Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Luxemburgs snyggprins gifter sig i veckan

16 sep, 2013, 08:21 
https://image.svenskdam.se/image-5471213?imageId=5471213&width=1320&height=689
Annons
Felix-1

Nu laddar Luxemburgs furstehus för bröllop igen – i morgon gifter sig prins Félix och Claire Lademacher.

För knappt ett år sedan bjöd storhertigparet Henri och Maria Teresa in de kungliga släktingarna till en hejdundrande fest i furstendömet. Då gifte sig arvprins Guillaume med Stéphanie de Lannoy från Belgien.

Felix-1
Claire-1
Annons

Nu laddar Luxemburgarna för bröllop igen. Men den här gången är det storhertigparets nästäldste son, prins Felix, i huvudrollen och scenen är inte på hemmaplan.

Bröllop i morgon

Prins Felix av Luxemburg gifter sig borgerligt den 17 september med sin fästmö Claire Margareta Lademacher i Villa Rothschild i tyska Königstein. Det är Claires hemort.

Hemmaplan

Den religiösa ceremonin kommer därför att äga rum fyra dagar senare i Sainte-Marie-Madeleine i södra Frankrike.

Vi är på plats

Där känner sig prins Félix som hemma. Hans familj har tillbringat alla sommar där. I Frankrike är Svenskdam.se på plats och rapporterar löpande från festligheterna på lördagen.

Förlovning

Prins Felix, 29, och Claire, 27, har känt varandra länge och var skolkamrater redan i gymnasiet på internatskolan i Schweiz. De förlovade sig den 27 december 2012.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Missa inte vår bröllopsbevakning under veckan!

Läs mer:

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Stella Pictures, Grand Ducal/Luxemburg

 

 

Annons