Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lömsk juvelstöld i Luxemburg: "Ett insiderbrott"

20 dec, 2018, 10:08 
Maria Teresa
Storhertiginnan Maria Teresas juveler är stulna. En av de misstänkta är belgiska drottning Mathildes make-up-artist!
Annons

De kungliga juvelerna i storhertigdömet Luxemburg hör till världens mest exklusiva. Här finns unika dyrgripar och släktsmycken som gått i arv i generationer.

Storhertiginnan Maria teresa

Det är en stor sorg för hela storhertigfamiljen att flera magnifika juveler nu försvunnit från palatset.

– Plötsligt kunde inte storhertiginnan Maria Teresa hitta sina smycken. En hemskt stöld har ägt rum och man misstänker att det är ett insiderbrott, berättar en person med insyn för belgiska tidningen Het Niewsblad, som nu rapporterar en hel del om det mystiska bedrägeriet.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Polisen i Luxemburg har förhört en person som arbetat med storhertiginnan. Han har också varit make-up-artist och regelbundet arbetat med Belgiens drottning Mathilde och andra kungligheter såsom drottning Paola och prinsessan Claire.

Annons

Han var också en av flera make-up-artister, som arbetade vid bröllopet 2012 när prins Guillaume och Stéphanie de Lannoy gifte sig. Personen i fråga förnekar all inblandning i stölden och har nu släppts på fri fot. Inga detaljer om vad som verkligen skett har nått allmänheten. Polisen är förtegna.

– En talesman för Luxemburgs storhertigfamilj säger: “Hovet bekräftar att juvelerna har blivit stulna”.

Maria teresa

Storhertig Henri, som är nära släkt till den belgiske kungen Philippe, sitter på den luxemburgska tronen sedan 2000. Hans hustru Maria Teresa sägs vara bestört av det som skett. Hon är också chockad över att polisen misstänker att det handlar om ett insiderbrott. Någon närstående person till storhertiginnan har alltså utfört ett dåd, som för alltid kommer att få konsekvenser för de historiska smyckena om de inte kommer till rätta.  Det kan också vara någon som haft tillgång till rummet där smyckena finns. Vetskapen om att det kan vara en anställd gör att misstänksamheten nu är stor både bland kungligheterna själva och bland hovpersonalen.

Läs mer:

Foto: TT och IBL

Annons