Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Letizia och Felipe skickar iväg döttrarna utomlands

04 jul, 2019, 14:00 
Agneta Nisbeth
Letizia Sofia Leonor
Kung Felipe och drottning Letizia får tid över för varandra. Även denna sommar kommer de spanska prinsessorna Sofia och Leonor att tillbringa i USA.
Annons

Tydligen hade de så bra på sin amerikanska resa föregående år att de vill göra samma sak även denna sommar. Det spanska hovet uppger nu att både prinsessan Leonor och prinsessan Sofia kommer åter att resa över till USA och delta i ett “Summercamp”, en typ av sommarläger som amerikanska barn ofta går på när den vanliga skolan slutat.

Systrar och prinsessor emellan

Vi har ännu inte fått veta vilken plats de ska besöka på den amerikanska kontinenten, om det blir samma plats som förra året eller ej. För det verkade onekligen som prinsessorna hade väldigt kul, både som systrar, men också tillsammans med alla andra barn från olika delar av världen som också vistades på detta sommarläger.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
spanska kungaparet med barnen
Spanska kungaparet tillsammans med barnen.

Kronprinsessan Leonor kommer bli 14 år nu i juli och systern Sofia fyllde 12 i april så de kommer säkert också att kunna utvecklas på många olika sätt under resan.

Annons

De sportade och mötte andra ungdomar

– Vi hade så kul tillsammans, sportade och mötte massor av andra ungdomar från olika länder, berättade prinsessorna förra året då de precis kommit hem från sin USA-resa.

Letizia Sofia Leonor Sofia Felipe

På Campen kunde de både segla, spela tennis och träna på gym. Men en annan viktig sak var att de också fick chansen att bättra på sin engelska, nog så viktigt för två prinsessor.

Hovet påpekade förra året inför resan då att prinsessorna genom sitt sommarläger skulle “få nya kunskaper och erfarenheter, som ett bra komplement till den undervisning de nu får i sin skola hemma i Spanien”.

Felipe träffade Pavlos och Nikolaos på sitt sommarläger

Även flickornas pappa kung Felipe fick resa iväg under sommaren, då blev det bara en tur till en sommarskola i Spanien, närmare bestämt i den lilla orten Villanueva de la Vera.

Där fick Felipe också umgås med 200 barn från hela världen, men också träffa sina släktingar prins Pavlos och prins Nikolaos från exkungahuset Grekland.

 

Foto TT

Annons