Letizia testad för corona – efter upptäckten i bilden

Drottning Letizia har testats för corona.

Drottning Letizias kindpussades med en smittad minster och sedan blev det coronapanik i den spanska kungafamiljen. Både drottning Letizia och kung Felipe testades akut.
Slå på ljud

Kanadas First Lady är redan drabbad av detta mardrömsvirus. Och nu har Spaniens drottning testats för corona. Detta efter ett möte med Spaniens jämställdhetsminister Irene Montero. Hon kindpussades glatt med drottning Letizia, 47, på det där typiskt spanska sättet när de träffades i samband med ett möte med en välgörenhetsorganisation i Madrid – och bara några dagar senare blev Signora Montero sjuk i hosta och feber. Diagnosen ställdes direkt: Corona.

Drottning Letizia med coronasmittade ministern Irene Montero.

Drottning Letizia kindpussades med coronasmittade ministern Irene Montero.

Corona: Oron i spanska kungafamiljen

Under tiden hann Letizia och Felipe luncha med franske presidenten Emmanuel Macron och hans fru Brigitte i Elysée-palatset i Paris. Och sedan kom beskedet att ministern var smittad och att drottning Letizia var i riskzonen för att ha blivit smittad. Panik!

Drottning Letizia och kung Felipe träffar president Macron och fru Brigitte.

Letizia och Felipe hemma hos president Macron och hans Brigitte – samma dag som den stora coronapaniken bröt ut i spanska kungafamiljen.

Letizia testades direkt, men så här långt har hon klarat sig: Provet var negativt, meddelar en talesperson för det spanska hovet.

Samma glädjebesked kunde läkarna sedan lämna till kung Felipe, 52, som också testades direkt.

Och dramats själva huvudperson jämställdhetsministern? Ja, hon uppges vara i god kondition och sitter nu i karantän tillsammans med sin man Pedro Iglesias.

Drottning Letizia med Irene Montero.

Drottning Letizia med jämställdhetsministern – som bara några dagar senare blev sjuk i corona.

Foto: TT.