Madeleine är på väg ut ur kungahuset – här är första tecknet

Prinsessan Madeleine.

Ingen märkte när det hände – men här är det första tydliga tecknet på att prinsessan Madeleine är på väg ut ur kungahuset.

Prinsessan Madeleine har valt väg för sig och sin familj. Och ett av de första tydliga tecknen kom redan för två och ett halvt år sedan. Fast då var det ingen som riktigt insåg vidden, eller såg konsekvensen i ett längre perspektiv.

Det vi talar om är prinsessan Madeleines och Chris O’Neills oväntade val av faddrar till prinsessan Adrienne: De kungliga namnen lyste för första gången helt med sin frånvaro.

Prinsessan Adrienne med mamma Madeleine och pappa Chris – och sina sex ”vanliga” faddrar.

Prinsessan Adrienne med mamma Madeleine och pappa Chris – och sina sex ”vanliga” faddrar.

I stället valde Madeleine och Chris två doldisfaddrar: den golfande finansmannen Nader Panahpour från Florida. Och jetsetladyn Coralie Charriol Paul, känd för att kunna sätta sprätt på vilket party som helst. Ingen glömmer hennes 350-gästers-bröllop i Megeve i franska alperna. När det inte fanns tillräckligt många vita hästar i stan lät hon hämta in fler från Saint-Tropez…

Prinsessan Adriennes fadder Coralie Charriol Paul.

Partypinglan Coralie Charriol Paul ersatte de väntade prinsessorna. Coralie har tre barn och är gift med fondförvaltaren Dennis, en gång framröstad som ”sexigast på Wall Street”…

Faddrarnas uppdrag är att vara goda förebilder och att följa prinsessan Adrienne genom livet. Och på det här viset blir hon garanterad en internationell fläkt under hela sin uppväxt.

Prinsessan Madeleine förutsåg uppenbarligen redan då att hennes yngsta dotter skulle komma att få ett vanligt liv. Och att hon själv är på väg att fasas ut ur kungafamiljens kärna – kungen aviserar ju att Madeleine kommer att få färre och färre uppdrag vartefter tiden går.

Prinsessan Adriennes ”vanliga” faddrar – hela listan:

• Miss Anouska d’Abo

• Mrs Coralie Charriol Paul

• Mr Nader Panahpour

• Friherre Gustav Thott

• Fru Charlotte Kreuger Cederlund

• Fru Natalie Werner

Foto: TT, Erika Gerdemark/Kungl. hovstaterna.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: