Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Lilians liv i bilder

10 mar, 2016, 08:15 
Agneta Nisbeth
I dag är det tre år sedan prinsessan Lilian avled i sitt hem på Villa Solbacken. Vi ser tillbaka på hennes liv.
Annons
PrinsessanLilian7

Lilian Craig träffade prins Bertil i London år 1943. De blev blixtförälskade men det fanns hinder i deras väg. Bertil var svensk prins och den ende ”reserven” i tronföljden efter att hans bröder förlorat sina titlar. Hon var gift och hade både modellat och spelat småroller i filmer. Att de skulle få varandra var en omöjlighet. Men hjärtat väljer som bekant fritt.

Efter kriget flyttade Bertil och Lilian hem till Stockholm, men de fick smyga med sin kärlek. Att prinsen i bodde med den levnadsglada brittiskan var något alla visste men ingen skrev om. När kungens pappa omkom i en olycka blev Bertils roll ännu viktigare och han fick ett stor ansvar i familjen, framför allt som mentor till den framtida kungen Carl Gustaf.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Men så fort kungen gift sig med drottning Silvia blev det fritt fram för Lilian och Bertil att hålla bröllop. De levde att lyckligt liv tillsammans på villa Solbacken på Djurgården och i Villa Mirage på franska Rivieran. Lilian blev snabbt omtyckt av folket och hon fortsatte att representera Sverige även efter att Bertil avlidit 1997. De sista åren av sitt liv led prinsessan av alzheimers och hon vårdades av Silviasystrar i sitt hem på Djurgården.

Lilian somnade in på kvällen den 10 mars.

Se fler bilder från Lilians liv i galleriet.

 

Av: Liv Sander.

Bilder: IBL-AOP

Annons