Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lögnen om prinsessan Madeleine fortsätter spridas: "Hennes hjärta har blivit krossat"

23 sep, 2023, 09:00 
Prinsessan Madeleine
En lögn om prinsessan Madeleine har fått spridning på nätet.
Annons

Prinsessan Madeleine är kanske vår mest omdiskuterade kunglighet. Så har det varit i decennier. Hon fick länge leva med epitetet "partyprinsessan", därefter kom det omskrivna uppbrottet med fästmannen Jonas Bergström och flytten till USA.

Här gör Madeleine oväntad comeback – timmar före kungens stora fest!Brand logo
Här gör Madeleine oväntad comeback – timmar före kungens stora fest!

Lögn om prinsessan Madeleine sprids

Nu sprids osanna uppgifter om Madeleine – till en enormt stor publik. Den ansedda tidningen Vanity Fair har twittrat ut följande om vår prinsessa:

"Tack vare att prins Harry och Meghan Markle visat vägen har en ny generation kungligheter prövat vingarna och inlett nya karriär bortom sina plikter som kungabarn", skriver Vanity Fair i ett inlägg som nåt nästan 200 000 Twitter-användare.

Till detta fogar Vanity Fair en artikel där flera kungligheter finns porträtterade på bild – bland andra prinsessan Madeleine.

Annons

Det här är har lett till gott om upprördhet bland initierade som kan sin kungliga historia. Bland annat användaren bakom det populära kontot Royal News Network.

"Prinsessan Madeleine fick sitt hjärta krossat"

Hon kan knappt tygla sin ilska.

"FEL! Prinsessan Madeleine flyttade till New York för över ett årtionde sen för att laga ett hjärta som blivit krossat, blev kär, gifte sig, födde en dotter i New York, flyttade till Sverige, sedan London och flyttade till Florida 2018. Två år före Megxit! Läs på lite!", skriver Royal News Network.

Och fler än så har protesterat mot jämförelsen mellan Harry och Madeleine.

"Madeleine har stöttat sin pappa kungen och sina syskon. Hon är så långt från Harry och Meghan som man kan komma", skriver en användare.

"Jämför inte prinsessan Madeleine med de där två skojarna... hon respekterar sin familj", skriver en annan.

"Madeleine har aldrig klagat efter att hon sa farväl till kungafamiljen för att bo i USA. Hon har alltid respekterat sin familj, till skillnad från Harry och Meghan", skriver en tredje.

"Madeleine är fortfarande en aktiv kunglighet som stöttar monarkin och fosterlandet", skriver en fjärde.

Annons