Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Luxemburgs storhertigpar firar bröllopsdag

14 feb, 2014, 12:02 
Annons
Maria-Teresa-23

Vi önskar storhertigparet Henri och Maria Teresa av Luxemburg en härligt romantisk Alla Hjärtans Dag!

Alla Hjärtans Dag är en alldeles speciell dag för storhertigparet Henri och Maria Teresa av Luxemburg. Den 14 februari 1981 gifte de sig av kärlek och känslorna är lika varma idag, som då för 33 år sedan.

MariateresaHenri

Henri och Maria Teresa har inget emot att visa sin kärlek offentligt. De håller om varandra, kramas och har till och med kysst varandra när andra sett på, vilket är mycket ovanligt i kungliga familjer.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Stephanie-Luxemburg
Maria-teresa-3

De har mycket att se fram emot. I juni får sonen prins Felix och hans hustru prinsessan Claire sitt första barn. Och det viskas om att även prinsessan Stéphanie väntar smått, men hovet har fortfarande inte bekräftat det. Bilderna talar däremot sitt tydliga språk.

Annons

Fick kämpa för kärleken

Henri och Maria Teresa vet av smärtsam erfarenhet vad det innebär att tvingas kämpa för sin kärlek.”Känslor har väl inget med giftermål att göra?”.

Utvald

Det ansåg Henris föräldrar, storhertiginnan Josephine Charlotte, född prinsessa av Belgien, och storhertig Jean. De tillhörde den generation kungligheter där man visste tidigt vem av ”kusinerna” som var utvald till make/maka.

maria-teresa-felix

Men deras son, tronarvinge Henri, var djupt förälskad i bankirdottern Maria Teresa, som han träffade när han studerade i Schweiz. Han hotade att avsäga sig prinstiteln om han inte fick den han älskade. Så föräldrarna gav, om än motvilligt, med sig till sist.

Annons
Madeleien-4

Här ser vi bilder från när storhertigparet av Luxemburg var i Stockholm och besökte sina svenska släktingar.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Stella Pictures

 

Annons