Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleine håller tillbaka tårarna – under storasyster Victorias tal till kungen

15 sep, 2023, 18:51 

Prinsessan Madeleine såg märkbart berörd ut under kronprinsessan Victorias känslosamma tal till kungen.

Annons
Vilka klänningar – och juveler! Se när kungligheterna kommer till jubileumsbankettenBrand logo
Vilka klänningar – och juveler! Se när kungligheterna kommer till jubileumsbanketten

Kronprinsessan Victoria är känd för att vara en otroligt proffsig talare. Och ikväll gjorde hon det igen.

Kungen inledde kvällens jubileumsmiddag på Stockholms slott med ett eget tal – där han bland annat hyllade sin hustru drottning Silvia.

– En bättre livskamrat hade jag aldrig kunnat få. Jag är glad och lycklig och imponerad över hennes insatser för alla i vårt land under så många år, sa kungen.

Kung Carl Gustaf håller tal under jubileumsbanketten i Rikssalen på Stockholms slott med anledning av kung Carl XVI Gustafs 50-årsjubileum på tronen.
Kungen hyllade sin livskamrat drottning Silvia i talet.

Prinsessan Madeleine håller tillbaka tårarna – under storasyster Victorias tal till kungen

Drygt en timme senare var det dags för kronprinsessan Victoria att hålla tal för sin far – och hon gjorde det, som alltid, med bravur.

Annons

– Du är en konstant trygghet för mig, men också för många andra. Jag är så glad att få fira detta historiska jubileum tillsammans med dig – och hela Sverige, sade kronprinsessan bland annat.

Kronprinsessan Victoria håller tal till sin pappa kungen jubileumsbanketten i Rikssalen på Stockholms slott med anledning av kung Carl XVI Gustafs 50-årsjubileum på tronen.
Kronprinsessan höll ett känslosamt tal till sin far.

Victoria hyllade kungen både som en fantastisk pappa och monark.

– Den starka pliktkänslan som driver dig är säkert lite gammaldags, men också helt nödvändig för att klara den uppgift som du fick axla vid så unga år. Var kommer den pliktkänslan ifrån? Det är klart den handlar om din personlighet din karaktär – men jag tror också det handlar om en djupare insikt att vara en del av något som är större än en själv – en länk i en lång kedja.

Annons

– Jag är stolt och tacksam att gå i dina fotspår. I kväll vill jag säga ”tack, tack för allt du gjort och för allt du gör – för ditt land, för din familj och för mig”.

Kronprinsessan Victoria håller tal till sin pappa kungen jubileumsbanketten i Rikssalen på Stockholms slott med anledning av kung Carl XVI Gustafs 50-årsjubileum på tronen.
Talet lämnade inte ett öga torrt.

Många såg märkbart berörda ut under det fantastiskt fina talet. Prinsessan Madeleine var en av flera som kämpade med att hålla tillbaka tårarna, medan drottning Silvia syntes torka bort en och annan tår.

Madeleine såg märkbart rörd ut.
Annons
Silvia torkade bort en tår.
Annons