Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleine har bestämt sig – nu går drömmen i uppfyllelse: "Min kärlek..."

25 jun, 2023, 08:00 

Prinsessan Madeleine delar nu med sig av de spännande framtidsplanerna.

Annons
7 saker du inte visste om prinsessan MadeleineBrand logo
7 saker du inte visste om prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine har alltid gått sin egna väg.

Hon har aldrig varit den som tycker om att stå i centrum och valde därför att flytta till New York 2010, efter den brutna förlovningen med Jonas Bergström.

I "staden som aldrig sover" skapade prinsessan sig ett eget liv med fina vänner och arbetade även flitigt med organisationen Childhood.

Madeleine bodde i New York i flera år.

Som många vet var det även i New York som Madeleine tillslut hittade sin prins – Chris O'Neill.

Annons

Prinsessan Madeleine har bestämt sig – nu går drömmen i uppfyllelse: "Min kärlek"

År 2019 tog prinsessan ännu ett stort beslut.

Hon släppte då barnboken ”Stella och hemligheten” tillsammans med Karini Gustafson-Teixeira och Marie Oskarsson.

2019 släpptes barnboken "Stella och hemligheten".

Det hör verkligen inte till vanligheterna att kungligheter skriver och publicerar böcker. Men Madeleine ansåg att detta var ett utmärkt sätt att belysa ett mycket viktigt ämne – nämligen barns rättigheter och integritet.

Annons

Boken handlar nämligen om att uppmana barn till att våga berätta för någon de litar på om de blivit utsatta för övergrepp. ”Stella och hemligheten” riktar sig till barn i förskoleåldern samt föräldrar.

Prinsessan Madeleine signerar sin bok "Stella och hemligheten" till förmån för World Childhood foundation på Kungliga slottet i Stockholm under Sveriges nationaldag 2019
Boken har fått mycket fint bemötande.

Nu visar det sig att Madeleine har fler författardrömmar. Det avslöjar hon i en ny intervju med tyska föräldramagasinet Eltern, i samband med att ”Stella och hemligheten” ges ut i Tyskland.

I intervjun berättar prinsessan att hon som barn älskade Astrid Lindgrens böcker och att hon gärna skulle skriva fler barnböcker. Hon har dessutom ett särskilt ämne som hon gärna skulle vilja belysa:

– Min kärlek till naturen. Jag skulle gärna skriva en bok som uppmuntrar barn att lägga bort sina digitala skärmar och utforska naturen, säger hon till Eltern.

Annons