Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Letizias smarta försonings-gest mot svärmor Sofia

27 jan, 2019, 15:00 
Drottning Letizia
Relationen mellan drottning Letizia och svärmor Sofia är inte så varm som den ser ut. Spansk press har berättat om hur det finns en iskyla mellan kung Felipes två systrar och hans hustru. Exdrottning Sofia har försökt att medla, men har på senare tid tagit sina döttrars parti allt mer. Detta gör Letizias klännings-val riktigt symboliskt. En gest att försonas!
Annons

Vi vet ju att drottning Letizia inte värjer sig mot att bära budget-kläder. Hon ses ofta i snygga plagg från lågpriskedjor som spanskägda Zara exempelvis.

Drottningen i svärmor Sofias klänning.
Drottningen i svärmor Sofias klänning.

Nu har hon tagit sin spariver ännu längre. Letizia har rotat runt i svärmor exdrottning Sofias garderob och hittat en utomordentligt fin, röd klänning med plisserad kjol och armveckslånga ärmar. Äkta 80-tal!

Året var 1980 och som ni ser så är hon tillsammans med en annan drottning, danska Margrethe. Margrethe är också Sofias nära släkting då Sofias bror, kung Konstantin av exkungariket Grekland är gift med drottning Anne-Marie av samma exkungarike. Anne-Marie är drottning Margrethes lillasyster.

Annons

Hyllning till Sofia

En drottning har ju tillgång till en ocean av fina kläder. Därför ses Letizias handling som en hyllning till svärmor.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Likaså är det en medvetenhet som speglas i gesten, att fler bör återanvända plagg. Tidlösa klänningar som den här röda är ju hur stilfull som helst.

Det var i samband med National Fashion Awards som Letizia gjorde denna kupp och bar sin svärmors avlagda blus och kjol. Helt otippat! Hon bar även röda skor, höga så klart, det gillar ju den spanska drottningen. Till det valde hon örhängen med rubiner och en ormskinnsmönstrad, röd väska.

Letizia röd klänning Sofias gamla

Lite roligt var det att se vad övriga gäster hade på sig. En av de mest spektakulära utstyrslarna var denna! Lite vågat får man nog säga. Knallrött läppstift till rosa klänning med guldrosett (extra large).

Annons
Letizia och dam i rosett

Läs mer

Här är de kungliga dolda skatterna – 17 bilder och spännande historier

23 år senare! Victoria bär Silvias Nobelklänning

Foto: TT

Annons