Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Louis av Luxembourg och Tessy föräldrar igen

11 okt, 2007, 16:21 
Agneta Nisbeth
Prins Louis av Nassau och hans hustru Tessy är båda bara 21 år gamla, men redan tvåbarnsföräldrar. Och storhertigparet av Luxembourg är stolta farföräldrar!
Annons

Prins Louis’ och hustrun Tessys son nummer två, lille Noah, kom till världen på mitt i natten på Centre Hospitalier de Luxembourgs BB-avdelning Maternité Grande-Duchesse Charlotte och både mamma och barn rapporteras må alldeles utmärkt hemma hos familjen.

Louis är en mycket stolt pappa och farfar storhertig Henri och farmor storhertiginnan Maria Teresa är om möjligt ännu mer stolta över sitt andra barnbarn. Det första fick de ju redan för ett år sedan när Louis och Tessy födde sonen Gabriel. Men då grumlades bebislyckan av det faktum att kärleksparet ännu inte hade hunnit gifta sig.

Mamma Tessy är militär

Gabriel föddes i mars och efter mycket knorrande från storhertigparet hastade Louis och Tessy till altaret i september. Bröllopet hölls i kyrkan i Gildorf, samma kyrka som lille Gabriel döptes i. Bara de närmaste vännerna och familjen var inbjudna till bröllopsfesten och bland gästerna fanns flera av Tessys militärvänner. Innan hon träffade Louis var hon nämligen yrkesmilitär och var stationerad i forna Jugoslavien när kärleken plötsligt briserade som en bomb i kasernen. Louis var på besök i lägret för att inspektera NATO:s fredsbevarande styrkor och kunde inte slita blicken från den stjärnögda Tessy.

Annons

Svärmor Maria Teresa har mjuknat

Året därpå blev Tessy gravid och livet förändrades totalt för paret. Louis pluggar i Schweiz och därför var det mest praktiskt att den lilla familjen bosatte sig där.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Tessy har fått lägga jobbet åt sidan ett tag och är mammaledig på obestämd tid med sina två små söner. Maria Teresa och Henri som till en början såg på den rosenröda romansen med skeptiska ögon har numera tagit emot Tessy med öppna armar. Bara två dagar efter födseln var Tessy på benen och representerade den kungliga familjen under en tacksägelsegudstjänst i Luxemburg inför ”Royal National Day”. Maria Teresa såg mycket nöjd och stolt ut eftersom det var första gången som Tessy var med under denna speciella dag.

 

Av Jenny Alexandersson

Foto TT

Annons