Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lyxvillan i Florida kan gå av för rekordsumma om Madeleine och Chris säljer

07 mar, 2023, 20:00 
AvMax Byström
Chris O'Neill och prinsessan Madeleine

Sedan prinsessan Madeleine och Chris O’Neils flytt till lyxhuset i Florida har bostadspriserna i området gått spikrakt uppåt. Om familjen säljer i dag kan de göra en rejäl miljonvinst.

Annons

Huset i det exklusiva området Pinecrest i Florida ska ha gått för 30 miljoner svenska kronor när prinsessan Madeleine och familjen flyttade in för tre år sedan. Mycket talar för att det kan kosta betydligt mer i dag.

Hovet bekräftar: Prinsessan Madeleine och familjen flyttar till Sverige!Brand logo
Hovet bekräftar: Prinsessan Madeleine och familjen flyttar till Sverige!

Priserna för flera motsvarande bostäder som ligger ute för försäljning i området just nu går under klubban mellan 40 och 50 miljoner svenska kronor – ibland mer.

Prinsessan Madeleine och Chris kan göra miljonvinst

Mycket har hänt på den amerikanska bostadsmarknaden och i världsekonomin sedan familjen flyttade hit i början av 2020. Bara några veckor efter flytten så lamslogs världen av covid19 och den globala pandemin. I USA innebar det strikta regler och lockdown. Det här fick bostadspriserna att gå i taket på många håll, då folk började arbeta hemifrån och spendera nästan all sin tid hemma.

Florida var inget undantag. Bostäder i mångmiljonklassen är i dag dubbelt så många här som innan pandemin, enligt Forbes. Samtidigt har den svenska kronan sjunkit i förhållande till dollarn vilket gör bostäderna mer värdefulla för en svensk säljare.

Annons

Om familjen beslutar att sälja bostaden på 600 kvadratmeter kan de erbjuda köparen pool, åtta sovrum, sex badrum och en rymlig walk-in-closet. En stor trädgård och terass med inbyggd grill innebär också goda möjligheter för fest och umgänge i det varma klimatet.

Prinsessan Madeleine måste agera snabbt

Men det gäller att slå innan priserna vänder ner igen. I amerikanska medier rapporteras det nu om en väntad nedkylning på bostadsmarknaden efter stigande räntor och en allt oroligare omvärld.

Foto: TT

Annons