Lista! Här är kungligheterna som jobbade mest 2017

Hektiskt arbetsår för kungligheterna!

2017 var ett bra arbetsår för de skandinaviska kungafamiljerna med många officiella uppdrag och tillställningar. Men vem jobbade egentligen mest? Bloggen UFO No More har tittat på kungahusens officiella kalendrar för att svara på den frågan. Då siffrorna endast är baserade på de officiella kalendrarna innebär det sannolikt att kungligheterna arbetar fler dagar än vad som nämns, vilket är viktigt att nämna i sammanhanget.

Läs mer: Bildextra! Modeexperten korar Madeleine och Victoria som bäst klädda i Europa

Här är de kungligheter som jobbade mest i respektive kungafamilj!

Svenska kungafamiljen

När det gäller de svenska kungligheterna toppas listan av kung Carl Gustaf och drottning Silvia. 156 arbetsdagar har kungen, och Silvia har 129. Victoria och Daniel hade relativt låga siffror i januari vilket kan förklaras av att de då tog ledigt i två månader för att spendera tid med familjen. Prinsessan Sofia födde Gabriel den 31 augusti och har varit mammaledig, vilket förklarar hennes låga siffror.

Läs mer: Först i Svensk Damtidning! Victoria och Daniel värdar för Kate och William

Norska kungafamiljen

När det gäller den norska kungafamiljen är det Haakon som toppar listan med 140 arbetsdagar. På andra plats kommer kung Harald, trea är Mette-Marit med 89 dagar.

Läs mer: Hör prinsessan Märtha Louise läsa en saga

Danska kungafamiljen

Drottning Margrethe kommer på första plats med 130 arbetsdagar, kronprinsessan Mary kommer tvåa med 96 dagar, Frederik trea med 88 dagar. Prins Henrik, som bekant har demens, har haft 20 arbetsdagar.

Läs mer: Drottning Margrethe anlände i kungahusets galavagn

Källa: The Royals and I och UFO No More.

Foto: IBL och Stella Pictures

Läs också: ÄNTLIGEN! Här är klänningen som passar ALLA kroppsformer

 

 

 

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: