Lyckliga bebisbeskedet till Sofia – äntligen är han här!

Karin Trnblom/TT
Prinsessan Sofias bästa vän har blivit mamma för andra gången!

Det råder babyboom i kungliga världen just nu, med Eugenies son som föddes förra veckan, Meghans gravidbesked och så förstås prinsessan Sofia och prins Carl Philip som väntar tillökning i familjen om drygt en månad.

Men det är inte bara bland kungligheterna det råder babyboom utan också bland de kungliga vännerna!

I veckan fick vi härliga besked från en av Sofias närmsta vänner, Carolina Pihl! Hon och maken Gunnar Eliassen har välkomnat sitt andra barn till världen, något de avslöjade på Instagram.

”Nicholas, 2021-02-18, jag har inga ord för hur tacksam jag känner mig just nu. Vi mår alla bra och är tillbaka hemma” skriver hon till sitt inlägg tillsammans med flera bilder på den nyfödda sonen tillsammans med sina föräldrar på sjukhuset och senare även när det var dags för hemgång.

carolina pihl prinsessan sofia

Carolina på sin gudson prins Gabriels dop, tillsammans med de andra faddrarna Thomas Sommerlath, Sara Hellqvist, Oscar Kylberg och prinsessan Madeleine.

Erika Gerdemark, Kungahuset

Carolina och Gunnar gifte sig på Capri förra året och Sofia och Carl Philip var såklart på plats! Bruden Carolina Pihl har känt prinsessan Sofia väninna ända sedan New York-tiden, och hela kompisgänget hade flugit ner till Capri för att se henne säga ja till sin blivande man.

Nära vän till Sofia från tiden i New York

Carl Philip och Sofia missade på grund av bröllopet en Sverigemiddag som ägde rum hemma på kungliga slottet, men de ville vara där för sina vänner vilket är förståeligt!

Carolina Pihl är jämngammal med Sofia och bor i London med sin brudgum Gunnar och deras tvååriga dotter Stella Inez Winther. Hon har också bott flera år i New York, den stad där hon och prinsessan Sofia, som då hette Hellqvist, alltså tillbringade några roliga ungdomsår tillsammans.