bättre behövande ändå.


 4. Christina Helsinki skriver: 4 mars, 2011

  Man börjar se en trend, inte bara i arabländerna, utan också i Europa.

  Ingen kan väl tro att Kates och Williams låga bröllopsprofil, är för att de är så djupt engagerade för dem som har det sämre. De har fattat att kungahusen inte fortsätta, om de inte visar solidaritet med medborgarna.

  Kung Abdullah, fick också “brådis” att kicka regeringen, som har bestått av rik upper-class, tom nära vänner. Rania arbetar för kvinnors rätt, i JORDANIEN, sas på hemmamark.

  Maroccos kung klarar sig också pga reformer, som han gjort, som en modern kung. Lalla Salma är hans, för kvinnors rättigheter, en perfekt soulmate. Inte far de här damerna “utomlands” för att delta i ett jubileum. Deras arbete är är i respektive länder.

  Alla är snygga, välutbildade, tror att deras insats är av stor betydelse. Detsamma gäller I Syrien, i allra högsta grad

  Någon skrev här här, hur underbart det är att leva i Europa. Lugnt och bra. Tydligen inte i sin vildaste fantasi, kan tänka, tiderna förändras
  En annan skrev att där ser man med president, hur det går.Tror att man kan kan jämföra, statsskick i Norden, kallt och fattigt, jämförda dem som har allt, som säkert inte behöver fråga någon,tex om pengar. Tvärtom, de förorsakar problem tom för Obama.

  Men det jäser i olika länder, i olika folkskikt.

  I Europa, får också alla kungahus vara försiktiga.

  Bäst för alla som har privilegier, antingen visa jobbreultat eller knipa käft, försvinna.

  .


 5. pia skriver: 4 mars, 2011

  Tänk om alla som har mer än nog av pengar frivilligt gav till dem som behöver. Kanske skulle vi ha en bättre värld då. Heder åt Felipe och Letizia.


 6. Petra skriver: 4 mars, 2011

  Om jag nu rätt föstår så skrivs det där uppe att dom “tog emot de ärvda pengarna…på villkor att” osv., alltså det verkar om det hade varit deras villkor. Men det här blir ju rent ordklyveri, och säkert finns det viktigare saker i världen att fundera på… 🙂


 7. Kristine, Oslo skriver: 4 mars, 2011

  Kjære Helsinki, min venn

  Jeg fulgte med og var helt enig til avsnitt 3 og halve avsnitt 4, men ved siste setning falt jeg av. I avsnitt 5 hoppet jeg i stolen. Syria, kjære du, er et helvetes diktatur likt Egypt og Tunisia som har falt og Libya som snart faller med dessverre med meget mer blodsutgydelse enn de foran nevnte. Jeg gir kun noen konsesjoner til Jordan og Maroco, men med MANGE forbehold, og mange, mange krav om forandring, forandring.

  I avsnitt 5-6 er vi helt på linje igjen. Republikken Finland er minst like avansert, adorable og fin som kongedømmene Norge, Sverige og Danmark. Dette mennesket i spaltene her som satte det store skillet i verden mellom kongedømmer og republikker var helt “på jordet” som vi sier i Norge. Skillet går mellom de ekte demokratiene og diktaturene/ skinndemokratiene.

  Jeg kan trøste deg med to ting: Norge består av et republikansk folk i et monarki, med et kongehus vi fortsatt er fornøyde med. Finland er en republikk på linje med de stolte, store republikkerne Tyskland og Frankrike. Særlig Frankrike, vive la republice, la gloire, et cetera, et cetera.

  Du har rett i at tiden tærer på de europeiske monarkier – som er og blir en anakronisme, men en nostalgisk og søt anakronisme. Jeg er ikke sikker på om Victoria, Frederik og Haakon blir regenter. Jeg er temmelig sikker på at Ingrid, Christian og den kommende baby i Sverie IKKE blir regenter.


 8. rasmus skriver: 4 mars, 2011

  Heder år Spaniens kronprinsesspar, här i ålderdomliga Svedala behåller ” Playboyprinsen” Carl Philip Bernadotte miljonarv från okända…..

  Alltmer ter sig det s.k svenska kungahuset allt förlegat, stil och föredöme ska vi INTE tala om, nakemmodeller och eskortdamer…

  Varför har det blivit så här ? När man har ALLA möjligheter att göra gott i kraft av sitt ämbete åker man och äter kakor i Italien, kollar på kockar i Frankrike, tar emot Julgranar (som ett uppdrag)
  bevistar fester i Palm Beach (som blir omskrivet i lokaltidningen) eller som nu tar semester i Norge, fölr något annat är inte det besöket….ja tala om stekta spoarvar som kommer flygande!,


 9. Amanda skriver: 4 mars, 2011

  #4

  PK???


 10. S skriver: 5 mars, 2011

  Det kunde Karl-Philip också gjort, skänkt bort det, men nej, han tog emot det, trots att där fanns släktingar.Jag börjar bli trött på våra kungligheter, när jag jämför!


 11. Christina Helsinki skriver: 5 mars, 2011

  Det här är inget politiskt forum.

  Jag representerar inte en republik. Bara skriver, som en medborgare, i vilket land som helst.

  Jag förväntar att de som kallas för överhet skall vara ett föredöme.

  Beträffande Syrien, gäller detsamma, som för alla andra arabländer. Där har de ändå en trumf på hand.
  Presidenten ville aldrig bli president.. Han är ögonläkare och hans fru, precis som Lalla och Rania, högt utbildade damer, har åtminstone gjort någonting i praktiken, för befolkningens väl.

  Jfr. Childhood.

  Den andra trumfen, för Syrien, i arabvärlden, är att USA, aldrig lyckats med att få landet Israel vänligt, men vet att, Syrien också faller, menar att de måste förändra sig.

  Slutdiskuterat för min del, betr. arabländerna.

  Lätt och kort; Vi talar om vad Sveriges kungahus bidrar till, för Sveriges väl och ve, hemma och utomlands.

  Personligen tror jag att Sverige aldrig kommer att bli en republik.
  Varför borde de bli?

  Ingen orsak. Sveriges befolkning bara har rätt att kräva, att inte svenska Kungens wiki, har ett kapitel, Women och sluta inbilla sig att den övriga familjen, är lika viktiga som IKEA.


 12. kismet skriver: 5 mars, 2011

  Förstår jag saken rätt förvaltade de bara pengarna tills de hittade en lämplig mottagare. Ädelmodiga?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar