Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleine åter hemma i Sverige - men snart reser hon igen...

22 dec, 2011, 12:17 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Annons

Prinsessan Madeleine är hemma i Sverige över julhelgen för att fira drottning Silvias födelsedag och sedan julafton.

Den 23 december kommer hela familjen att samlas i Drottningholms slottskyrka där Drottningholmsteaterns vänner kommer att bjuda på en konsert. Men prinsessan Madeleine kom till Stockholm redan för några dagar sedan. Den 20 december syntes hon på Humlegårdsgatan i centrala Stockholm, återförenad med hunden Zorro som hon passade på att rasta. Under gårdagskvällen umgicks hon med tjejvännerna. Men vistelsen i Sverige är tillfällig.

Annons

Bor kvar i USA

– Hon fortsätter arbetet med Childhood i New York, och det är inget nytt med det. Däremot ger vi ingen bortre tidsgräns, berättar hovets informationschef Bertil Ternert till Svensk Damtidning.

Hjälpa till?

Planerna för hur länge prinsessan ska stanna i USA vill hovet inte kommentera, inte heller om prinsessan Madeleine kommer att hjälpa till med de officiella uppdragen när kronprinsessparet kommer att vara föräldralediga. Bertil Ternert understryker att arbetet som prinsessan Madeleine gör på Childhood är ett heltidsarbete, och att hon framförallt tar på sig de officiella uppdrag som äger rum i USA.

Annons

Skattebetalarnas pengar

Vissa har undrat om prinsessans liv i USA och om hon finansieras av skattebetalarnas pengar under sin vistelse där. Hur mycket av hennes inkomst består egentligen av apanaget?

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Det är mer privat än vad många tror. Däremot redovisar vi inte detaljer i kungligheternas ekonomi, förklarar Bertil Ternert för tidningen.

Av Margareta Heed

Foto: Stella Pictures, Charles Hammarsten och Catarina Lundgren Astrom.

Läs även:

Annons