Malin Berghagens bakslag – vräks från Lill-Babs våning efter mammas död

Nu är det klart att Lill-Babs döttrar vräks från hennes hyreslägenhet på Östermalm i Stockholm. Enligt tidningen Hem & Hyra måste familjen nu lämna den våning som var Lill-Babs hem i många år.

Hyresvärden FPK, Försäkringsbranschens Pensionskassa, har nu sagt upp kontraktet. Detta trots att dödsboet – genom Malin Berghagen, Kristin Kaspersen och Monica Svensson – förklarat att flera av barnen och barnbarnen bodde tillsammans med Lill-Babs i den aktuella våningen.

Det är Malin Berghagen som vill ta över kontraktet. Hon ska ha bott i sin mammas Östermalmsvåning med sin son sedan hösten 2017, då de lämnade Mallorca där de bott i fem år.

Planen var att Malin skulle bo tillsammans med sin mamma, så att hon aldrig skulle behöva bo på ett äldreboende. Men Lill-Babs gick bort innan detta hann bli ett ”varaktigt samboende”, vilket krävs för att kunna få ta över kontraktet.

Nu ska saken prövas i Hyresnämnden.

– FPK har fått flera berättelser om vem som bott i lägenheten och som därmed vill överta kontraktet, skriver värdens ombud till hyresnämnden, enligt tidningen Hem & Hyra.

Bland annat ska det enligt värden finnas uppgifter om att ett annat barnbarn bott i lägenheten sedan 2012 med sin flickvän.

Svensk Dam har sökt Malin Berghagen, som tidigare har skrivit så här på Instagram:

”Hyresvärden sa nej till att jag skulle få ta över mammas lägenhet. Nu är ärendet hos hyresnämnden sedan 1 1/2 år. Konstigt att inte en anhörig får ta över ett hyreskontrakt trots att resten av familjen sagt ok. Det handlar ju inte bara om en lägenhet. Det handlar om en plats nära en anhörig som nu inte längre finns kvar. Det borde prioriteras för alla i liknande situation. Det är jobbigt nog med sorgen.”

Barbro ”Lill-Babs” Svensson var skriven i en lägenhet på Östermalm, men hade även en annan lägenhet på Birger Jarlsgatan som hon använde som kontor. Hon gick bort i april 2018, efter en kort tids sjukdom.

Foto: TT, Kapp-Ahl.