Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleine är tillbaka i Florida: "Oerhört tacksam"

15 feb, 2019, 08:00 
Ellen Myrgård Lindén
prinsessan madeleine childhood florida
Childhoods stora 20-årsjubileum blev en succé – och prinsessan Madeleine är överlycklig.
Annons

Det blev några intensiva dagar i Stockholm för prinsessan Madeleine. Först var hon värdinna för Childhoods stora 20-årsjubileum på restaurang Tyrol och sedan färdigställde hon det sista inför den kommande lanseringen av barnboken Stella och Hemligheten. En bok som hon har arbetat fram tillsammans med väninnan Karini Gustafson-Teixeira, Stina Lövkvist och Marie Oskarsson. Nu är hon dock tillbaka hos familjen i Florida och det är med glädje som hon ser tillbaka på sin lilla Stockholmstripp.

Childhood 20 år blev en succé

– Prinsessan gör ju enormt mycket för Childhood och hon är glad över att välgörenhetsmiddagen kunde visa upp konkreta exempel på vad organisationen faktiskt gör. Det var målet. Hon var väldigt nöjd med kvällen och oerhört tacksam över alla pengar som samlades in till förmån för Childhood, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Och det var ingen dålig summa som gästerna skramlade ihop under kvällen. Välgörenhetsauktionen och lotterierna drog tillsammans in 8 miljoner kronor till Childhood och de 250 gästerna bjöd på alltifrån matlagningskurser och konstfoton till resor till Maldiverna och New York.

Annons

– För oss som organisation blev det extremt lyckat! Vi är helt tagna av generositeten. Alla bjöd med glimten i ögat, det var knappt så vi trodde att det var sant! Våra förväntningar överträffades med råge, säger Childhoods Åsa Andreasson Åkerström.

Dessutom hjälpte Madeleines vänninor till att anordna middagen. Katarina von Horn, Lussan Thott, Lovisa de Geer och Ingegerd von Porat fanns vid prinsessans sida under kvällen. Kungen och prins Carl Philip var också med och stöttade drottningen och prinsessan Madeleine under kvällen. Däremot saknades kronprinsessparet, Chris och Sofia. Victoria och Daniel laddade nämligen för en helg i Åre medan Sofia hade andra åtaganden med Project Playground i Sydafrika.

– Chris O’Neill stöttar prinsessan Madeleine genom att vara hemma med barnen, har Margareta Thorgren sagt vid ett tidigare tillfälle.

Läs mer

Foto: TT

Annons