Lite hopp för prins Johan Friso...

Prins Johan Friso vaknade förra veckan upp för ett ögonblick i sin sjuksäng – log mot sin hustru – och föll sedan tillbaka i sin koma.

Som ni säkert känner till vid det här lagt råkade prins Johan Friso i våras ut för olycka i skidpisten och begravdes under en lavin. Den holländske prinsen har sedan dess legat i koma sjukhuset Wellington i London.

En holländsk tv-kanal lyckades i en intervju med nobelpristagaren Desmond Tutu få honom att berätta om sitt besök hos prins Johan Frisos hustru Mabel. Hon är en nära vän till honom sedan många år tillbaka. Tidningen Hello berättar att Tutu hela tiden ber för prinsen och hoppas på en snar bättring.

– Det är så hemskt för hans hustru att se honom bara ligga där.

Men Tutu berättade också att prins Johan Friso förra veckan helt plötsligt slog upp sina ögon, log mot sin hustru Mabel och föll sedan åter in i sin koma. Tidningen Examiner berättar att Mabel nästan alltid finns vid sin makes sida, hon har inte gett upp hoppet om prinsen på något sätt. Och detta som precis har ändå gett familjen hopp en en bättring – kanske kommer drottning Beatrix son en dag att vakna på riktigt?

Av Agneta Nisbeth

Foto: All Over Press och Stella Pictures

Läs även:

Prins Johan Friso ligger fortfarande i koma››

Drottning Beatrix son vårdas med svåra hjärnskador››

Vad händer nu med Johan Friso››