Letizias sommarrysare – ensam på semestern?

Spanska valet kan bli en riktig rysare för spanska kungaparet. Sommarsemestern kan bli inställd beroende på hur resultatet blir.
Letizia-

Med tanke på hur mycket Felipe och Letizia har arbetat i år, skulle en vistelse nära vatten och stränder vara välbehövlig. Men de lediga dagarna och Mallorca-semestern ligger i farozonen, berättar Spanish News Today.

Leti

Det kan bli så att drottning Letizia får vara solo i sommar. Maken Felipe åker först till Centralamerika och när han är borta ska hans pappa, Juan Carlos vikariera som regent. När Felipe återvänder till sitt kungarike väntar det politiska valet. Kungen har tydliggjort att han är mån om de konstitutionella reglerna och han vill vara med när en ny regering ska bildas. USA:s president Barack Obama kommer på besök i juli och det är även ett OS-år.

LetiziaFelipe

Kung Felipe vill förstås närvara vid invigningen i Rio de Janeiro när det är dags för de olympiska spelen. Monarken har en hel del på sitt schema. I värsta fall får döttrarna och mamma Letizia vara utan sin kung i sommar.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Stella Pictures