Lögnerna kring kronprinsessan Victorias ring

Kronprinsessan Victoria och Daniel är bra på kärlekssymboler...

Kronprinsessan Victoria och Daniel är bra på kärlekssymboler...

Nu väntar vi spänt på att få veta mer om Ringen, Brudklänningen och Festen… Men kronprinsessan Victoria och Daniel Westling är duktiga på att behålla hemligheter. Elisabeth Tarras-Wahlberg är den som hittills stått för största avslöjandet när det gäller Victorias förlovningsring!

Kronprinsessan Victoria

I Kvällsöppet förra veckan slank det ur Elisabeth Tarras-Wahlberg, tidigare mentor till kronprinsessan och hovmarskalk, att Victorias förlovningsring inte alls hade tillhört drottning Silvia – inte heller kommer ringen från hovleverantör Bohlin!

Skönt. För hörsammar vi kronprinsessan Victorias ord från förlovningsdagen så verkar det defintivt handla om något mer än bara en bedårande vacker förlovningsring. Så här sa kronprinsessan Victoria spontant inför pressen på förlovningsdagen:

– Det här är en ring som betyder mycket  för mig…

Kan det bli mer speciellt för Victoria än att ringen inte fiskats upp ur kungliga juvelskrin eller kanske inte ens inhandlats där kungligheterna oftast gör sina inköp? Victoria och Daniel har ju varit duktiga på kärlekssymboler som sagt mer än ord, armbandet som de båda bar – och de sammanflätade bokstäverna i Victorias halsband.

Victoria stannade en timme extra

När det gäller vigselringarna har spekulationsvågorna gått höga. Häromveckan

besökte kronprinsessan Victoria och Daniel Westling silversmedsbutiken Atelier Borgilá  på Nybrogatan. Strax före tio rullade

Kronprinsessan Victorias vackra förlovningsring.

Kronprinsessan Victorias vackra förlovningsring.

Säpobilen fram till entrén, efter en halvtimme kom Daniel ut, Victoria stannnade ytterligare en timme.

Vad de tittade på? Hemligt, förstås!

Men det ligger väl nära till hands att gissa att Victoria tittade ut någon gåva till sin blivande make. Atelier Borgilá har varit kunglig hovleverantör sedan 1930-talet.

Av Eva Österlind

Foto: Charles Hammarsten