Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lyckobeskedet till Estelle blir världsnyhet – skapar rubriker utomlands!

03 okt, 2023, 05:00 

Prinsessan Estelle kan se fram emot en rolig och spännande resa!

Annons
Victorias viktiga krav på Estelle och Oscar: ”Brukar tjata”Brand logo
Victorias viktiga krav på Estelle och Oscar: ”Brukar tjata”

I oktober kan vi se fram emot en stor kunglig fest!

Förra veckan kunde Svensk Damtidning avslöja att kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle kommer att resa till Köpenhamn om två veckor för att närvara vid prins Christians storslagna 18-årsfirande.

– Delar av kronprinsessfamiljen reser till Köpenhamn, bekräftar hovets informationschef Margareta Thorgren för Svensk Dam.

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle i publiken när Stockholm stad arrangerar en jubileumskonsert på Norrbro under lördagen i samband med kung Carl XVI Gustafs 50-årsjubileum på tronen.

Glädjebeskedet till prinsessan Estelle – så blir prins Christians fest!

Den svenska kronprinsessfamiljen och den danska kronprinsfamiljen har en mycket fin och nära relation.

Annons

Victoria är gudmor till Christian, medan kronprinsessan Mary är gudmor till Estelle.

Drottning Margrethe, kronprinsessan Mary, prinsessan Estelle och kronprinsessan Victoria Högvaktsavlösningen på yttre borggården på Stockholms slott med anledning av kung Carl XVI Gustafs 50-årsjubileum på tronen.
Den danska och svenska kungafamiljen har en nära relation.

På Christians födelsedag, söndagen den 15 oktober, kommer drottning Margrethe bjuda in till galamiddag på Amalienborgs slott – med start klockan 17.00.

Det är en mycket stor dag och därmed kommer många kungligheter från Europa vara på plats – däribland Estelle och prinsessan Ingrid Alexandra.

Nyheten sprids utomlands

Nu har nyheten om att Estelle står på gästlistan även nått utländsk media – som nu rapporterar för fullt om det stora evengemanget.

Annons

Den brittiska kungliga sajten Royal Central har i dagarna publicerat en artikel om att Victoria och Estelle kommer att resa till grannlandet i mitten av oktober.

"Det här blir inte det första stora utländska födelsedagsfirandet för prinsessan Estelle. Hon följde med sina föräldrar på 18-årsfestligheterna för prinsessan Ingrid Alexandra av Norge förra året", skriver sajten och fortsätter:

"Ett foto av Europas unga framtida monarker togs vid det firandet; men prins Christian av Danmark och Spaniens prinsessa Leonor saknades på bilden."

Annons