Löfven bemöter kungens kritik: ”Kan inte se det på annat sätt”

stefan löfven kungen kung carl gustaf

TT
Nu är det statsminister Stefan Löfvens tur att bemöta kungens kritik.
Kungens skarpa coronaattack: sågar regeringen – inför alla
Slå på ljud

Under torsdagen släppte SVT ett klipp från årets upplaga av Året med kungafamiljen och i det får vi höra kungen uttala skarp kritik mot Sveriges hantering av coronapandemin, något han kallar för "ett misslyckande".

Under Folkhälsomyndighetens presskonferens bemötte Anders Tegnell uttalandet från kungen.

– Jag har inga åsikter om det kungen säger utan talar för mig och FHM, blev svaret då.

Statsminister Stefan Löfven bemöter kungens kritik

Men det är regeringen som är ytterst ansvarig för hanteringen av coronapandemin och nu har även statsminister Stefan Löfven svarat på kritiken.

– Jag tolkar kungens svar som ett bekräftande på det man redan sagt, det faktum att så många har avlidit är ett misslyckande. Man kan inte se det på något annat sätt, det är så jag tolkar det, säger Löfven under presskonferensen.

Kungen kung carl gustaf stefan löfven

Kungen har riktad kritik mot hanteringen av coronaviruset, något regeringen är ytterst ansvarig för.

TT

Under presskonferensen meddelade Löfven även att vaccineringen kommer påbörjas i Sverige redan i mellandagarna, och att snabbtester ska utföras på personer som har hög exponering för smitta men inte visar några symptom, till exempel vårdpersonal.

– Det är framför allt inom vården och omsorgen som snabbtesterna behövs så fort som möjligt. Staten kommer att ersätta regionerna för varje snabbtest, säger Stefan Löfven.