Lyxfällan: Fergie och Andrew tvingas sälja alpslottet

29 maj, 2020, 22:00 
Fergie och prins Andrew tvingas sälja sitt chalet i Verbier.
Detta är som den kungliga versionen av Lyxfällan – och nu har det hänt: Prins Andrew och Fergie tvingas sälja alpslottet.
Annons
Kungafamiljens ALLA hem!
Kungafamiljens ALLA hem!

Det är drottning Elizabeths son prins Andrew, 60, och hans inofficiella särbo (och ex-fru) hertiginnan Sarah ”Fergie” Ferguson, 60, som levt över sina tillgångar så galet mycket att de skulle kvala in i VIP-versionen av Lyxfällan direkt.

Fergie och prins Andrew
Offentligt förödjukade: Prins Andrew och Fergie.

Nu tvingas de till en tvångsförsäljning av sitt hus i Verbier. Och skälet är mycket enkelt och krasst: De kan inte betala. Pengarna är helt enkelt slut.

Prins Andrew och hans familj i Verbier.
Prins Andrew och hans familj i Verbier.

Total förödmjukelse – särskilt som den mycket arga säljaren har gått ut i media. Och ni kan ju tänka er hur detta tas emot i den brittiska kungafamiljen. Att säga att man inte gillar att prata om pengar offentligt är ett understatement. Det är bara ett område som man ALDRIG berör. Men nu är Fergie och Andrew så illa tvungna.

Annons

Kungligheterna som hamnat i ”Lyxfällan”

Fergie, prins Andrew och drottning Elizabeth
Prins Andrew med Fergie, dottern prinsessan Beatrice, mamma drottning Elizabeth och pappa prins Philip.

Och allt handlar om detta lyxiga chalet i Verbier – snarast ett timmerslott med sina sju sovrum. Andrew och Fergie köpte hela härligheten för 156 miljoner svenska kronor. Men när det var dags för slutbetalningen på 60 miljoner svenska kronor, som skulle ha varit inne den 31 december, så hade de inga pengar att betala med. Och nu har straffräntan gjort att skulden har vuxit till 80 miljoner kronor.

Prins Andrew och Fergie tvingas sälja timmerslottet i Verbier.
Det kungliga timmerslottet i Verbier.

I fredags stod det klart att loppet är kört. Prins Andrew bönade om mer tid, om respit. Men säljaren den schweiziska kvinnan som sålt huset var stenhård och gick ut i media. Och nu har givit advokatfirman Etude du Ritz i uppdrag att inleda en rättsprocess.

Annons
Fergie, hertiginnan av York.
Fergie i knipa igen.

Advokaten Philippe Loretan säger att det inte handlar om någon tvist, eftersom Fergie och Andrew aldrig har ifrågasatt det faktum att de är skyldiga dessa pengar. De har bara misslyckats med att betala, utan att ge någon förklaring.

– Min klient är extremt besviken och upprörd, säger advokaten till The Telegraph.

– Hon kunde inte föreställa sig att personer av den här kalibern inte skulle kunna betala sina skulder.

prins Andrew och Fergie
Deppigt värre för prins Andrew och Fergie.
Annons

Foto: TT.

Annons