Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Lyxliv och plikter – så lever tvillingarna i Monaco

Lyxliv och plikter – så lever tvillingarna i Monaco
NU GRATIS

Fursteparets tvillingar har ett liv som är få förunnat. Lyx, fina fester och leksaker de flesta barn bara kan drömma om. Men det finns nackdelar.

Prins Jacques och prinsessan Gabriella, som fyller tre i december, bor med sina föräldrar i det rika lilleputtlandet Monaco. Barnen var mycket efterlängtade och blev snabbt allas små älsklingar på slottet.

Visserligen har Albert redan två barn sedan tidigare, Jazmin Grace Grimaldi och Alexandre Grimaldi-Coste, men de gästar bara slottet då och då och har inte möjligheter att göra anspråk på tronen, eftersom de är födda utomäktenskapligt av olika mammor.

De två-åriga tvillingarna kläs i exklusiva kläder, har massor av leksaker att välja bland och tussas ihop med andra barn från Monaco-societeten, någon brist på lekkamrater kommer det aldrig att vara.

Det är två mycket älskade barn som visas upp på slottsbalkongen en solig dag hemma i Monaco.

Men allt är inte bara nöje och lek, prinsen Jacques och prinsessan Gabriella har redan börjat skolas in i “jobbet”. I tidig ålder har de fått lära sig att le mot fotograferna och de vinkar proffsigt till folket från slottsbalkongen. De får också stå ut med att vara bevakade, dygnet runt. Några av nackdelarna med att vara prins och prinsessa.

Pappa furst Albert säger att han försöker låta dem vara barn, så länge det bara går.

– Vi vill att de ska få en så normal uppväxt som möjligt och vi låter dem alltid umgås med andra barn på förskolan och på den offentliga lekplatsen.

Prins Jacques fick för en tid sedan följa med sin mamma ut på ett första uppdrag. Det var ombord på fregatten Guepratte i Port Hercule och då visade det sig att lillprinsen lärt sig göra honnör!

Prins Jacques, som en gång kommer ta över som furste i Monaco, har redan utfört sitt första uppdrag. Foto: Instagram.

Pappa Albert vet naturligtvis hur det är att växa upp som prins på ett slott. Den snart 40-åriga furstinnan Charlene har som bekant en helt annan bakgrund som proffs-simmerska, men har genom åren lärt sig att förstå hur det kungliga livet fungerar och anpassat sig därefter. Något som inte alltid varit lätt för henne, det har viskats om en depression. En del kritik har också riktats mot furstinnan sedan hon valt att utebli från vissa större uppdrag.

– Just nu är mitt fokus på att fostra barnen in i det kungliga livet och det ansvar som följer med detta, säger hon bestämt.

Hur ser en dag ut i tvillingarnas liv tillsammans med mamma Charlene?

– Först av allt är jag mamma, jag har två små barn och min dag börjar vid sex på morgonen som för alla andra mödrar. När jag vaknar så startar “bussens hjul” och allt sätter igång för dagen.

Läs mer: Se fina bilderna från Monaco-tvillingarnas dag i lekparken

Hon säger att det verkligen är fullt upp i veckorna med de mycket aktiva barnen som älskar att leka tillsammans med andra barn på förskolan eller i parken. Lyckliga småttingar verkar de också vara.

– Både Jacques och Gabriella skrattar och ler hela tiden. Men de för aldrig oväsen och skriker, bara när de leker för fullt eller börjar bli hungriga.

Tack och lov sover de också bra under nätterna, så paret – eller deras nannys – behöver sällan gå upp för att ta hand om dem. Fast ibland får mamma och pappa ändå rycka in.

– Då får de sova hos oss, men de har egna rum som de annars vistas i varje dag, så vi får lite sömn, har furst Albert avslöjat.

Tvillingarna har vid tidig ålder lärt sig simma i slottspoolen, med mamma som tränare, hon är ju en före detta OS-simmare. De hoppar nu i och ur poolen som de inte har gjort något annat.

– Det var en av de första sakerna jag ville göra när jag fick barn, lära dem att simma och inte vara rädda för vatten, säger Charlene som också startat en egen stiftelse för att stoppa drunkningsdöden bland barn runt i världen.

Barnen har självklart nannys som tar hand om dem. Barnen talar både engelska och franska, precis som deras nannys.

När tvillingarna fyller år den 10 december blir de rejält uppvaktade. Inte bara av mamma och pappa, utan också av resten av befolkningen i Monaco. På ettårsdagen ordnades gratis tårta på torget för att fira tvillingarna. Doptårtan var fantastiskt vacker, halva delen gick i rosa och halva ljusblått, och den var pyntad med tvillingarnas kungliga monogram.

Albert har berättat att hans liv ser helt annorlunda ut sedan han blev småbarnspappa. Hans dag börjar med en stark kopp kaffe och kanske lite läsning ur en bok som lär ut hur man klarar av att vara far till tvillingar, Joe Rawlinsons “A Dads Guide to Twins” som Albert menar har många bra tips och är lättläst. Han säger dock ingenting i intervjuerna om sina andra barn, Jazmine, 25, och Alexandre, 13. De fick växa upp utan sin far, som bara träffat dem sporadiskt under uppväxten.

– Gabriella var den som först lärde sig bokstäver och siffror, fortsätter fursten, men nu har Jacques kommit ikapp tack vare Charlene som hjälper dem varje dag.

– Barnen är verkligen intensiva och fulla av energi, än så länge har de inte haft några utbrott, fast det kanske kommer senare. De talar både engelska och franska, säger Charlene stolt.

Tvillingarna står varandra mycket nära och visar gärna sin syskonkärlek.

Hon säger också att barnen är både söta och smarta.

Allt medan fursten flikar in:

– Och de lär sig allt så snabbt!

Albert berättar att barnen redan kan namnen på flera av världens ledare, som Vladimir Putin och Donald Trump.

Kunskap de säkert kommer att ha användning av lite senare i livet.

Sedan barnens födsel har Charlene fått ny makt och energi att stå emot resten av Alberts familj, särskilt prinsessan Caroline som aldrig dragit jämt med furstinnan. Det är ju Charlenes son Jaques som en gång ska ta över det lilla lyxlandet vid Medelhavet, inte någon av Alberts systerbarn.

Albert sägs inte vara allt för glad över att Charlene ibland väljer att stanna hemma istället för att representera, men nu har furstinnan i alla fall gjort sin plikt, fött en blivande tronföljare.

Läs mer:

Carl Philip i Monaco – se unika bilden med furst Albert!

Kärlekssorg, skandaler och ond bråd död – allt om Monacos mörka skugga

Foto: Stella, IBL och Instagram/Facebook hovet i Monaco