Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lögner om Madeleine sprids i utlandet – stora ilskan efter uppgifterna

28 sep, 2023, 17:00 
Reagerar direkt efter lögnerna om prinsessan Madeleine.
Annons

När Madeleine och Jonas Bergström bröt förlovningen 2010 bestämde sig prinsessan för att lämna Sverige. I stället sökte hon sig till New York, där hon några månader senare fann kärleken i Chris O'Neill.

Här gör Madeleine oväntad comeback – timmar före kungens stora fest!Brand logo
Här gör Madeleine oväntad comeback – timmar före kungens stora fest!

Nu skriver tidningen Variety att Madeleines beslut att flytta utomlands påminner om när prins Harry och Meghan Markle lämnade det brittiska kungahuset för att flytta till USA.

”Tack vare att prins Harry och Meghan Markle visat vägen har en ny generation kungligheter prövat vingarna och inlett nya karriär bortom sina plikter som kungabarn”, skriver Variety på Twitter.

Chris O'Neill och prinsessan Madeleine
Chris O'Neill och prinsessan Madeleine.

Rejäla kritiken efter påståendet om Madeleine

Men kopplingen är aningen långsökt. Prinsessan Madeleine flyttade ju till New York långt innan Harry och Meghan bestämde sig för att lämna det brittiska kungahuset.

Annons

Och de som har koll på den kungliga världen har reagerat starkt på artikeln och påpekat felaktigheterna. Bland annat det kungliga twitterkontot Royal News Network.

”FEL! Prinsessan Madeleine flyttade till New York för över ett årtionde sen för att laga ett hjärta som blivit krossat, blev kär, gifte sig, födde en dotter i New York, flyttade till Sverige, sedan London och flyttade till Florida 2018. Två år före Megxit! Läs på lite!”.

Kungafamiljen
Prinsessan Madeleine var nyligen på plats i Sverige för att fira kungens 50 år på tronen.

”Hon har alltid respekterat sin familj”

Kritiken hörs från flera håll och många påpekar även att det finns flera skillnader, då Madeleine aldrig tagit avstånd från sin familj och sett till att komma hem vid stora kungliga tillställningar.

Annons

”Madeleine har stöttat sin pappa kungen och sina syskon. Hon är så långt från Harry och Meghan som man kan komma”, skriver en person.

”Madeleine har aldrig klagat efter att hon sa farväl till kungafamiljen för att bo i USA. Hon har alltid respekterat sin familj, till skillnad från Harry och Meghan”, skriver en annan.

Prins Harry och Meghan Markle
Många tycker det är fel att jämföra prinsessan Madeleines situation med prins Harrys och Meghan Markles.

Foto: TT

Annons