Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleine och Chris knep för att bevara hemligheter – använder kodspråk

21 okt, 2023, 08:00 
Louise Wibergh Lenti
Madeleine, Chris O'Neill

Det krävs bra kommunikation för att få en relation att fungera.

Annons
Daniel fast för fortkörning • Madeleines svindyra outfit på galan • Avslöjar: Chris lämnar efter krisen – 3 kungliga snackisar från vecka 42!Brand logo
Daniel fast för fortkörning • Madeleines svindyra outfit på galan • Avslöjar: Chris lämnar efter krisen – 3 kungliga snackisar från vecka 42!

Redan vid ung ålder var prinsessan Madeleine obekväm att stå i rampljuset och när familjen skulle ta officiella familjefoton vid jul gick hon och gömde sig. Nu i vuxen ålder har hon och maken Chris O'Neill valt en "mellanväg" mellan att vara offentlig och privat. De syns offentligt men på sina villkor.

Madeleine, Chris och fotograferna

Det har nog inte undgått någon att Madeleine och Chris är populära i media. Kanske är det resultat av att de valt att hålla sitt liv mer privat än de andra kungabarnen? Vi vet inte lika mycket om dem och därför blir vi mer nyfikna.

Detta är såklart något som paret själva har noterat. Redan i en intervju med Svenska Dagbladet 2013 berättar Madeleine om hur skönt det är att vara i New York eftersom hon inte sticker ut där:

Annons

– Det är så många olika människor där och jag känner att jag smälter in. Jag kan gå längs gatan och ingen tittar efter mig, säger Madeleine.

Samtidigt finns det en helt annan kultur av paparazzis i USA, som de bland annat fått uppleva i Florida, vilket paret inte uppskattar.

– Faktiskt är det helt omöjligt, innan det hänt en, att förstå hur det är att vara förföljd av paparazzis. Det kan vara halv åtta på morgonen när du rastar hunden och ska till gymmet och plötsligt är de bara där och förföljer dig, skriker ditt namn, springer bredvid, cyklar intill, kommer i bil och vägrar lämna dig ifred bara för att få sin bild, säger Chris.

Något som Madeleine dock varit tydlig med i flera intervjuer är att hon uppskattar svenska folkets stöd och hon delar gärna med sig av sitt liv – på sina villkor.

Madeleine, Chris O'neill och barnen
Här har vi hela fina familjen på Stockholms slott julen 2021.

Parets kodspåk

Både när paret bott i New York, London och nu Florida har de mer eller mindre rört sig ute på gator och torg som oss ”vanliga människor”. När det börjar dras uppmärksamhet kring dem är de dock snabba att justera sitt språk så att de kan fortsätta prata ostört.

Annons

I vanliga fall pratar de engelska med varandra. Barnen hemma är tvåspråkiga och pratar både svenska och engelska. Men paret har också sitt hemliga knep och kodspråk – de pratar tyska.

När de inte vill att någon i USA ska förstå vad de säger tar de till tyskan och konversationen förblir privat.

Tyskan blev ett naturligt val för dem eftersom Chris mamma, Eva O’Neill, är tyska vilket gjort att han vuxit upp med språket hemma. Även Madeleine är bekväm med tyskan eftersom drottning Silvia introducerade det för barnen redan när de var små.

Foto: TT

Annons