Madeleine har inget val – efter det tragiska beskedet

Victoria och Madeleine kan inte vara tillsammans just nu.

Madeleine har uttryckt en stark längtan efter Sverige i sommar – men möjligheterna att ta sig hem har nyss minskat rejält.

Prinsessan Madeleine har bott utomlands den största delen av tiden sedan åratal tillbaka vid det här laget, men tar sig alltid hem till Sverige om somrarna för att träffa familjen och njuta av den svenska sommaren.

I år blir det annorlunda. Hon har redan missat flera kungliga firanden, som pappa kungens födelsedag, nationaldagen och kusinerna Leonore och Estelle som fyller år med bara tre dagars mellanrum gick miste om chansen att fira födelsedag ihop. Victoriadagen, som i normala fall är en tillställning Madeleine aldrig skulle missa blir endast av i en småskalig version och det får ses som högst osannolikt att prinsessan kommer närvara där. Men hoppet om att åka hem till Sverige har ändå funnits.

Tidigare under sommaren fick Svensk Damtidning uppgifter om att Madeleine verkligen saknade Sverige och ville ta sig “hem”, precis som varje sommar. Hon hade bestämt sig för att tillbringa hela sommaren på Solliden, även om det förstås får ske med social distansering till föräldrarna.

LÄS MER: Ensamheten tär på Madeleine – reser hem till Sverige

Madeleine på sin födelsedag i juni, hemma i trädgården i Florida.

Madeleine på sin födelsedag i juni, hemma i trädgården i Florida.

Ökat antal fall av coronavirus hemma i Florida

Nu kan även den planen stå i farozonen. Coronafallen i USA ökar varje dag, och hemstaden Miami, är svårt drabbad. Den sista veckan i juni mångdubblades antal fall per dag jämfört med hur det har sett ut under större delen av våren, och de resktriktioner som finns ser inte ut att lätta, tvärtom. Skulle det införas fler och tuffare restriktioner skulle de bara vara förväntat, och Madeleine måste bereda sig på ännu längre tid i isolering hemma i deras Miami-hem.

Det kan inte vara lätt för familjen med så mycket osäkerhet, men vi hoppas att de håller modet uppe hemma i USA!

Foto: TT/Instagram