Madeleine har ångrat sig med utlandsflytten – Chris kommenterar beslutet

09 feb, 2023, 08:02 

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill som nu är bosatta i Florida har ångrat sig.

Annons

Prinsessan Madeleine lämnade Sverige för första gången 2010 för att börja om på ny kula utomlands. Idag är det svårt att föreställa sig något annat, speciellt när man hör hur bra hon och Chris O'Neill, prinsessan Leonore, prinsessan Adrienne och prins Nicolas trivs i värmen.

Men det har inte alltid varit Pinecrest som kallat. Madeleine har ångrat ett livsbeslut, och det hela avslöjas av Chris O'Neills kommentar till pressen.

AVSLÖJAR: Madeleine & familjen kommer hem till Sverige!
AVSLÖJAR: Madeleine & familjen kommer hem till Sverige!

Prinsessan Madeleines chock innan flytten

Flykten till New York 2010 var tyvärr inte sprungen i något lustfyllt. Madeleine flyttade dit efter exet Jonas Bergströms otrohetsskandal, för att fly undan all uppmärksamhet och tänka på annat.

Men visst ledde det oerhört sorgliga slutet till något gott. I New York-vimlet träffade hon genom gemensamma vänner den amerikansk-brittiska affärsmannen Chris O'Neill! Paret flyttade sedan till London efter att ha bott i New York en tid, lagom till att de bildade en egen liten familj.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill pratar med drottning Silvia under ett besök till New York
Kungaparet hälsade på dottern i New York 2013 och fick sig en rundvisning.

Där hade de ju närmare både till familjen hemma i Stockholm, och till Chris familj. Här trodde många de skulle stanna för gott. Leonore hade ju precis kommit till världen, i New York, och här kunde de leva ett liv som vem som helst. Som en lyckosam överraskning gömde sig även en liten lillprins i Madeleines mage:

Annons

– Att jag väntade Nicolas kom som en chock! Jag var r­edan inne i tredje månaden, jag visste ingenting. Vi skulle flytta från New York och jag var så trött, men jag tänkte att det är säkert för att jag håller på och packar och det var så mycket med flytten, har prinsessan sagt till mama.

Madeleine och Chris har ändrat sig – egna orden om beslutet

Åren gick och Leonore och Nicolas blev äldre. Det blev dags att börja stadga sig, och skolgången väntade runt hörnet. I en sällsynt intervju med King berättade Chris O'Neill om planerna:

– Vi står i kö till skolor i London, vilket man behöver göra fyra år i förtid, men tar annars ett år i taget, sa han 2018.

Men samma år, bara ett par månader senare kom ett helt annat besked från hovet: familjen lämnar London för USA.

– Tidpunkten och möjligheten att utgå från USA passar familjen bra eftersom barnen fortfarande är i förskoleåldern.

Nu är det 2023, och fyra år har officiellt passerat. Det betyder ju också att barnen borde kommit först i kön, men nu har ju paret ångrat sig med flytten. Det betyder såklart också att barnen istället går i skolan hemma i Florida, något som verkar ordnat ut sig alldeles utmärkt för alla inblandade:

Annons

– Vi flyttade dit i augusti förra året, så nu känner jag att jag har bra vänner, och framförallt bra mammor från skolan som jag lärt känna. I USA är det ju en otrolig föräldra-närvaro i skolan så det var väldigt enkelt att komma in i och få nya vänner i hela den sammanhållningen, sa Madeleine till mama ett år efter flytten.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill med barnen under ett besök till Sverige
Hela familjen på svensk mark i fjol! Men en flytt hem är inte att räkna med, enligt historikern Herman Lindqvist.

Foto: TT

Annons