Jenny Strömstedt påhoppad i Nyhetsmorgon “Du var en dålig mor”

Jenny Strömstedt påhoppad i Nyhetsmorgon
Madeleines öppenhjärtiga intervju har gett ringar på vattnet. Den diskuteras i tidningar och tv-studior landet runt och det som främst uppmärksammas är hennes beskrivning av mammalivet. I Nyhetsmorgon hettade det till rejält mellan hovexperten och Jenny Strömstedt när de pratade om ämnet.
Annons

I torsdagens avsnitt av Nyhetsmorgon hade Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist bjudit in hovexperten Claes-Johan Larsson för att diskutera Madeleines intervju i magasinet mama.

Madeleine berättar om graviditeten

I intervjun öppnade prinsessan Madeleine för första gången upp sig om familjelivet i Florida. Hon berättade hur helgerna ser ut med lördagsgodis och badande i poolen, men också rädslan att föda mitt under Carl Philips och Sofias bröllop. “Bara inte vattnet går”, tänkte Madeleine under den tv-sända vigseln.

Annons

När Madeleine får frågan om det var en chock att bli förälder svarar hon att hon varit förskonad.

Annons

– Nu när jag tänker efter så var det nog inte det. Jag hade en enkel graviditet och även förlossning, så jag tror nog det hjälpte, att det faktiskt gick så enkelt och att jag inte hade en jättejobbig upplevelse. Första tiden gick bra, och jag har haft turen att mina barn varit enkla bebisar, de har sovit nätterna igenom sedan de var en eller två månader, säger hon till mama.

Jenny Strömstedt kommenterade intervjun

Och det var just detta uttalandet som fick det att hetta till i tv-studion.

– Det handlade om den första tiden, att de har haft en lätt småbarnstid därför att barnen sov hela nätter från en till två månaders ålder. Jag ifrågasätter inte hennes sanning på något sätt, men jag undrar hur vanligt det är, säger Jenny Strömstedt i programmet.

Hovexperten Claes-Johan Larsson.
Hovexperten Claes-Johan Larsson.

Då hoppar hovexperten Claes-Johan Larsson snabbt på programledaren Jenny Strömstedt om hennes eget föräldraskap.

Annons

– Om du utgår ifrån din egen situation så kan det ju vara det att du var en dålig mor, säger han till Jenny.

Jenny Strömstedt blev ställd och visste inte vad hon skulle svara och pustade ut.

– Där satt den! sa hon till slut och tillade: Välkommen tillbaka… inte, Claes-Johan Larsson, hovexpert.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

33 kommentarer till “Jenny Strömstedt påhoppad i Nyhetsmorgon “Du var en dålig mor””

 1. josefin skriver: 13 september, 2019

  Sà sorgligt typiskt att, när argument saknas, hoppa pà nàgons mammaroll.
  Jenny S ställer en epidemiologisk fràga, och, när svar/ kunskap saknas, fàr hon en “motfràga”om sin egen kompetens. Skäms C-J Larsson, som man fàr hoppas inte ar nàgra egna barn att sprida beteende till.


 2. charlotte skriver: 13 september, 2019

  Det är ju det normala att små barn ska sova hela nätterna efter 1 månad. Allt annat betyder att man inte kan sätta gränser. Att barn skriker nätterna igenom är onormalt och som i Fattig-Sverige hos Raskens, att barnet var sjukt och dog.


  1. Farbror Blå skriver: 13 september, 2019

   “det är vanligt att små barn har oregelbunden söm”
   Nyfödd: mat, sömn och skrik – 1177 Vårdguiden
   https://www.1177.se/barn–gravid/att-skota-ett-nyfott-barn/nyfodd-mat-somn-och-skrik/


  2. Anna skriver: 13 september, 2019

   Väldigt konstig kommentar, min dotter hade kolik och skrek kvällstid o nattetid. Det finns även barn som har sömnsvårigheter sv olika anledningar, så det där var korkat skrivet med att man inte sätter gränser!


  3. Hannah skriver: 13 september, 2019

   Oj, vet du ens vad ordet “normalt” betyder. Skrämmande om din kommentar inte är nåt sorts skämt.


 3. Ina skriver: 13 september, 2019

  Jeg syntes virkelig ikke det er underligt at Madeleines børn har været nemme stort set fra starten.

  Begge mine børn sov da også igennem efter 1-2 måneders tid – de var begge rolige børn – så jeg kan sagtens nikke genkendende til det Madeleine fortæller


 4. Marie skriver: 13 september, 2019

  Alla barn är ju olika och att säga att det är “normalt” att sova hela nätterna igenom efter 1 månad, tycker åtminstone jag är en onödig kommentar till alla mammor som kämpar därute för att få sina små barn att sova. Lika onödig som herr Larssons kommentar om att Jenny var en dålig mor. Folk vräker ur sig allt möjligt nuförtiden, och egentligen borde man vara luttrad vid det här laget, men FY, herr Larsson. Det där var inte ok!


  1. konsttanten skriver: 13 september, 2019

   Marie; Bra sagt! Tur, att jag aldrig tittar på TV4!


  2. charlotte skriver: 14 september, 2019

   Marie,
   Jag har inte skrivit för att föräldrar att få dåligt samvete, mer hjälp till självhjälp. Jag har sett alltför många föräldrar som har fått sömnstörningar för livet efter småbarnsåren.


 5. Helene skriver: 13 september, 2019

  Marie.

  Ger dej ditt fulla stöd i tänkandet att det finns med all sannolikhet många barn från 1 månads ålder som inte sover hela natten. Att en kommentator skriver att sådant liknar barn på Raskens tid och det är onormalt, är lika galet som uttalandet av C-J. Larsson.


 6. Fluff skriver: 13 september, 2019

  Att ha varit läkarsekreterare gör inte någon till expert på små barn och deras skötsel.
  ”Sätta gränser” – hur gör man det med en fyra veckors baby med ex. kolik?


 7. Sofia skriver: 13 september, 2019

  Jag har isf också haft det enkelt… Jag har tre barn inom fem år och efter ca 6 v sov de 6 timmar i sträck nattetid. Såklar fanns det nån enstaka natt som inte funkade men det kändes ok när så många andra var bra. Var mycket själv då mannen reste så var stenhård med rutiner och det funkade bra för oss.


 8. Bror skriver: 13 september, 2019

  Om dagens och gårdagens myckna exponering av Madeleine i olika självpåtagna roller är ett försök till äreräddning så är det valda upplägget helt missriktat.
  Det finns bara två vägar att gå:
  (1) prinsessan Christinas väg, där kunnande och kompetens är ledorden i spetsen för vällovliga aktiviteter på svensk botten, gärna med allmänkulturell inriktning tillsammans med det sociala projektet Childhood. Då kan också HKH-titel behållas.
  (2) Den avlövade och privata varianten – Märtha Louise varianten. Fortfarande prinsessa men utan HKH. Det som så här långt varit ett återkommande familjepusslande upphör då i ett enda slag. Fast något “fattigare” blir det förstås. Men det kan det ju faktiskt vara värt, om man betänker det som ligger i den andra vågskålen.


 9. Elisabeth Erixongmail.com skriver: 13 september, 2019

  Mina barn sov utan att vakna på nätterna hade inga problem med det.
  Tror det är mer vanligt än man vet så tror Jenny Strömstedt ska ta och vara lite försiktig med att titta sig om sådant….


 10. ingalisa skriver: 13 september, 2019

  Typisk kommentar av en karl. Expert inte bara på hovet utan även på barn och mammaroller. Skäms Claes-Johan Larsson!


 11. Bror skriver: 13 september, 2019

  Att sitta i kungligt klister…
  Eftersom jag saknar +plustjänsten, vet jag vad Herman Lindqvist tar upp i samband med den s k Haijbyaffären. Ursäktar mig därför om jag nu upprepar något som redan sagts i Lindqvists artikel.
  Nåväl. Med tanke på att kungen varit utsatt för utpressning med uttalat homoerotiska förtecken, och att förhållandevis stora belopp betalats ut för “nådigt ändamål”, måste givetvis regeringen informeras om vad som skett.
  Den mycket försynte ministern Ernst Wigforss kommentar när bomben briserade har blivit klassisk: Tänka sig, 90 år och så vital!


  1. Farbror Blå skriver: 14 september, 2019

   Haijbyaffären: Homosex- och utpressningskandal i kungahuset – P3 Dokumentär
   https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/82041?programid=2519


  2. Karin skriver: 14 september, 2019

   Bror
   ursäkta men vad har din kommentar att göra med rubriken
   ”Jenny Strömstedt-dålig mor” och barn som ej sover på nätterna.
   Kanske har den hamnat helt fel.


  3. Bror skriver: 14 september, 2019

   Förlåt mig,
   jag vet alltså i n t e vad Lindqvist skriver i sin artikel.


 12. Lena Birgerson skriver: 13 september, 2019

  Slöseri med mediautrymme att diskutera Prinsessan M’s graviditet o tid som babymamma!! Vilka har Nannies o Housekeepers 24/7??
  Ingen ”vanlig” mamma kan identifiera sig med Prinsessan!


 13. Madeleine skriver: 13 september, 2019

  Vilken fruktansvärt elak och ohyfsad kommentar! Hur kan man säga så? Men det är väl så, när argumenten tryter så åker nävarna fram.
  Angående att sova nätterna igenom, det finns inga rätt eller fel här. Alla barn är olika. Jag personligen har dock aldrig hört talas om 1-2 månaders bebisar som sover hela nätter. Jag själv ammade mina barn 3-4 gånger under natten vid den tiden.


 14. Anita Högberg skriver: 13 september, 2019

  “Hovexperten” Larsson borde ha mer vett än så. Usch och fy på dig! Dessutom så är det ju så att vi “vanliga löntagare” inte har nannys som tar hand om våra barn. Frågan borde vara om våra skattepengar ska finansiera Maddes lyxliv.


 15. Mikaela skriver: 13 september, 2019

  Bra skrivet Marie! Varför kände Claes-Johan Larsson att han behövde förnärma Jenny efter den frågan kan man undra?!


 16. EwaW skriver: 13 september, 2019

  charlotte

  Hur sätter man gränser för barn som är en månad? Genom att inte ta upp dem när de gråter? Det finns inga studier som visar på att det är normalt att barn sover nätterna igenom när de är så små, oavsett gränsdragning av föräldrarna.
  Tycker att din inställning känns som när vi lindade barnen och gav dem mat var fjärde timme, inga avvikelser tilläts.


 17. Sabina skriver: 14 september, 2019

  Mina barn sov hela nätterna 21-06 efter 6 veckor! Tänker att det beror på om man som föräldrar sätter rutiner från början! Och lär barnet att äta regelbundet under dagen och att sova på nätterna! Vi hamnade på neo med först barnet och fick direkt order om mat 06, 09, 12,15,18,21 och den första veckan även natten var 3:e h efter ca 5/6 veckor sov hon 21-06. Sen gjorde vi lika med andra!


  1. charlotte skriver: 16 september, 2019

   Sabina,
   Tack för bra kommentar!


 18. Frida skriver: 14 september, 2019

  Osmaklig kommentar från Claes-Johan Larsson där. Så säger man bara inte! Men Jennys antagande att alla 1-månadersbebisar sover dåligt på nätterna är fel. Som fyra- snart fembarnsmor kan jag informera om att det är högst individuellt. Två av mina barn har varit nattdiare och två av dem har sovit gott hela natten. Min yngsta fick jag väcka nattetid och truga i mjölk. Hon fick gulsot på BB och skulle ammas/matas var tredje timme dygnet runt. Lögn att få liv i henne och hon sover gott om nätterna fortfarande!


 19. Meg Wahlberghotmail.com skriver: 14 september, 2019

  Håller med insändarna, själv tycker jag inte att alla barn sover hela nätterna när dom är 1 månad, det är nog bara tur, sen hoppa på Jenny? Så oförskämt, vem tror han att han är? Tycker Jenny har fått väldigt mycket skit på sista tiden och förstår inte varför, hon är ju helt klart Bäst


 20. Eva H. skriver: 14 september, 2019

  Mina två första barn som var pojkar var “skrikbarn”. När jag berättade för min man att andras barn in grät på nätterna sa han “du förstår väl att de ljuger alla barn skriker”. Sedan fick vi två flickor som sov som små änglar. Betyder det att det bara är pojkar som är “skrikbarn” ? Nej knappast ! Det betyder att alla barn är olika så både Jenny och hovexperten har fel, var och en på sitt sätt !


 21. Fluff skriver: 14 september, 2019

  Jag skulle dock gärna vilja veta, charlotte, hur du sätter gränser för en fyra veckor gammal baby med
  kolik eller magknip?


 22. Eva skriver: 14 september, 2019

  Otroligt elak och onödig kommentar av Larsson. Alla barn är olika – lyckligtvis.
  Hovexpert? Var då? Jag har aldrig hört talas om karln. Om han har en anställning någonstans så bör hans chef ta ett allvarligt samtal med honom.


 23. charlotte skriver: 16 september, 2019

  Jag kommer aldrig att yttra mig mer i detta ärende. Trodde att folk skulle förstå hjälp till självhjälp. På 70-80-talet sa man redan på BB att inte bryta det goda beteendet om barnet sov över nattmålet redan där. Jag önskar att denna kommentar tas in då bara yngre mammor får sitt ord med i laget.


 24. konsttanten skriver: 17 september, 2019

  Faktorer som hur man lever under graviditeten, och hur länge man ammar, och dess tider, borde ha betydelse för barns sömn. Ja, även vad mamman äter under amningsperioden.
  Tyvärr, hinner ej mammorna få bra amningsteknik under den korta vistelsen på BB.
  Om alla rätta faktorer finns, borde barnen sova bättre..
  Mjölkersättningen kan vara kolikskapande, l/t sämre sömn.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar