Madeleine hemma i Sverige igen – Men vad händer sen?

Madeleine hemma i Sverige igen - Men vad händer sen?
Annons

Prinsessan Madeleine har varit prinsessa på vift lite för länge, tycker kungen. Därför har han kallat hem dottern för att göra en familjeplanering.

Efter brytningen med fästmannen Jonas Bergström i april förra året, lämnade prinsessan Madeleine Sverige. I New York har hon funnit sig till rätta, lyckats bygga upp ett nytt kompisnätverk och hittat en ny kärlek i Chris O’Neill. Kungaparet är glada att deras lillsessa återigen är lycklig.

Inbokad på uppdrag

Men Carl XVI Gustaf är ändå lite bekymrad. Enligt den kungliga kalendern på hovets hemsida www.royalcourt.se har prinsessan Madeleine varit inbokad på en rad uppdrag, men han skulle gärna se att Madeleine åtog sig ännu mer arbete.

Utsättas för kritik

–Kungen har kallat hem sin dotter. Han vill veta om hon planerar att delta i några officiella plikter, då han är rädd för att familjen ska utsättas för kritik om de inte har tillräckligt med många programpunkter i sin offentliga kalender, skriver Expressen.

Familjen samlad

Nu är hela familjen samlad på slottet för att planera framtiden. Hur blir det i sommar? Tänker prinsessan avsäga sig sina kungliga uppdrag? Kommer hon att bo kvar i USA? Frågorna är många. Och det är fler än kungen som är nyfikna på svaret…

Annons

Vi kommer ha ett längre reportage om de senaste turerna kring prinsessan Madeleine i nästa nummer av Svensk Damtidning.

Av Åsa Bönnelyche
Foto: Charles Hammarsten och Stella Pictures

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

180 kommentarer till “Madeleine hemma i Sverige igen – Men vad händer sen?”

 1. Alexandra "Midnattsol" skriver: 16 mars, 2011

  Ja, nu svajar det rejält i familjen Bernadotte.. De har förstått att de får kritik när de två yngsta inte vill arbeta, men ändå har de fördelar som deras titel för med sig. Folket har tröttnat helt enkelt. Dags att ge besked.
  De skulle kanske ta tag i Carl-Philip också, så att han också kan ge besked hur det blir med framtiden och hur det blir med Sofia Hellqvist. För hovet kan väl inte tro att vi vill ha Sofia Hellqvist som en trovärdig representant för Sverige?.. Dags att växa upp nu för dessa eviga tonåringar!


 2. Bitte skriver: 16 mars, 2011

  Instämmer med Marilu, man kan intebåda äta och ha kakan kvar.


 3. Marie skriver: 16 mars, 2011

  Är det någon som vet om Märta Louise avsagt sig prinsesstiteln, eller om hon förlorade den i samband med sitt giftermål?


 4. Astrid skriver: 16 mars, 2011

  Hertiginnan av Gästrikland och Hälsingland är det nog många som inte ens vet vem det är


 5. Liv skriver: 16 mars, 2011

  Mig veterligen är Märtha Louise fortfarande prinsessa, men inte H.K.H


 6. lime skriver: 16 mars, 2011

  Efter semestern i USA skall Madeleine i slutet av denna vecka påbörja en ny – s e m e s t e r. Denna gång med väninnorna.
  Ternert informerar att Madeleine “arbetat” i Stockholm
  med att “närvara” vid ett möte med Childhood.


 7. Marilu skriver: 16 mars, 2011

  Antingen får hon vara Prisessa, med de förpliktelser det innebär, eller så får hon avsäga sig titeln och kan då göra vad som helst, liksom Märtha i Norge har gjort, och försörja sig själv.

  Man kan inte både äta och ha kakan kvar.

  Detsamma gäller även CP. Vad gär han numera? Pluggar? Det går ju att säga hur länge som helst. Han är ju över 30 år.


 8. Birgitta Jonsson skriver: 16 mars, 2011

  Jag håller med samtliga! Vi betalar till Kungahuset för att de ska representera Sverige, inte för att de ska glida runt och shopa och festa.
  Heder åt Märta-Louise, som insåg att man inte både kan äta kakan och ha den kvar!


 9. pia skriver: 16 mars, 2011

  Strålande! “Slanten verkar att äntligen ha trillat ned” för majestätet. Då kanske “småttingarna” kan få klart för sig att man ska göra rätt för sig om man lever på skattemedel. Bäst vore om båda de yngre började att försörja sig själva. Då kan de också bo och sova med vem de vill. Det skulle också innebära att Victoria och Daniel, som jobbar på, finge lön för sina insatser utan löneförhöjning för kungen.


 10. Alexandra "Midnattsol" skriver: 16 mars, 2011

  5# Det är alldeles riktigt, M-L avsade sig H.K.H och var därmed fri att starta egen verksamhet och tjäna egna pengar.
  Sedan 1 januari 2002 betalar hon dessutom skatt som alla andra…


 11. Emma skriver: 16 mars, 2011

  Orättvist mot CP. Han studerar jordbruk i Skåne på heltid. Han ska inte ta på sig så mycket mer – det kan äventyra studierna. Alla har rätt att studera – även CP. Det är ju studier som tar sikte på att ta hand om ett jordbruk, förmodligen Stenhammar.


 12. Gittan skriver: 16 mars, 2011

  Det känns som en självklarhet att Madeleine från och med nu tar sin roll på allvar och stannar i Sverige… Nu har hon haft “ledigheten” för att återhämta sig efter kraschen, så nu är det bara att ta nya tag och börja representera fullt ut.
  Chris kan inte ses som en anledning att bo i USA. Han vet ju vem han dejtar och får alltså anpassa sig efter det och vara den som flyger hit …. Sedan ligger ju USA kvar för Madeleine, om hon vill ta representaionsuppdrag för Childhood, likaväl som drottningen far över vattnet om det är något uppdrag som hon förväntas delta i..
  NU hoppas jag på att vi får besked av hovet att Madeleione åter är att räkna med som aktiv representant i familjeföretaget Bernadotte…


 13. frans skriver: 16 mars, 2011

  Hun får bli en arbetanda prinsessa som Anne i England och Benedikte i Danmark. Hon är vuxen nu!


 14. Emma skriver: 16 mars, 2011

  Det här med att representera – Victoria och Daniel åker runt på besök runt om i landet, nu senast Botkyrka kommun, men är det någon som kan säga vad värdet är av dessa besök/representationer? Vad tillför det senaste besöket Botkyrka kommun eller Sverige? Det är kul grejer men utöver det – vad? Det ser ut som de uträttar något förstås.


 15. Observant skriver: 16 mars, 2011

  Om inte det sker en ordentlig granskning beträffande statens utgifter för Madeleine och Carl Philip är det synnerligen märkligt. De har ju nästan inga represenationsuppdrag för Sverige. Uppdragen som Madeleine åtar sig åt Childhood ska inte belasta statsbudgeten och därför inte heller registreras som arbete i hovets kalender.
  Läste i Expressen att Madeleine är hemkallad av kungen. Av artikeln framgår bl a att hon besökt stamstället Riche med väninnan “Lussan”. Ternert informerar om att Madeleine har passat på att arbeta i måndags genom att gå på ett styrelsemöte i Stockholm för Childhood. Resan betald av dem?
  Frågan är om hon inte flängt hem till Sverige pga Jonas påstådda kärleksaffär med väninnan?

  Överför Madeleines och Carl Philips apanage till prins Daniel och sluta tigga mer pengar av statskassan.


 16. sofia skriver: 16 mars, 2011

  7.
  Den senaste uppgiften jag har sett är att C-P numera studerar på distans. Det har också stått att han inte förmått klara behövliga poäng för att fortsätta på utbildningen och att närvaron varit sisådär. Han har fått göra o kurser. Jag har också läst att han inte avser att studera hela programmet utan endast strökurser.

  3. Märtha-Louise är fortfarande prinsessa men har inga officiella plikter och blir inte försörjd av staten (sin far). Det är väl en möjlighet för Madeleine också.


 17. Forestlady skriver: 16 mars, 2011

  Vi verkar ha “late bloomers” i vårt svenska kungahus. Enligt min åsikt har dom mycket att lära av det norska state-of-the-art kungahuset. Där ligger dom inte på latsidan. All heder åt Haakon, Mette-Marit och Märtha-Louise.


 18. fridolina skriver: 16 mars, 2011

  jag har alltid varit ett fan av kungahuset. men jag har också tröttnat på att mycket vill ha mera! kärlekssorger drabbar väl alla, men vi vanliga stretar på ändå.. jag förstår om fotograferna ä jobbiga men springer man omkring som en liten märkesdocka på kändisställen så får man väl räkna med det… jag är ensamstående morsa, ja vill inte betala för hennes lyxliv- när vi aldrig ens har råd o lämna sveriges gränser…


 19. Gneta skriver: 16 mars, 2011

  He, he… och hur kan Expressen veta allt detta.. har ni ännu inte lärt er att vad Expressen skriver och sagoberättare Johan T Lindwall, skall man se som sagor och ingenting annat…


 20. Sthlm skriver: 16 mars, 2011

  Vem är den där Ternert? Såg honom i TV programmet “Rakt på” igårkväll och blev mycket fundersam. Vad har han för roll egentligen?
  Kungaparet måste väl förstå att de inte kan få pengar av statskassan till två vuxna barn, som inte jobbar.
  Nu har de väl bråttom på slottet att “snickra” ihop något som ska se bra ut?
  Madeleine kommer förmodligen att “jobba” på skidtävlingen ikväll. Detsamma gäller väl Carl Philip, eftersom han läser på distans. Hon bor ju med utviket på Slottsbacken.
  Madeleine är väl antagligen hemma för att bråka med väninnorna om Jonas.
  En djupdykning borde vara på sin plats! Var är ni TV4?


 21. Beata skriver: 16 mars, 2011

  Men va kul det skulle vara att ha semester som jobb! 😉


 22. L skriver: 16 mars, 2011

  blir glad att höra att det finns vettiga åsikter där ute. kan faktiskt inte heller förstå vad besöken i botkyrka verkligen genererar. vad det beträffar madelaine och cp så vet jag faktiskt inte vad de har för sig. tycker det är dags för dem att stå på egna ben nu.
  det gör mig väldigt frustrerad att jag med mina skattepengar skall betala för cp:s utbildning när han inte ens verkar vara intresserad av att fullfölja den. vi övriga studenter får låna pengar för att kunna uppfylla våra yrkesdrömmar, kanske vore något för kungabarnen att tänka på? känns absurt i sig att de på något sätt ska stå för ett upphöjt ideal när de uppenbarligen har en livsstil som skulle kunna livnära tusentals människor i tredje världen.
  det blir absurt att se dem kämpa för värderingar om de själva inte kan göra avkall på sin egen livsstil.
  spyfärdig blir man…


 23. Bakom vattnet skriver: 16 mars, 2011

  Studerar prins Carl Philip verkligen!?
  TEX. var han på Arlanda och väntade Sofia från Afrika när han skulle ha varit med kungaparet och kronprinsessparet vid riksdagens öppnande.
  Om kungafamiljen nu har ett krigsmöte, så vore det bra tid att “flytta” ormflickan SH snabbt bort från Slottsbacken 2. Och om prinsen inte vill, honom också. Aldrig i livet, att en sådan kvinna kan bli en adlig människa eller gifta sig till svenska hovet. Aldrig! (Det är en annan sak, om herr Bernadotte vill flytta med henne, vart han nu vill.)
  Det där systemet med största möjliga naivismen osv. mellan prinsen och ormflickan är den mest akuta saken att lösas och putsas BORT från hovkretsar osv.!


 24. Julia skriver: 16 mars, 2011

  Vad ger det egentligen svenska folket att Victoria och Daniel åker runt och visar upp sig? Ska nu Madeleine komma hem och göra vad då? Carl Philip är väl ett förlorat fall. Ingen som saknar honom.

  Familjen Bernadotte måste nog tänka igenom situationen lite bättre.
  Vi har inte vant oss vid att förvänta oss så mycket från dem. Det räcker väl om de visar upp sig på Skansen på Nationaldagen och vid Riksdagens öppnande. F.ö.borde åtminstone de yngsta barnen försörja sig själva.


 25. - skriver: 16 mars, 2011

  Men vilket tjatter det är på er! Prinsessan sade exempelvis i en intervju i Dagens Industri för ett tag sedan att hennes uppehälle i New York bekostades av henne själv. Hon har nämligen en ganska ansenlig provat förmögenhet som väl lever vidare från de första Bernadotterna. Hennes liv i New York bekostas alltså ej av staten. Att hon är prinsessa kan hon knappast hjälpa. Vill hon snarare arbeta med välgörenhet i Childhood och bo i New York kan hon väl få göra det? Denna patetiska jantestämning som råder på detta forum borde ni hålla er för god för. Kungligheter och jatelag hör nämligen inte vidare bra samman. Tack för mig.


 26. Maggie Jansson skriver: 16 mars, 2011

  Ska man verkligen kalla en kvinna på snart 30 år för LILLSESSA?

  Jag tycker det är löjeväckande.


 27. Marguerithe skriver: 16 mars, 2011

  Madeleine hade ju planerat att gifta sig med JB, bo på Parkudden och därmed kunnat vara representerande prinsessa kombinerat med rollen som fru B. I och med detta hade hon ju faktiskt ordnat för sitt kommande liv. Tycker det är farligt att hetsa mot henne som man gör i media just nu. Hon vill nog säkert ha en uppgift i livet som alla andra.
  Man kan väl inte begära att hon ska börja jobba på Konsum i alla fall.


 28. Marie skriver: 16 mars, 2011

  En naturlig utveckling om prinsessan Madeleine väljer civilt arbete – Nu har kungahuset 2 par som jobbar i verksamheten och inte ett par med barn.
  Som vuxna har inte heller i tidigare generationer alla medlemmar fortsatt arbeta för kungahuset, ex kungens syskon, faderns syskon mfl.


 29. Lisa skriver: 16 mars, 2011

  Det vore ju verkligen på tiden om någon och speciellt då Kungen insåg vilket ansvar han och familjen har mot svenska folket och börjar visa att dem förtjänar det!! Annars skulle vi gått och väl kunna vara utan Kungahuset, för vad representerar dem!!?? Åka runt på räkskal, slippa arbeta, resa och festa hit och dit… och för vilkas pengar. Det är pinsamt att dem ska representera Sverige!!


 30. Emma skriver: 16 mars, 2011

  #7 Senast jag läste något om CP:s studier var att han under juluppehållet klarade av alla poäng och var ikapp med sina studier. Hur han väljer att gå vidare med sina studier i Skåne är väl hans ensak. Kan inte vara roligt att bli så granskad och uthängd vad gäller studierna – inga andra blir ju det, inte ens politiker.


 31. Emma skriver: 16 mars, 2011

  Rättelse: Min kommentar #17 var ett svar på #16 (jag skrev #7 vilket var fel).


 32. En vanlig svensk skriver: 16 mars, 2011

  Jag tror att kungen är ordentligt tillplattad i familjen. Nu styr Silvia upp det hela—-igen. Kan inte annat än beundra den kvinnan hon var den som räddade monarkin i Sverige. Och vad fick hon för tack för det-en karl som rantar runt med kaffeflickor. Kungen kan inte säga något ALLS om hur hans barn beter sig!!!!!!!!!!!!!!!!Det är bara att hålla tyst.
  Varenda gång jag ser en bild av honom numer ser man en otrogen fjant. Men Silvia har STIL.


 33. Fia Lotta petterkvist skriver: 16 mars, 2011

  # 29 “åka runt på räkskal” HAHAHAHA!!! Det skulle jag vilja se.


 34. Alexandra "Midnattsol" skriver: 16 mars, 2011

  25# Problemet ligger inte i vem som betalar kalaset. Problemet är att hennes livsstil sänder ut fel signaler och skadar monarkin. Ska hon vara prinsessa och officiell medlem av kungahuset, dvs. representera kungariket Sverige, så bör hon väl därmed arbeta för Sverige?.. Kungens systrar står inte med på hovets hemsida som officiella representanter för kungahuset, men det gör både Carl-Philip och Madeleine. Och det är det som är frågan; ska dom fortsätta arbeta för Sverige eller bli självförsörjande? Och därmed avsäga sig sina privilegier.. För man kan nämligen inte ha båda delar.
  Någon klok här på sidan nämnde att Madeleines uppdrag för Childhood inte bör stå i den officiella kalendern för kungahuset. Jag har också länge undrat varför dessa uppdrag står där, då detta inte rör det officiella Sverige, utan är privata intressen. Men det är klart; utan dem skulle Maddes kalender vara helt tom, och det ser inte bra ut.

  När det gäller kritiken emot Victoria och Daniels besök på olika platser i landet, ställer jag mig mycket frågande.. Har ni hört talas om att en blivande statschef kanske skulle vilja resa runt sitt kungadöme för att lära sig mer och möta folket som denne ska representera?.. Tänk lite. Dessutom gynnar detta både föreningsliv, skola etc. vilket i längden gynnar statsbudgeten. Åtminstone tror jag det, för tänk vad det betyder för de föreningar, skolor etc. som Victoria och Daniel besöker! Aldrig fel att möta folket!

  MEN; nu till det tråkiga. Det finns inget som kan skada monarkin så mycket som Sofia Hellqvist. Om Sofia Hellqvist blir officiell medlem av kungahuset, så tror jag inte ens att Victoria och Daniel kan rädda monarkin.. Tyvärr verkar det som att det är den utvecklingen vi går mot..


 35. Bakom vattnet skriver: 16 mars, 2011

  # 27. Jag tycker detsamma. Prinsessan Madeleine har det inte så lätt att anpassa sig. Men det kommer hon nog göra. Och fint!
  # 7. Men det tror jag aldrig, att prins Carl Philip har under jullovet kunnit “hitta” alla poäng det fattades före julen. Som # 24. tycker jag också, att han är redan ett förlorat fall. Snabbt bort från Slottbacken 2 med eller utan ormflickan till landet. Jag har förstått, att han har två egna hus/gård där någonstans. Där kan herr Bernadotte sedan föda upp kossor, höns, gäss, grisar, ormar – allt möjligt. Och sluta skämmas ut med “den nakna sanningen” hela Sverige.


 36. christinavideotron.ca skriver: 16 mars, 2011

  Unga människor utan drift , det är patetiskt. Har man inget egetvärde.
  Det är på tiden att de två yngsta växer upp. Skaffa er åtminstone ett
  MacJob.


 37. Carin skriver: 16 mars, 2011

  BORTSKÄMD OCH FISFÖRNÄM DET ÄR VAD HON ÄR!


 38. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 16 mars, 2011

  Kanske pappa,kungen har något innanför pannan.Säkert orolig för att Madelaine svävar ut för mycket i New York.Hon jobbar ju inget!
  Men löjligt är det att skriva lillsessan.Det är att fördumma människan!


 39. Observant skriver: 16 mars, 2011

  #32
  Hur styr Silvia isåfall när hon tillåter SH att flytta in på Slottsbacken 2 tillsammans med Carl Philip? Kallar du detta för kunglig STIL? Hovet har bekräftat att SH är CP:s flickvän och håller helt uppenbart fast vid detta. Jag tror att kungaparet blir tvungna att lyssna på svenska folket.

  Om någon ska kunna rädda den svenska monarkin så är det kronprinsessparet. Svenska folket vill träffa dem och de vill träffa oss. Självklart ska de fortsätta sina resor i landet. De få som klagar på kronprinsessparet här ovan gör det överallt där det finns möjlighet här på webben.


 40. Pamela P skriver: 16 mars, 2011

  Jag skulle önska att det ordnar sig för Madeleine och att hon hittar en ordentlig man. Jag vet inte om den där Chris är så lämplig man fast han ser bra ut. Om Madeleine tänker bo och arbeta i Sverige i framtiden är då Chris nöjd att bo i Sverige med henne? Tänk om Victoria och Daniel inte får några barn? I en sådan situation får inte på några villkor Carl Philips framtida avkomma godkännas som tronföljare om den där Sofia Hellqvist är mor till den. En tronföljare med en mor som är fd utvikningsflicka skulle ta död på monarkin. Om CP gifter sig med Sofia så bör han ha förstånd att avsäga sig sin arvsrätt till tronen för monarkins skull oavsett om V och D får några barn eller inte! Madeleine skulle då träda in som tronföljare efter Victoria.
  Tja, det blir nog att skicka med CP till England tillsammans med V och D. Sedan får man hoppas på det bästa att CP glömmer sitt utvik Sofia när han möter Philippa Middleton.


 41. Julia skriver: 16 mars, 2011

  Jag har ingenting emot Madeleine. Tvärtom. Men, behöver vi verkligen en till som ska åka runt och försöka uppbåda intresse för olika landsdelar, klippa band, presentas med gåvor etc.

  Det räcker och blir över med Victoria och Daniel och ibland kungaparet. Carl Philip och Madeleine borde vid det här laget vara vuxna nog att leva självständiga liv och kunna försörja sig själva.


 42. A-C skriver: 16 mars, 2011

  Barnen är ju vuxna. Man kan inte flyta runt hela livet. Låt dem arbeta till sig egna pengar, då kanske man inte orkar glida runt på party.


 43. Bloggmanyuppiebloggen.blogsome.com skriver: 16 mars, 2011

  Welcome back.

  USA, för all del, men det kan bli ganska enahanda i längden medan Sverige kan stoltsera med ett folkhem skräddarsytt även för prinsar och prinsessor, med rotmos och fläsk för gemene man och finkultur i allmogeskepnad. Kärvt men karaktärsdanande.


 44. Linda skriver: 16 mars, 2011

  Jag tycker defenitivt ska fortsätta vara prinssesa. Hon är ju våran prinssesa bra pr för sverige. Men hon kan ta och jobb lite mer. Men samtigit så är de nog inte så lät att hela tiden bli granskad.


 45. AnnelieAnnelie skriver: 16 mars, 2011

  Carl Filip kan glömma Sofia Hellqvist!
  Man har hört tillräckligt.


 46. elsa_67 skriver: 16 mars, 2011

  Det är dags att se över representationen från kungahuset. Kungen fyller 65 och har rätt att pensionera sig och drottningen strävar på med sina 67 år och i år 68. Båda behöver har möjlighet till deltidsarbete eller snarare njuta av de år de har kvar.
  Prinsessan Christina som alltid ställt upp är ju som bekant inte helt frisk.
  Dags att dra in samtliga barn i representationsuppdragen och klara ut hur det skall vara och hur de själva vill ha det.

  Vitsen med att kronprinsessparet far runt i Sverige är att synas och sätta olika orters namn på kartan. De själva får en god inblick i vad svenskarna gör och producerar, men kan inte använda kunskapen i officiella sammanhang. Hade de varit politiker hade det också varit en fantastisk kunskap i den gärningen, men nu måste de hålla tyst om sina eventuella åsikter.
  Har aldrig riktigt förstått vitsen med att fara runt i stugorna och smaka på maten. De sprider lite glans hos en del.

  Madeleine har en akademisk examen i bl a konstvetenskap. Det finns säkert något uppdrag eller rent av jobb om hon väljer att försörja sig själv och slippa alla förpliktelser.


 47. Elisabeth skriver: 16 mars, 2011

  Childhood är ett rätt angeläget arbete kan man tycka. Däremot har det hänt något med Madeleine – blicken, hållningen är förändrad. Till och med håret tycks sakna lyster. Vem som helst skulle behöva en timeout efter Jonas B…


 48. pia skriver: 16 mars, 2011

  Carl-Philip studerar!? Blir det något resultat eller ska han bli vad man förr kallade “överliggare”, alltså en student som aldrig blev färdig med sin utbildning. I alla fall så är det väl tveksamt om vi ska betala hans utbildning. Vanliga dödliga får vackert låna och jobba extra för att finansiera sina studier. Tvi vale!


 49. Annelie skriver: 16 mars, 2011

  Ofrivilligt (?) rolig bild Svensk Damtidning illustrerar artikeln med. “Lillsessan” visar oss fingret 😀


 50. Eva Nilssoneva.estrid skriver: 16 mars, 2011

  Låt prinsessan Madeleine slippa vara prinsessa. Hon har aldrig visat genuint intresse för denna upgift. Hon bör avsäga sig denna titel, gifta sig med kärleken o försörja sig själv.
  Jag förstår inte denna press från kungaparet, älskar man sitt barn måste navelsträngen klippas.
  Jag har alltid varit royalist, men har nu vid 70 helt ändrat åsikt.
  Vårt kungahus har gjort sitt,
  Damen i Skåne


 51. maggie skriver: 17 mars, 2011

  Republikanernas forum…..


 52. signe skriver: 17 mars, 2011

  Håller med alla som tycker att Madeleine och C-P bör avsäga sig sina titlar och leva ett civilt liv och försörja sig själva.Tydligen har Kungen äntligen fattat att Svenska folket (de flesta iaf.) har tröttnat på att sitta påförsta parkett och beskåda hur dessa två lever lyxliv på vår bekostnad.Det viktigaste för Kungen är att ta itu med sonen och se till att han bestämmer sig för hur han ska ha det med utviket om han vill leva med henne då är det bara att ta sitt pick och pack och flytta från den nuvarande lägenheten för vi skattebetalare ska väl inte betala för en kvinna med sådant CV som hon har i bagaget. Skandal att det bara få fortgå !!!! Kungen har väl fattat att vi inte vill ha sofia som prinsessa !!!!! Kungahuset ska inte ha ett öre mer av svenska staten utan de kan ta pengarna de får för Madde och C-P och använda till Victoria och Daniel.
  “27” är det fult att jobba på Konsum ? Varför skulle inte lyxliraren kunna jobba där som ett första steg ut i verkligheten ?


 53. miayahoo.se skriver: 17 mars, 2011

  Madeleine har inte egna pengar som hon har arvt .Kungen bestämmer över hennes aktieportföl m.m.Hon betalar allt med kort som kungen betalar. En dag kommer hon att arva och då är det mer hennes pengar. Kungen har makt över att bestämma över fortsatt vistelse i USA eller inte. Det är han och vi som betalar allt.Bokstavligen allt.Så länge hon inte är gift måste hon representera och göra som mor och far till slut bestämmer.Hon fick för sin hälsans skull denna time out men nu har ett år gått. Häromdagen åt hon lunch på Riche. Tänk om Jonas hade kommit dit? Han äter där också!Snart kommer hon att träffa honom då bägge rör sig enbart inom några kvarter i denna stan. Jag tror hon tycker mycket om Chris men är inte kär med hela hjärtat.Hon vet vad skillnaden är.


 54. Anita skriver: 17 mars, 2011

  Jag säger bara det…
  Bort med monarkin! Den har spelat ut sin roll för länge sedan.
  En såpopera på skattebetalarnas bekostnad. Skamligt.


 55. Lotta J skriver: 17 mars, 2011

  Kanske Expressen gissar på orsakerna till att Madeleine är hemma ? !!! Det är mer än två månader sedan hon var hemma
  senast och mer tid brukar inte vara mellan hennes ‘besök’ ….
  http://www.expressen.se/nyheter/1.2367765/madde-hemkallad-av-kungen-for-att-ge-beskedd


 56. Gittan skriver: 17 mars, 2011

  Alexandra “Midnattsol” # 34…..
  Du skriver så bra att jag applåderar härhemma ! Stående ovationer !!

  Jag har också länge undrat vad tramset Childhood kommer in i den kungliga agendan… En sysselsättning bland andra priviligierade för att få tiden att gå… Flera gånger har jag funderat här på sidan, varför man aldrig ser dessa människor i krisområdena, utsatta boendemiljöer eller ute på fältet i full aktion… Men då passar inte galoscherna !!
  De få bilder som finns från “fältet” på Silvia och Madeleinie är välarrangerade bilder med en HORD fotografer…
  Likaså denna Sofia Hellqvist som visar upp sig i skolmiljöer där det råder MYCKET ordnade förhållanden med till synes MYCKET välmående barn…
  Att felsignalera ett eventuellt djupare engagemang på detta sättet är skrämmande… Och kan inte bli annat än ifrågasatt…

  ANTINGEN stannar Madeleine kvar i landet som prinsessa och hertiginna, eller tackar hon för sig och lever livets goda dagar på lunchhaken i NY…
  Ska vi ha en monarki som är värd namnet måste medlemmarna leva upp till det som förväntas av dem..
  Carl-Philip enda insats iår förutom att delta i några galamåltider och kockhistorien, var väl den igår från skidstafetten runt slottet… Han är nog inte så tyngd under skolbördan utan att han skulle kunna “avlasta” de övriga och visa sig lite mer bland sitt folk i landet..
  För att återgå till Madeleine… Hennes symtatiresa är över… Många har upplevt kraschade förhållanden långt vida vidrigare än en uppslagen förlovning…Men jag skulle tro att förväntningarna från arbetsgivare och omvärlden har tagit för givet att de funnits på sina arbetsplatser omdelbart efter uppbrotten…
  DALTA inte med Madeleine längre… Nu har hon dessutom en ny trygg man vid sin sida och kan hur lätt som helst gå rakryggad i Sverige utana att huka för lite snissel bakom ryggen… Men det är viljan det hänger på…VILJAN !!


 57. Gneta skriver: 17 mars, 2011

  #53 – Pronsessan Madeleine har en egen privat förmögenhet, bl.a ärvde hon Prins Bertil. Dessutom har antagligen Kungen delat ut delar av sin privata förmögenhet (aktier) till barnen. Helt normalt, många föräldrar som gör detta.

  Eftesom det man deklarerat är offentlig handling har tom tidningarna redovisat hennes skatt något år. Just det P. Madeleine har betalt svensk inkomstskatt, det ni.. Googla och ni skall säkert finna.


 58. Marie skriver: 17 mars, 2011

  #32,

  Häromdagen hittade jag en länk i SVT:s arkiv till den intervju som Claes Elfsberg gjorde med kungen och Silvia i samband med förlovningen. Jag trodde att jag sett den många gånger, men det fanns ett avsnitt som jag inte kände igen. Det är när Elfsberg frågar kungen om han känt någon press på sig att hitta en drottning åt Sverige, och han svarar något i stil med: “Nej, det har jag väl inte direkt, för så fort jag träffade Silvia kände jag att hon var den rätta”. De strålade mot varandra och höll varandra i hand (det har jag heller aldrig sett tidigare i den intervjun så jag antar att jag bara sett valda delar av den…). När man ser den råder det inget tvivel om att det var äkta kärlek och att kungen verkligen valde den han ville ha. Då blir det ÄNNU svårare att förstå varför han inte kunde nöja sig med det; trots allt blev han ju inte bortgift, som tidigare generationers kungligheter, utan kunde som sagt välja maka själv – och tog också god tid på sig att göra det. Svårt att förstå att något som var så rätt från början kunde bli så fel till slut…även om livet går vidare och det mesta tenderar att falla i glömska efter ett tag, kvarstår faktum – det som hänt finns där i bakgrunden och gör sig påmint hela tiden.


 59. Carola skriver: 17 mars, 2011

  Yes, Princess Madeleine has been booked on a series of missions but there are NO PHOTOS OF HER. So her fans are very unhappy and frustrated about it. Hopefully she will return to Sweden and start to work again and be more visible ASAP!!!


 60. Bittan skriver: 17 mars, 2011

  Det stog i någon tidning att Madde har brutit med Lussan efterom hon inte berättat att Jonas träffat en annan ur tjejgänget. Nu lunchade de ju ihop, så man skall inte tro allt som står i tidningarna.

  Men sedan har jag svårt att tro att C-P kommer att arbeta med djur, och “lukta” ladgård, men det är väl andra som får göra jobbet. Sedan tror jag inte Sofia vill bo på landet, med allt vad det innebär, det passar inte henne, men de kanske skall ha “ormar”!


 61. Gneta skriver: 17 mars, 2011

  #58.. men Kungen är väl inte den förste personen i världshistorien, som gift sig av kärlek och som ett antal år senare, kanske tittar och tror gräset är grönare någon annanstans.

  Efter några år och några barn senare, går äktenskapet i stå.. Kärleken, är finns kvar, men rutiner, arbete (ja, kungapareet arbetar) barnen, plikter, osv… Gör att kärleken kanske får allt mindre plats…

  Någon av parterna i äktenskapet, börjar snegla någon annanstans.. kanske frågar sig… “Var det så här det skulle vara”.. och tar chansen när den bjuds till en affär.

  Detta är mänskligt, detta är någonting, som många människor i ett äktenskap råkar ut för..

  Jag sgäer inte att det är rätt, men vem är jag att döma, för det är mänskligt att fela, men gudomligt att förlåta….

  Vad vi vet som sitter här och spekulerar.. Kungen och Drottningen kanske vände blad för längesedan…. Vad vet vi, ingen av oss har den inblicken..

  Avslutningsvis, visst han är kung, men han är också en människa av kött och blod, med alla förtjänster, fel och brister…


 62. Maggan skriver: 17 mars, 2011

  Nu får vi verkligen hoppas att kungen har så pass pondus att han kan säga till Madeleine, nu får det vara slut på leken, välj mellan att avsäga dig din titel eller stanna här hemma och jobba, inga USA resor på närmsta året, eller semestrar för dom har du tagit ut i förskott i 10 år framöver.


 63. Julia skriver: 17 mars, 2011

  Man kanske inte ska vara så snabb att tala om att Carl Philip och Madeleine ska avsäga sig sina titlar. Vad händer om Victoria och Daniel inte får några biologiska barn. Arvsrätten till tronen går då till hennes syskonbarn.

  Om Carl Philip framhärdar med Sofia är det han som ska avsäga sig prinstiteln. Inga barn till nakenmodeller på tronen. Då har vi Madeleine kvar som ska säkra familjen Bernadotte på tronen.
  Det är mycket att ta med i beräkningen när det gäller de här frågorna.


 64. Amelie13 skriver: 17 mars, 2011

  Håller fullständigt med Maggan! Madeleine gör ju inget annat än shoppar i lyxbutiker i New York och Stockholm, samt åker på semestrar både hit och dit. När jag blev övergiven av min pojkvän fick jag “banne” mig gå till arbetet som vanligt trots sorgen och smärtan. Jag kunde inte sätta mig på ett flygplan och ” rymma fältet”. Hon skall inte ha några pengar av svenska folket!!!!!!!!
  Hon är vuxen och kan försörja sig själv!!!!!!!


 65. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 17 mars, 2011

  56,Gittan.ett mycket bra inlägg!Du har fått ut allt vad jag har tänkt på.Childhood är ju inget som kan ingå i den svenska representationen.Det är ett brasilianskt jippo.Den som blir rik på det är ägaren.Så är det med alla insamlingar.Dom som jobbar där,gör det idiellt för dom får lön från någon annan stanns.Och det vägrar jag ställa upp på!Kungen har nog insett vad det bär hän.Om kungligheterna beter sig som de gör.Det är ju bara Victoria och Daniel som gör någon nytta!


 66. MargarethaMargaretha skriver: 17 mars, 2011

  Det här blev ett illasinnat forum mest drivet av ensidiga Republikaner.Att förtala och smutsa ner det svenska kungahusets medlemmar genom detta sjukt otäcka avundsdrev.


 67. Alice skriver: 17 mars, 2011

  Var tog artikeln om Jonas o Stephanie a K vägen?


 68. Observant skriver: 17 mars, 2011

  #66
  Nej, nej, nej – där har du helt fel. Nu tvekar även vi rojalister – måttet är rågat!


 69. BirgittaMadeleine skriver: 17 mars, 2011

  Kan inte alla ni bittra och avundsjuka som spyr galla över kungahuset i stället fundera lite över vad ni skulle kunna göra åt era egna misslyckade liv? Det ni häver ur er säger mest om er själva. Glöm inte att när man sprätter dynga stänker det också på en själv!


 70. caterine skriver: 17 mars, 2011

  Madeleine borde göra som Märta-Louise i Norge, avsäga sig titeln och klara sig själv.När det gäller CP så borde han göra detsamma och gifta sig med vem han vill, jämför Ari Behn och ML, han är inte heller nån svärmorsdröm med alla sina påhitt men dom har funnit det liv dom vill leva, låt CP och Madde göra detsamma, MEN man kan kan inte både äta upp kakan och ha den kvar. Men dom kan inte göra det innan Victoria har fått barn, annars är det ju slut på kungahuset. Jag har nyligen läst boken om Silvia med mycket bilder, och det är anmärkningsvärt hur söt och glad hon var de första tio åren i äktenskapet, men sen ser man på bilderna att hon inte är densamma, inte lika naturlig, så det kanske var då som kungen började slarva. Nu ser hon ju bara förgrämd och lessen ut och aldrig tar dom i varann eller ser på vaann. Stackars dom.


 71. mona larsson skriver: 17 mars, 2011

  Madelene ska INTE försörjas av skatte pengar ..HON FÅR TA ETT ARBETE SOM ALLA ANDRA OCH FÖRSÖRJA SIG PÅ DET. Hatta runt i USA är INGET JOBB.


 72. Emma skriver: 17 mars, 2011

  Prinsessan Christina av Spanien jobbade för en välgörenhetsorganisation innan hon gifte sig. Hon är ekonomutbildad. Så varför skulle inte Madeleine få jobba för Childhood? Hon finansierar allt själv har hon ju sagt i en intervju i höstas i Dagens Industri. Childhoods verksamhet är lovvärd. Det finns få, om ens någon annan än Childhood, som tar sig an problematiken med trafficking som är ett internationellt problem. Att Childhood inte visar bilder på sin hemsida från sina projekt beror på att man värnar integriteten hos de flickor som varit utsatta för trafficking – hur kan man klaga på en sådan sak. Jag tycker Madeleine gör mindre nytta genom att resa runt i Sverige och representera som Victoria och Daniel gör. Finns ingen större nytta med att åka runt och klippa band, osv. Jag tycker det är mera PR för monarkin än nytta för de kommuner, verksamheter de besöker – där är nyttan noll. Tänk om våra riksdagspolitiker skulle börja resa runt för att träffa folk här och där utan att det finns någon större anledning. Det skulle vi anse vara slöseri med pengar. Jag tycker kungahuset skulle tänka om radikalt vad gäller representationen och bara åka till ställen där den verkligen gör någon nytta. Hitta en ny modell för representationen! Strunta i hur man gör i andra länder, som t ex Storbritannien, där de kungliga febrilt åker på s k representationsbesök utan att det är någon större nytta med det. Visst är det kul med ett kungligt besök men är det där skattepengar skall läggas?

  Att stå och lurpassa utanför prinsessan Madeleines bostad för att få ett foto på henne, tycker jag är alldeles för närgånget. Fotograferna står visserligen på gatan (allmän plats) men det går för långt när man bevakar bostaden. Samma sak i NY när fotografer stod och lurpassade utanför Chris bostad, för att fotografera Madeleine och Chris när de gick in och sedan vänta hela natten för att få ett foto när de passerade ut på morgonen. Lämna bostaden ifred, den är en privat sfär som de allra flesta värnar om ska få vara privat. Stå då hellre utanför restauranger och andra publika ställen. Att stå utanför bostaden och vänta, tycker jag är väldigt integritetskränkande och närmar sig stalkning. Samma sak de som bevakar när CP går in och ut ur sin bostad på Slottsbacken eller Jonas B när han besöker sin nya flickväns bostad. Riktigt vidrigt gjort av fotograferna!


 73. Gittan skriver: 17 mars, 2011

  Birgitta #69… Var kommer avund in i resonemangen ovan ? Att tycka att de kungliga ska göra rätt för sin roll kan väl inte betraktas som något annat än oerhört sunt…
  Det är tack vare personer som tänker som du som monarkin har tillåtits falla till den nivå den är idag… Ingen mår väl av att bara gå och slå dank som Madeleine och C-P gör när det gäller representaion för sitt land… Sedan kan de ju vara väldigt flitiga och alerta på andra områden, (party, fika, semestra, shoppa..You name it…) som vi inte känner mycket om, men kan gissa oss till…
  Men den gamla tidens slickande och acceptans för kungligheters disponerande av sin rang, duger inte i den HÅRDA konkurrens de utsättsför för från bla övriga nordiska och europiska kungahus som är i selen bra mycket mera än de svenska kungligheterna.
  ALLA måste följa med utvecklingen i samhället och omkringvärlden… Ingenting blir bättre av att sticka huvudet i sanden eller sätta händerna för öronen för att stänga ute obehagliga sanningar…


 74. Marita skriver: 17 mars, 2011

  Nu är det verkligen dags för Prinsessan Madeleine att bestämma sig, arbeta mer, det räcker inte med några uppdrag
  per månad. Tips, besök olika länder och bli en fin ambassadör för Sverige. Lycka till!!


 75. Maggan skriver: 17 mars, 2011

  Julia skulle det vara bättre att Madeleine skulle ha barn med en playboy än att Carl-Philip skulle få barn med Sofia. Madeleine kan avsäga sig sin titel och så har vi kvar CP, han skulle ju rätteligen ha varit tronarving om det inte hade blivit ändring när Victoria föddes. Den fisförnärma Madeleine kan vi klara oss utan.


 76. Maria Larsson skriver: 17 mars, 2011

  Låt kungahuset stå utanför staten precis som svenska kyrkan gör. Då kan de som vill ha ett kungahus betala och vi som tycker det har gått för långt kan få slippa. Precis som med svenska kyrkan, de som går i kyrkan o s v är med och betalar för detta, de som inte nyttjar kyrkan slipper.


 77. Julia skriver: 17 mars, 2011

  Det finns verkligen ingenting att vara avundsjuk på i det svenska kungahuset i dag. Familjen är i fritt fall och det har gått fort. Ser inte ut som de har koll på vad folket tycker om dem. Kan inte läsa signaler och ingen vågar väl vara uppriktig mot dem heller.


 78. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 17 mars, 2011

  Birgitta så fel du har!Jag är royalist!Varken bitter eller avis!Men tycker att det är ju faktiskt på tiden att latmaskarna,Madelaine oCarl Philip gör någon nytta för sin titel!Sätter inte prinsessa eller prins framför dom längre!


 79. Lelia skriver: 17 mars, 2011

  Hejs svejs.
  Jag störs av dessa svenska sessors ytligt leende appearance. Inte gick prinsessan Christina runt med en Hollywood grimas på läpparna på sin tid, då hon jobbade för Röda Korset innan hon gifte sig. Hon gav en seriös intryck. Hon var engagerad. Jag beundrar fortvarande hennes sätt att framträda. Hon “visar ” inte sig själv. Man ser att hon står för något, hon spelar inte. Det finns inget fjolligt hos henne. Vilket man inte kan säga om kungabarnen. Daniel har svårt att matcha till Viktorias “filmstrjärnelook”. De skulle inte behöva spela hejdundrande lyckliga hela tiden.

  #44 skriver: “….så är de nog inte så lät att hela tiden bli granskad.” Nej, det är sant. Men “skådissar” har alltid fått stå ut med kritikernas ros och ris. Det här forumet är ju ett sådant.


 80. R Thornhill skriver: 17 mars, 2011

  En prinsessa skall väl inte behöva avbryta sitt festande och sin shopping för att åka hem till Sverige. Monarkin ger bra PR, står för kontinuitet och historisk förankring, och har därför rätt till särbehandling. Dessutom blir det inte billigare med republik.


 81. Anna skriver: 17 mars, 2011

  Caterine 70#

  Intressant, vad heter boken? Ska försöka läsa den.


 82. Emma skriver: 17 mars, 2011

  #80. Så du menar att republik inte står för kontinuitet och historisk förankring? Vad anser du om den franska republiken?


 83. Ki, Norge skriver: 17 mars, 2011

  Det er nesten trist å se at denne saken om prinsesse Madeleine i skrivende stund har fått 81 kommentarer, mens saken der keiseren av japan taler til folket etter tragedien med jordskjelv, tsunami og truende atomnedsmeltning har fått bare 5…..

  Kanskje folk skulle begynne å bry seg om det som virkelig er viktig her i livet, som for eksempel å fokusere på hva man kan gjøre for å hjelpe Japanerne, isteden for å sitte og kritisere en prinsesse over og over igjen. Hver eneste gang det er noe om Madeleine her inne, får saken flere titalls kommentarer, jeg har til og med sett over 100 kommentarr enkelte ganger.

  Bruk heller tiden på nettet til å finne kontonummeret til “leger uten grenser”, og send dem penger til å hjelpe til i Japan, isteden for å kritisere denne prinsessen. (Läkare utan grensor??? ..vet ikke hva det heter på svensk..)


 84. Sthlm skriver: 17 mars, 2011

  Kungaparet är ju i Frankrike (läs hovets hemsida) så efter träffen med “Lussan” är väl Madeleine tillbaka i NY. Nu har hon väl rett ut vilka väninnor hon har kvar i Sverige när hon kommer några dagar för att shoppa och fika.


 85. Emma skriver: 17 mars, 2011

  #83. Du har i och för sig rätt i det du skriver men den japanska katastrofen behandlas av många tidningar och Svensk Damtidning är kanske inte den första tidning man visar sitt engagemang i när det gäller naturkatastrofer. Det finns fler organisationer än Läkare utan gränser som samlar in pengar till katastrofen i Japan, bl a Rädda Barnen och Röda Korset.


 86. Forestlady skriver: 17 mars, 2011

  # 83:
  Som världen ser ut idag är det lätt att drabbas av ”Weltschmerz” om man har ett stort hjärta och jag förstår precis vad du menar. Jag är dock övertygad om att de flesta människor vet vad som är viktigt. Men är man inte på plats så kan man inte göra så mycket mer än att skicka ljusa tankar och ge sitt bidrag via någon hjälporganisation.
  De flesta människor arbetar hårt och kämpar för att få allt att gå ihop. Det kan behövas lite flärd och lättsinne i tillvaron, såsom att göra inlägg på den här sidan.
  Man kan göra det och samtidigt bidra till Unicef, Läkare utan gränser etc.


 87. Anna skriver: 17 mars, 2011

  Lyx-prinsessan. Bortskämda prinsessan. Lillsessan. Utseendefixerade-sessan. Smoking princess. Kärt barn har många namn.


 88. Panoptes skriver: 17 mars, 2011

  #76

  Statschefen, Kungahusets och de Kgl Hovstaternas offentligrättsliga status är redan sådan att de “står utanför staten”.

  Det verkar finnas någon slags populär vanföreställning om att allt måste vara “statligt” för att vara offentligt; ha (grundlags-)stadgade funktioner eller myndighetsliknande ställning; ha eventuella privilegier etc. Exempel: Det är inte ens självklart för lärda jurister att Riksbanken “ingår i staten”.

  Finansdepartementets anslag till Kgl Hovstaterna betalas ur statsbudgeten. Till statsbudgeten bidrar via skattesedeln endast de som tjänar över 32000 kr/månad. Övriga medborgare får inte vara med och finansiera Kgl Hovstaterna via skattesedeln. Dock bidrar dessa i liten del till statens inkomster via moms på sin konsumtion, men denna är marginell i jämförelse statens totala inkomster.

  Det är mycket åsikter och lite kunskaper på detta forum.


 89. Annette skriver: 17 mars, 2011

  Jag har alltid varit en stor beundrare av kungahuset, och tyckt att de gör ett bra jobb för Sverige. Men nu har det gått för lågnt. Männskor som är svårt sjuka i cancer och andra svåra sjukdomar tvingas idag ut i arbetslivet, de blir utförsäkrade. Medan Madeleine bara lever livet i USA. Och kungen begär mer pengar, vem behöver inte det. Det är kanske dax att andra än kungaparet och kronprinssesparet börjar att jobba i det svenska kungahuset.


 90. Irene skriver: 17 mars, 2011

  @emma: “Carl-Philip studerar på heltid och kan ej förväntas klara av så mucket mer etc, etc” skriver du.
  Har du eller har du aldrig haft någon i din närhet som VERKLGEN studerar på heltid med allt vad det innebär och inte har en massa skattemedel för att finansiera dessa med?
  För dessa som måste göra är det andra “bullar som gäller” nämligen. Jag blir frustrerad när någon kan jämföra CP:s villkor med andras seriösa sådana.
  Systern Madeleine har väl heller aldrig gjort ett rejält dagsverke och knappast övriga i kungafamiljen heller. Avskaffa skiten omedelbart!!


 91. kismet skriver: 17 mars, 2011

  Bästa Birgitta69! Jag är verkligen inte avundsjuk men man kan inte bortse ifrån att vissa medlemmar i kungafamiljen inte verkar förstå att de har plikter också och inte bara förmåner. De bör göra sitt bästa för Sverige – men tycker Du att de gör det? Inte undra på att folk är besvikna på dem!


 92. Annette skriver: 17 mars, 2011

  Dax att börja jobba Carl Philip och Madeleine, det får vi andra göra. Det är väldigt irriterande när man ser bilder från cafe besök och annat, är det ett jobb? All heder åt det spanska kungahuset som visar att de oxå vill hjälpa till och spara pengar till den spanska staten.


 93. Birgitha skriver: 17 mars, 2011

  #69. Birgitta. Tack för din kommentar.
  Bok som jag tycker att flera borde läsa: Konsten att vara snäll av Stefan Einhorn.


 94. Netaadika.bloggspace.se skriver: 17 mars, 2011

  Hmm läkare utan gränser …det är ju vår vän “Rose” som har den uppgiften. btw… Nina vara är Du och varför kommer vi inte in?? Vi är ju flera som undrar !
  Om Du ser det här så skriv till oss SNÄLLA !!!


 95. Håkan AlmgrenHåkan skriver: 18 mars, 2011

  Madeleine blir nog tvungen att avsäga sig prinsesstitteln. Hon lever ett altför destruktivt liv. Hon arbetar inte röker, super och håller på med den där killen. Inte går det med skattebetalarnas pengar i längden. Hon får lov att försörja sig själv i framtiden t.ex som fotomodell.


 96. någon skriver: 18 mars, 2011

  fröken madde behöver ordna till sig. hon lyckas inte leva upp till rollen som prinsessa, en roll hon i övrigt tycks besvärad av.
  hon ger intryck av att vara en strulig människa. ständiga kiv omkring henne. varför då kan man undra?
  rollen som prinsessa ska man ta tillvara på och göra något nyttigt av. annars fyller den ingen mening och funktion.


 97. Anne skriver: 18 mars, 2011

  I følge Expressen har kong Carl Gustaf lyn/blixthjemkaldt prinsesse Madeleine til Sverige til familierådgivning om
  fremtiden.
  Så er det “yderst interessant”, at kongeparret befinder sig
  i Pau, Frankrig, på netop det tidspunkt, hvor familiemødet
  skulle finde sted!
  En telefonkonference kanske …. som Gneta skriver under
  anden rubrik på SD. 😉


 98. Julia skriver: 18 mars, 2011

  Madeleine arbetar med att granska och bevilja ansökningar om bidrag på Childhood Foundation. Olika projekt får ansöka om pengar till verksamheter de anser vara viktiga. T.ex arbete med en grupp svarta, drogberoende flickor i Haarlem. Prinsessan arbetar inte ute på fältet utan med administrativt arbete. Därför kan inga fotografier visas där hon kramar barn.

  Sådana publikfriande spektakel är det bara Sofia Hellquist som ägnar sig åt.


 99. Fredrika13 skriver: 18 mars, 2011

  Bortskämd, stampa med foten i golvet när hon inte får sin vilja igenom!!!!!!!!!!! Det är vad hon är!!!!!!!! Stanna i New York för alltid så att vi svenskar slipper betala ditt liv med ständigt shoppande, lyxiga bruncher, nattklubbsbesök m.m.


 100. Gneta skriver: 18 mars, 2011

  Men vad håller ni på med här inne. Jag tror inte en endaste av er som skriver i forumet här, känner P. Madeleine och det gör inte jag heller.. Just därför, kan inte jag, och jag tror knappast någon av er andra heller, ha någon som helst aning om huruvida hon är bortskämd, hur mycket hon dricker eller inte dricker av alkoholhaltiga drycker.. Hur mycket hon shoppar, osv, osv… Ang luncherna, så tror jag iof vi alla äter lunch varje dag, en del ute, en del av medhavd lunchlåda.

  Vad ni bildar er uppfattning ang P. Madeleine är helt och hållet hur media valt att framställa henne och det är detta som är så skrämmande.. Media, kan om nu vi läsare vill, helt och hållet skapa en image runt en person, utifrån vad dom väljer att publicera, hur dom väljer att publicera det.. och det här är mer än skrämmande.

  Ex: Häromdagen skrev Expressen hur P. Madeleine kallats hem och att man på kvällen skulle ha någon form av familjeråd på slottet.. Nästa dag läser man i tidningarna att kungaparet faktiskt är i Frankrike.

  I samband med brytningen mellan P. Madeleine o Jonas Bergström, gick det skrönor i div forum o tidningar om bl.a. att Jonas Bergström gjort en kvinna gravid.. hmm.. som jag skrivit tidigare, det har gått ett år, inget rykte om någon barnafödsel, måste vara världens längsta graviditet vid det här laget.

  Det belv en skröna om en romans mellan P. Madeleine och En känd hockemålvakt.. bl.a på grund av bilder tagna där dessa två seglade samma bårt ihop med ytterligare ett gäng kända personer.. Men det är klart, kanske inte lika spännande att para ihop henne med Lasse Cronér.

  Jag tycker som sagt detta är mer än skrämmande, hur massmedia, så totalt kan nästintill misshandla en känd person, bara för dom, vi läsare hänger på.. och så är drevet igång.

  Detta handlar egentligen inte om P. Madeleine som person, utan faktiskt vad vi håller på med.. och vissa av de här inläggen här är mer än skrämmande.. Vart är vi på väg..

  Ni som skriver skulle ni våga, säga exakt samma sak till P. Madeleine om ni hade henne livs levande framför er och hon skulle ha en möjlighet att försvara sig.. Nej, jag tror inte det.. för då är ni ju tvungna att avslöja vem ni själva är.

  Så, avslutningsvis.. när ni skriver rena trakasserier om en person, ni inte en känner.. Ta en funderare, vågar ni säga detta till personen ifråga “face to Face”… om inte… skriv det inte här heller..

  Detta kallar med ett annat ord netikett.. bland oss som utnyttjar internets olika forum för att diskutera olika ämnen.


 101. lime skriver: 18 mars, 2011

  Om mamma och pappa inte var hemma utan var i
  Frankrike, så kanske tidpunkten var idealisk för Madeleine
  att flyga hem “i ilfart” för att hämta Lussan för en gemensam
  shopping-semester? Chris kanske måste infinna sig på sin arbetsplats och jobba? Ibland.


 102. kerstin gatelintumbabo skriver: 18 mars, 2011

  Vilket gnäll det är på insändarsidan vad gäller Sofia. Hennes namn dyker upp i varje insändare vid varje reportage om kungafamiljen. Ingen vill ha henne, men det vill jag. Är hon verkligen en sådan fara för Sverige. Vacker, har jobb och verkar vara en glad typ. Det behöver Sverige efter alla skandaler med otrogen kung (varför ska han få vara kvar) sur drottning och en prinsessa som har som jobb att ha semester.


 103. Mya skriver: 18 mars, 2011

  Tycker att Madeleine kan stanna i USA utan apanage och att kallas H.K.H. hon kan kallas prinsessa och om hon skulle göra något officiellt uppdrag någon gång, ha lön för de timmarna hon arbetar och inget annat. Skaffa sig ett eget jobb och gifta sig med vem hon vill.


 104. rasmus skriver: 18 mars, 2011

  102# kerstin gatelin.
  Det är INTE 1 april än, för du skämtar väl med dina rader angående “naken Sofia”, det är illa ställt ändå med Kungafamiljens anseende utan att ta hjälp av en fullfjädrad nakenmodell, det är INTE sådant folk kungahuset behöver idag om man ska försöka reparera skadan efter alla skandaler med nazister och kaffeflickor…

  .Eftersom svensk press alltid behandlat familjen Bernadotte med nästan överdriven vördnad bara dom visat sig så har man ju heller INTE publicerat den mängd av olika fotograferingar som Sofia gjort alltsedan tonåren och en mängd år framåt till mer än vuxen ålder, det är ju INTE någomn enstaka skandalfotografering det är tal om när det gäller “naken Sofia”, utan en mängd!

  Som påpekats tidigare, skulle något hända Kronprinsessan Victoria skulle Carl Philip bli nästa Kung och vid ett ev äktenskap med den beryktade Älvdalskvinnan så skull hon bli vår nästa Drottning, det slår ALLA KUNGAHUS om detr är ett skandalkungahus vi vill ha i fortsättningen.


 105. kerstintumbabo skriver: 18 mars, 2011

  Det finns fler bilder på en halvnaken Madeleine än någon annan prinsessa, man kan inte bara skylla på paparazzi. Hon verkar älska att visa upp sin kropp.


 106. Maria skriver: 18 mars, 2011

  Ett kungahus i förfall…

  När ska vi slippa betala för dem?


 107. Eva skriver: 18 mars, 2011

  Jag älskar vårt kungahus men nu börjar de gå för långt.
  Både Madeleine och Carl Philip verkar inte ta sina uppgifter på allvar. Ska vi betala för dessa ungdomar måste de börja jobba.
  Madeleine visar nu ett mycket oseriöst ansvar då hon festar runt i USA. Carl Philip vet jag inte vad han gör, om han väljer att gifta sig med Sofia bör han fråntas sin prinstitel. Det fcik ju kungens farbröder göra.


 108. ... skriver: 18 mars, 2011

  Hög tid för barnen att nu växa upp. Madeleine har i de fåtal intervjuer hon medverkat i bla vid hennes födelsedag sagt att hon önskar sig ett mer normal liv. Då är hon välkommen att ha det. Det är trots allt hennes fria val. Blir så trött på detta eviga daltande från människor som verkar tycka att man ska ha överseende för att de sitter i en sådan utsatt situation. Alla får vi vårt kors att bära och det går inte att fly ifrån. Övriga studenter i Sverige studerar på heltid och har inte sällan ett jobb vid sidan av. Så jobbigt kan det inte vara att läsa några kurser som CP uppenbarligen gör eftersom han enligt någon här inte tänkt fullfölja programmet. Madeleine borde ta ett skitjobb som alla andra ungdomar i det här landet. Testa på hur det är att både bli bedragen, lämnad, jobba hårt för ingenting och studera heltid samtidigt. Vilket för övrigt gäller även CP. Väx upp för sjutton. Om det nu är så himla jobbigt ge det till någon som känner sig peppad att klara av det. Alla vi andra stretar på och försöker spara ihop till våra nöjen. Den handväska vanliga tjejer använder kostar kanske hälften av den lunch prinsessan käkat med Lussan. Dags att jobba ihop alla dyra märkeskläder själv eller avsäga sig jobbet


 109. caterine skriver: 18 mars, 2011

  81: Boken heter bara Silvia tror jag, och det är ju en gammal bok som smörar med kungahuset, men man ser på bilderna hur glad och gullig hon såg ut, men det var när barnen var små och kungen kanske höll sig på mattan. På dom sista bilderna såg hon allvarligare ut.


 110. Eva skriver: 18 mars, 2011

  Johan T Lindwall på Expressen är känd för att fabulera ihop stories. Redaktionen på Expressen måste ju veta det, men behåller väl honom för att han säljer.

  Betr. Prinsessan Madeleine..också jag har undrat över henne här i spalten tidigare. Det är svårt..visst är hon en fri människa med rätt till ett privatliv, man har lidit med henne efter vad som hänt. Samtidigt måste ju press och svenska folket få veta litet vad hon arbetar med.

  Om hon frigör sig från Stockholmsgänget o stockholmssocieteten är hon väl bara att lyckönska.


 111. Marguerithe skriver: 18 mars, 2011

  “89” Annette,

  Håller med dig om det horribla i försäkringskassans nya diktatur. Detta borde ha rättats till för länge sedan men så har inte skett. Vi borde väl reagera på den typen av orättvisor och vända oss till ansvariga.

  Skyll dock inte på kungafamiljen för allt som händer i samhället och i livet i övrigt.!!! Kuslig förföljelse som pågår just nu. Liknar masspsykos. Hade jag varit i deras situation hade jag flytt från Sverige. Det måste vara en chockerande situation för dem att punktmarkeras varje dag som nu.


 112. Beata skriver: 18 mars, 2011

  75. Maggan
  Det blev ändring efter Carl Philips födelse, inte efter Victorias! Han föddes som kronprins!


 113. fiffi skriver: 18 mars, 2011

  Det värsta av allt är ändå NAKEN SOFIA,har hon något arbete?det tror jag inte,självklart ska hon ut ur familjen vi betalar skatt till,vill CP ändå ha henne kvar så finns ju inte problemet längre,han måste då säga ifrån prinstiteln,självklart.Undrar också om han,CP, är normalintelligent eller bara van att göra som han vill.Hellre Madde med en utbildad man till tronen än Daniel Westling,det är också inte helt ok,varför fick inte prinsessan Christinas man titeln prins?där finns stil och klass.Den stackars Silvia,arma människa vilken man att vara gift med,någon kan kanske tippsa HK om den nya sajten för dem som vill vara otrogna.Ta kungasåpan,jag skäms.


 114. Birgitha skriver: 18 mars, 2011

  #105.Men kära nå`n, är du intresserad av sådana bilder.


 115. Bakom vattnet skriver: 19 mars, 2011

  # 102 & 105. Att ta Sofia Hellqvist medlem till kungahuset!? Ett fåfängt hopp! Prinsessan Madeleine har nog solat sig klädd i bikini, som många andra prinsessor osv. Men vad har SH gjort? Utvikt sig gång efter gång och år efter år! Och vad sedan i USA tex.!?


 116. miayahoo.se skriver: 19 mars, 2011

  Det finns många representations tillfällen framöver som Kungen vill ha svar på om Madde ska vara med eller inte. 65 årsdagen (det vore konstigt om hon inte firade sin far), Nationaldagen, Viktoriadagen, sommaren på Solliden m.m.
  Det blir sommaren som avgör allvarigt med Chris. Kommer han till Solliden och åker vattenskidor eller ska Madde trotsar familjen och stanna kvar och vara tex i The hamptons med Chris.
  Familjen måste lära känna honom ordentligt innan en ev bröllop .. Personligen tycker jag att Madde ska ta time out från Chris och landa i sig själv . Allt har gått för fort även för ett brustet hjärta.Jag tycker hon och jonas ska hitta tillbaka till varandra och förlåta varandra.Bägge har bara andra hands val idag.Det blir bara tragiskt för alla inblandade.


 117. Mona skriver: 19 mars, 2011

  Vad har alla ni som skriver, med kungafamiljens privata angelägenheter att göra? Det ju så kränkande det ni skriver.
  Hoppas någon polisanmäler den värsta dyngan som förtal.
  Tänk om du/ni som skriver alla dessa elaka saker skulle läsa
  samma sak om er själva i sociala medier eller i en tidning.
  Det är inte Bara prinsessan madeleine som lever
  ett liv utan syselsättning.
  Min brorsdotter är 26 år jobbar 2–3 dagar per vecka denna
  lön är hennes fickpengar. hon bor hemma för att det bekvämast
  och föäldrarna betalar mat osv.
  Hon vill inte studera då studielån inte räcker för det liv med nöjen,resor, kläder som hon vill leva.

  INgen av er känner Sofia Hellberg så sluta prata skit om henne,
  M


 118. Webbe skriver: 19 mars, 2011

  Kritikken mod og af prinsesse Madeleine og prins Carl Philips
  “arbejdsindsats” er måske lidt uretfærdig? Hvad nu hvis svensk
  næringsliv, kultur- og sportsinstitutioner ikke henvender sig til
  Hovet og anmoder om at de “stiller op” ved diverse indvielser og
  arrangementer?
  Det er faktisk kun ved sportsarrangementer de kan tillade at
  “invitere” sig selv. Jeg har lidt svært ved at forstille mig, at de
  skulle sige nej tak til de fleste invitationer og anmodninger
  udefra.
  Det er dér langt de fleste opgaver ligger for de danske kongelige.
  De protokolmæssige udgør ikke særligt meget og mange for
  andre end Dronningen.


 119. miayahoo.se skriver: 19 mars, 2011

  Enligt Expressen skulle Madde bara vara hemma knappt en vecka för att sedan åka på semester med sina bästa vänninor. Låt mig gissa? Skidåkning i Franska alperna som vanligt. Dessa Östermalms bästisar är så osjälvständiga man kan bli. Samma orter åker man till, samma kläder,samma åsikter, samma kvarter, samma typ av boende och inredning, val av yrke -utbildning, samma typ av män ect…Gäspning.Inget excentrisk eller orginält.Varför skaffar inte Madde nya kvinnliga vänner som är inte svenskar i USA som inte bryr sig om hennes titel och vet knappt vem hon är ens här? Svar: Man vågar inte.Viktoria gjorde inte det heller när hon var där ett år.Det ska bara vara barndomsvänner/skol vänner som Kungen gjorde och titta vad som hände med de sen?Nu är de ute i kylan och han blir ensam.Borde ha skaffat sig fler vänner som vuxen utanför “gänget”.


 120. MargarethaMargaretha skriver: 19 mars, 2011

  Verkligen obehagligt med det onda och ensidiga.Många hätska stämmor av hat och galla framkommer.Iskyla. I vår sk.”civiliserade tid” bör vi ha så mycket empati och insikt om, Att förnedra och mobba inte är ok!


 121. Birgitha skriver: 19 mars, 2011

  Det är märkligt att det är så svårt att låta kungafamiljen själv sköta sitt privatliv.
  BARA FANTASIER så långt man har ork att läsa.
  Skulle inte förvåna mig om det bidrar till mycket kommentarer från berörda också.Men ta inte illa upp. Alla kan ha en dålig dag.


 122. Lars Andersson skriver: 19 mars, 2011

  När “Chris” ser hur insnöade svenskarna är kommer han aldrig att vilja bo här.


 123. Marguerithe skriver: 19 mars, 2011

  Så länge vi lägger eld på brasan får vi stå ut med dessa låga kommentarer som ex “123”.
  Rasmus, du verkar ha mycket energi och borde ägna din tid åt annat än att öppet håna vår kungafamilj.

  Önskar att kungafamiljen hade en proffsig presschef som kunde hålla både media och många andra på behörigt avstånd. Tyvärr räcker nog inte apanaget till att erbjuda adekvata löner. Ett sådant jobb måste ju annars vara hett eftertraktat och kräver ju sin man/kvinna men man vill nog ha lön efter förtjänst. Tycker personligen att apanaget ska höjas till den nivå man behöver. Tror aldrig att kungen skulle begära ett öre för mycket, till skillnad från alla valda, avdankade politiker och allehanda chefer som förskingrar miljoner.


 124. Elisabeth skriver: 19 mars, 2011

  För prinsessan Madeleines egen skull hoppas jag att hon hittar en sysselsättning som känns meningsfull och som hon trivs med. Om det sedan är att arbeta med representation för Sverige eller ett yrkesarbete på heltid tycker jag inte att vi ska lägga oss i. Arbetade inte hennes faster för Röda Korset?
  Hon måste självklart få bestämma själv om hon ska bosätta sig utomlands. Det är inte hon som ska bli drottning om inte något mycket tragiskt händer.


 125. Emma skriver: 19 mars, 2011

  “123” Du skriver att det bara är Victoria i familjen som tycks ta sitt ansvar. Jag tycker att Madeleine verkar göra bra ifrån sig i Childhood och det är ett seriöst engagemang från hennes sida för flickor som blivit utsatta för trafficking. Jag tycker det till och med är bättre än vad Victoria presterar med sin löjliga rundresa i Sverige tillsammans med Daniel. Det enda de är intresserade av är att göra PR för kungahuset – de kommuner o d som får besöken har besöken lite värde för, om något alls. Madeleine gör bäst jobb av de tre barnen! Hon bekostar det hela själv. Det är inte heller ovanligt att prinsessor i Europa jobbar i välgörenhetsorganisationer. Prinsessan Christina av Spanien jobbade i en välgörenhetsorganisation innan hon gifte sig.


 126. anna skriver: 19 mars, 2011

  Madeleine tros vänta barn med den nye mannen, se att magen är rund!


 127. miayahoo.se skriver: 19 mars, 2011

  Bertil Bernadotte står inte i närheten av tronen så han kunde gifte med vem han ville Jill, Dill, elller Bill.lHan får inte apanage.Bertil och jill utan representons uppgifter och bott i England året runt med nu tre vuxna barn är inte skyldiga oss nånting inte minst inte komentarerar på denna sida. Var glad istället att det gick bra! Är inte det bevis på äkta kärlek och gemenskap?


 128. En annan skriver: 20 mars, 2011

  Lars Andersson och Rasmus och så vidare…vi vet vem Du är !! Varför så hemlig??
  Och vad är problemet??
  sign/shit la même chose


 129. emma skriver: 20 mars, 2011

  @117

  Jag VILL inte och kommer aldrig heller att nedlåta mig till att känna Sofia Hellqvist, jag skulle aldrig ta i den H*R*N med tång.

  Låter som din systerdotter har en säker framtid framför sig – som samhällsparasit.


 130. Bakom vattnet skriver: 20 mars, 2011

  # 117. Ingen av oss känner SH – kanske inte!? Känner du? Men varje eller nästan varje människa i Sverige känner hennes dåliga rykte. Och för många också utomlands har hört talas av den nakna sanningen och/eller sett de där förfärliga utviksbilder. Och det finns det massor!
  Tror någon verkligen, att SH kan bli prinsessa i Sverige eller ens någonslags hertiginna!? Eller ett medlem i kungahuset!? Nej, nej. Men om C P vill gifta sig med henne, det är hans egen sak. Liksom att bli herr Bernadotte, flytta till landet och troligen hitta egna kaffeflickor efter några år.


 131. Eva Rosén? skriver: 20 mars, 2011

  Madelene och Jonas har varit tillsammans minst 7 år ,och var
  otroligt lyckliga , när kungen äntligen gav tillåtelse till förlovningen.
  Jag tycker att det är ganska mänskligt att man gör ett felsteg,
  som Jonas gjorde, och som han säkert ångrat flera gånger.Då
  gav Kungen Order till Madelene, Bryt förlovningen och det borde
  de själva bestämt. De borde ha fått förlova sig flera år tidigare.
  Hade Silvia väntat på kungen i 7 år ALDRIG! Dessutom var han
  väl inte den rätte att kritisera.Man kastar inte bort 7 år av sitt liv utan vidare,se på dem .De älskar varandra lika mycket nu, och är otroligt olyckliga.Madelene bör komma hem till Jonas och låta dem reda upp sina problem ,och se vad det leder till.Kan man
  förlåta kanske det här för båda var bra. Evig lycka önskar jag ER.
  Hoppas se ER i sommar.


 132. Helena.A skriver: 20 mars, 2011

  Sluta hacka på Madeleine. Visst är hon bortskämd och lever ett lyxliv som de flesta andra bara kan drömma om men hon kan ju sitta på ett kontor på dagarna (säkert inte 40h/v). Det vet vi ju inte eller hur? Att hon sedan fotas på shoppingrundor och fik är ju för att det är lätt att ta dessa bilder då hon är ute. Tyvärr ger det ju helt fel signaler.
  Det som förvånar mig är alla dessa dåliga rådgivare som finns i hovet, att de inte har fattat att bilden av kungafamiljen och framförallt inte parets två yngsta barn inte är så bra. Hatet här inne tycker jag ialla fall har gått för långt även om jag håller med i mycket.


 133. Anita W skriver: 20 mars, 2011

  #88 Du har så rätt det är inte mycket kunskap på denna bloggen.

  Det måste vara befriande att kunna spy galla utan att personligen behöva stå för vad man säger. Usch!!! Att sätta sån tilltro till vad som skrivs i skvallerblaskor och från vad man ser på någon bild då och då. Ni som vet så mycket om vad Madeleine gör och inte gör och att hon lever på skattepengar, hur f…n kan ni veta detta??

  Hur kan ni veta att CP inte lever på studielån eller om han lever på egen förmögenhet?

  Jag tycker det är förskräckligt att fotograferna hårdbevakar varje fotsteg Madeleine tar (bilderna måste vara väldigt lönsamma). Hemskt att inte få ha något som helst privatliv. Hon har ju inte valt att få bli prinsessa av Sverige och kanske helst skulle vilja avsäga sig den titeln. Vad vet Ni!!! Allting är ju bara spekulationer så länge ni bara sätter tilltro till vad skvallerblaskorna skriver, Expressen och Aftonbladet inberäknat. Tyvärr så hakar Svensk Dam på trenden genom att återge vad de skriver om. Sorgligt!!!

  En gång royalist, alltid royalist!


 134. Julia skriver: 20 mars, 2011

  Det finns inte mycket systerskap här. Naivt kunde man tro att när Madeleine blev sviken skulle andra kvinnor som upplevt samma sak känna sympati för henne. Men icke, man spyr galla och talar om att när man själv upplevde kärlekssorg fick man minsann bita ihop osv.osv.
  Det gör hon också och försöker klara upp sin nya tillvaro.


 135. Marguerithe skriver: 20 mars, 2011

  “135”,
  Utmärkt kommentar.Tycker också att det är sorgligt att Svenk Dam inte håller det diskreta avstånd till de officiella människor man skriver om, som man en gång gjorde. Nu blir den mer och mer en trist skvallerblaska med efterföljande kommentarer som är lika stil- och klassbefriade som det vissa kommentatorer (alltför många) efterfrågar hos andra.

  Vad säger det om svenskarna generellt idag? Var blev värdigheten och empatin av?


 136. miayahoo.se skriver: 20 mars, 2011

  Jag är helt övertygad om att valet av restaurang vid hemkomsten förre veckan Riche för lunch med Lusse var helt medvetet valt att kanske skulle Jonas också äta där och en en träff oundviklig. Han äter där också emellan åt och är stammis.
  Annars hade man kunde ha valt bland de hundratals ställen på östermalm där han inte skulle i första hand hinna äta lunch på…. inte två kvarter från hans jobb mao.Så hur rädd är man att stöta ihop med honom är man egentligen?
  Så jag tror ett år efter brytningen är längtan väldigt stor att ses……man saknar varandra helt enkelt och sveket från bägges sida bleknar. Hon har behandlat honom väldigt grymt genom att fly och sen i en annans man armar så snart efteråt.
  Jonas kommer att göra slut med hennes vännina känner jag på mig.


 137. Bakom vattnet skriver: 20 mars, 2011

  # 120. Det är ingen mobbning om man talar sanningen om den nakna sanningen och att största delen av svenska folket kommer aldrig att tåla ormflickan inom kungafamiljen osv! OCH: Prinsen har själv envist “ordnat upp” sin situation. Hur kunde han vara så obetänksam, att han började stämma träff med SH!?
  # 133 + 134. Men med prinsessan Madeleine är det helt annan sak. At måste “kasta” hastigt bort 7 år av sitt liv och sin förlovning med unga människans önskningar är verkligen inte lätt. Det blir ingen skillnad, om man är prinsessa eller inte. Hon mår inte bra ännu, det kan man se. MEN: Inga av oss vet, hur mycket hon arbetar i NY. Det är verkligen mobbning, att skildra henne latmask!


 138. Inga-Lill Åhman skriver: 20 mars, 2011

  I en republik väljs ledaren (presidenten) på basen av kompetens. I Sverige ärver man kungamakten. Något mycket förlegat i vår tid. Kronan och hermelinmanteln är redan i naftalin men det kanske skulle vara skäl att ta steget fullt ut.
  Ett kungahus i “fritt fall” som någon skrev.Ganske träffande sagt.I

  En röst i Finland (svensk medborgare)


 139. rasmus skriver: 20 mars, 2011

  Ja så länge det finns godtrogna/naiva människor som ex #125 Marguerite så tycker väl hovet och familjen att allt går sig av dekadens och annat skandalöst.

  Det är INTE sådana värden kungahuset ska stå för, sen får det vara så modernt det vill, men det är väl för folket som Kung Carl XVI Gustaf sa på en av sina få presskonferanser “vända blad och….glömma”.

  #125 Eftersökte också en mer proffsig presschef på hovet för ännu mer pengar, nu är det så att båda som varit och är efter Eluisabeth Tarras Wahlberg är mer än välmeriterade som presschefer, men skillnaden på deras förra uppdragsgivare mot
  “hovet/familjen” idag är att dom hela tider sätter presschefen i mer än oväntade situationer i anledning av privatlivet och olämpliga personliga umgänge och personliga bakgrunder.

  Att som #125 Marguerite öppet håna alla hårt arbetande chefer och politiker med “som förkingrar miljoner”. Utan chefer och politiker skulle Sverige knappast fungera så bra som det gör efter alla omständighter. Om någon “förkingrat miljoner” som du skriver så är det inte ALLA, väx upp!


 140. pia skriver: 20 mars, 2011

  Jag är inte republikan, men om kungaparet fortsätter att såga i den gren de sitter på, så ordnar de själva att det blir republik i Sverige. Fortsätter de yngre syskonen sitt dagdrivarliv, så kanske inte ens Victorias och Daniels idoga arbete kan rädda monarkin. Det vore synd eftersom de två är utmärkta representanter för vårt land. Finns det inga kloka rådgivare på slottet. Någon borde förklara för deras majestäter hur landet ligger, eftersom de verkar leva i en bubbla utan pejl på verkligheten. Steg två blir därefter att tala klarspråk med Madeleine och Carl-Philip dvs ge alternativen som gäller deras framtid. Jobba eller försvinn från scenen och försörj er själva.


 141. Marguerithe skriver: 20 mars, 2011

  “141” Rasmus,

  Tack för att du svarar på min kommentar! Du blev i alla fall berörd av den.

  Min fasta övertygelse är att det är vanliga svenskar som står för den totala dekadensen idag, det hör man på gator och torg, på arbetsplatser, men det ska alltid gömmas undan så att ingens integritet blir kränkt, i vanlig anda.
  Kungafamiljens 5 medlemmar får däremot löpa gatlopp i media för minsta småsak.

  När det gäller statliga chefer (för det är ju dem vi talar om), har jag aldrig träffat en enda hittills som utför ett arbete som är värt de astronomiska löner och bonusar de tillskansar sig.
  De hårt arbetande småföretagarna som jag själv tillhör får nog göra skäl för sina surt förvärvade pengar inte minst med den pappersexersis man avkrävs, för att på nåder få rätten att vara just företagare.
  /Trogen rojalist för alltid.


 142. Marguerithe skriver: 20 mars, 2011

  Forts “142”,
  Ursäkta mitt räknefel. Kungafamiljens 6 medlemmar ska det naturligtvis stå, och inget annat!


 143. Annaopenmindedforanything.blogg.se skriver: 21 mars, 2011

  Madeleine är bortskämd och folk har gett henne alldeles för fria tyglar. Hon borde mycket riktigt avsäga sig sin titel och börja jobba som vilken normal människa som helst.

  Och på det sättet bli anonym så slipper hon alla krav och alla olika uppdrag och saker som känns såå jobbigt.

  Carl Philip borde seriöst se över sin prinsroll och besluta om detta är det han verkligen är ämnad för. Som sagt så får han vara tillsammans med vem han vill. Och kvinnan får ha hur dåligt rykte som helst men han måste skärpa sig rejält där. Plugga och ta CSN som oss alla andra.

  Victoria och Daniel är väl dem som kommer leda Sverige men jag tror dock att kungahuset inte blir värst långlivat oavsett om dem får barn eller inte.

  Kungen borde nog låta Victoria ta över nu känns som han väntar på ingenting.

  Annars gillar jag dem faktiskt ganska bra =)


 144. Chris skriver: 21 mars, 2011

  Håller med alla som tycker att Madeleine bör komma hem och representera Sverige som prinsessa. Om hon inte vill så går det bra att avsäga sig prinsesstiteln och leva som en “vanlig” Svensson utflyttad till USA. Detsamma gäller Carl-Philip, om han envisas med att behålla sin Sofia bör han avsäga sig sin prinstitel, vi kan inte ha en utvikningsbrud i kungahuset. Detta bör Kungen förklara för Carl-Philip om han inte själv förstår det. Jag är rojalist och vill absolut ha kvar kungahuset, men någon ordning får det allt bli. Man kan inte leva som Madeleine och Carl-Philip och få del av apanaget. De två måste förstå att de ska ställa upp för Sverige om de ska behålla sina titlar och apanage.


 145. Byron Henry skriver: 21 mars, 2011

  Varför tror jag att många här är samma skribenter? Känns som jag läser samma inlägg på vilket rojalistiskt forum jag än går till. Kan inte folk behålla ett och samma id på Internet?

  Madeleine kanske ska skaffa jobb på CBS som min syrra gjorde 39. Gjorde underverk för henne.

  Nathalie och Louis hälsar så mycket. Louis är numera general och Nathalie pensionär precis som jag.


 146. karen skriver: 21 mars, 2011

  När man läser om kungafamiljens liv,kläder och allt annat personligt nonsen,så undrar man vad Sverige som land kan
  tjäna på denna PR som en monarki ska utgöra?
  Hur kan Sverige bli mer efterfrågat av denna familjs besök?
  Det är väl företag som har något att prestera,såsom IKEA,eller
  några av alla de begåvade idrottstalanger vi har,som ger Sverige
  uppmärksamhet-inte Bernadotte.
  Demokratin i Sverige bör utvecklas och en granskning av monarkin likaså,för som det ser ut nu fyller ger den bara skvallerblaskorna med innehåll.


 147. Maggan skriver: 21 mars, 2011

  Chris jag tycker du har fel när du säger att Sofia är en utvikningsbrud, det har vi nu haft i vårt kungahus i säkert 30 år, jag tänker då på Liljan dessutom vad ska man kalla Silvia var inte det ett sådant jobb hon hade innan eller ska man kalla det kaféflicka kanske. Madeleine bryr väl sig inte om vilken kille hon har jag kommer inte ihåg vad han hette som gick och tog henne på brösten när de var ute och gick, tror det är samma skrot och korn i alla.


 148. Gneta skriver: 21 mars, 2011

  #149 Varken Prinsessan Lilian, eller Drottning Silvia, har någonsin arbetat som utvikningsbrudar… Jag undrar ibland vad människor som skriver här får sina fullständigt galna idéer ifrån….

  Sedan så lite då och då, så drar man ju upp Jill Bernadotte, gift med Bertil Bernadotte. Denne Bertil Bernadotte är en ganska avlägsen släktning till vår nuvarande kung, även om dom umgås.
  Bertil B. är son till FOlke Bernadotte och barnbarnsbarn till Oscar II. Det var redan denne Bertil Bernadottes farfar som miste arvsrätten till tronen när han gifter sig med sk “enskild svensk mans dotter”


 149. Julia skriver: 21 mars, 2011

  Andra kungahus har haft sina kriser. Norge t.ex. när Hakon ville gifta sig med en ogift mor som arbetade som servitris och i Danmark hade man skandalen då Joakims fru var otrogen med en 7 år yngre fotograf och den efterföljande skilsmässan.

  Men de har haft goda rådgivare och klarat ut kriserna. Tom gått stärkta ur dem och är mer populära än tidigare.

  Varför går inte motsvarande att ordna i Sverige? Finns det inga som kan gå in och styra upp problemen innan de har växt sig alldeles för stora. Är det kungen som inte lyssnar eller var ligger problemet. Den här situationen har fått pågå för länge.


 150. Netaadika.bloggspace.se skriver: 21 mars, 2011

  #147 Hälsa tillbaka ! Och vad hände med Rhoda???


 151. Birgitha skriver: 21 mars, 2011

  #151.Goda rådgivare som sade:Kämpa för Er kärlek. Tiden läker alla sår hos folket??????


 152. Emma_H skriver: 21 mars, 2011

  Omnämnda icke-kungliga Jill och Bertils korrekta efternamn är Bernadotte af Wisborg, en ärftlig grevlig titel förlänad ursprungligen av regent i Luxemburg första gången1892. Wisborg är en gotländsk ruin


 153. Stig Arne v Giebel Löfström skriver: 21 mars, 2011

  Netan!

  Utöver läkare utan gränser är Rose, I Tyska försvarets organisation med deras enorma flygande plan, där det finns de mest avancerade operatiossalar och vårdmöjligheter. Hon var stationerad bl.a. i Afghanistan. Jag tror att hon tröttnat på all skit man får ta emot, när man skriver sanningen. Ingen har någonsin funnit fel i Rose eller mina uppgifter. Men så billiga människor vi stött på. De som kallar sig överklassdamer, har ett språk som skulle få en alagare i Björns Trädgård att rodna.Tack och lov väger Du, Trollet upp det hela.


 154. Eva H. skriver: 21 mars, 2011

  Kungen har tydligen yrkat på höjt apanage, varför kan man undra. Om Madeleine avsäger sig titeln ers kunglig höghet och bara blir enkel prinsessa utan bidrag från svenska staten, kan de pengarna läggas till Victoria och Daniel, som verkar vara de enda som f.n. jobbar. Att vi klarar oss utan lilla Madeleine har ju det här året visat. Hon kan få ett bra liv i USA, med egna pengar och en välbärgad kavaljer kan hon shoppa runt hela dagarna utan att vi lägger näsan i blöt. Men hon måste faktiskt välja NU!!!!


 155. Emma skriver: 21 mars, 2011

  Jag tror “Maggan 149” är berusad när hon skrivit detta. Fria fantasier!


 156. Kaffeflickor, New York och föredetta vänner... skriver: 21 mars, 2011

  Prinsessan Madeleine, hur långa arbetsdagar gör hon egentligen på Childhood? Det känns som att hon hör hemma mer i i Monacos kungahus, barnen där är ju på ständig semester. Lider med de som fick lämna Parkudden för att Madeleine och den där Bergström skulle flytta in där. Vilka bor i det huset idag? Man kan inte påstå att det är så representativt av prinsessan Madeleine att dagarna i ända sitta på långluncher och dricka vin och röka cigaretter efter en lång shoppingdag. Jag gratulerar prins Carl Philip till hans utmärkta val av en gudomligt vacker tjej i Sofia. Jag vågar lova att hon kommer bli kungens nya favorit efter att Jonas Bergström fått gå. I boken Den ofrivillige monarken kan man ju läsa att kungen och hans “grabbgäng” inte hade något emot unga snyggingar. Och Sofia kommer bli en utmärkt flicka att vila ögonen på nere på lyxbåten på Rivieran. Prinsessan Madeleine har ju fullt upp att rensa upp i kompisskaran som vänder henne ryggen eller hittar varandra i Stureplansnatten. Är det inte med Gynning så är det med någon annan.


 157. Byron Henry skriver: 22 mars, 2011

  Värdar och värdinnor får alltid information om VIP-gäster på läktaren. Därför bör en värdinna veta vem som tittar på henne med kikare. Damen i fråga var alltså medveten om vem ungkarlen var och vilken titel han hade. Headhuntad?


 158. Julia skriver: 22 mars, 2011

  #153 Nej Birgitha Jag menar inte att de ska uppmuntras att göra fel.

  Varumärket är naggat i kanten och de behöver hjälp av något liknande en PR-firma att styra upp kursen igen. Att gömma huvudet i sanden och tro att problemen försvinner om man inte låtsas om dem är galet. Små resor hit och dit för att koppla av och förhoppningen att Victoria och Daniel ska lyfta familjens anseende räcker inte.

  Om mina misstankar är riktiga är det kungen som inte kan tala om eller erkänna problem. Han har ju själv sagt att man inte talade om problem när han var barn. Han fick ju inte ens veta att hans far var var död, det fick han själv ta reda på. Han visste inte om att han hade haft en far liksom andra barn.


 159. ... skriver: 22 mars, 2011

  #143 du skriver att kungafamiljen får skit för minsta lilla snedsteg. saken är den att kungafamlijen och monarkin som idé bygger på ett ideal. jag skyller egentligen inte på kungafamiljen utan monarkin som idé. det är just de värden som den står på, att de ska vara något annat än vanligt folk. just därför finns det ingen plats för den institution längre. vi delar inte längre de värderingar som man hade gentemot kungen tidigare. hela idén är sjuk från grunden. nu är det så att kungafamiljen värnar om den här traditionen och då kan man inte helt plötsligt ändra spelreglerna. man kan inte både ha och äta kakan samtidigt. antingen representerar man de överjordiska ideal man en gång hade uppgift att göra eller så tackar man för sig. det fungerar inte med både och. för då uppstår debatter som denna. antingen gör man rätt för grädden man badar i eller så går man. eftersom du anser att de ska kunna uppföra sig som vanliga människor är du i grunden mot monarkin som idé. tyvärr


 160. Rojalisten skriver: 22 mars, 2011

  Prinsessan Madeliene bör omedelbart åka hem till Sverige och göra skäl för sin titel “prinsessa”, eftersom drottningen har blivit sjuk.


 161. viaste skriver: 22 mars, 2011

  Vi vill gärna att Prinsessan Madeleine blir kvar i Sverige. Hon får gärna gifta sig med sin Chris- Han är väl lika god. och ännu rikare än Daniel. Så låt han få bli prins.
  Jag är rätt trött på att se den flinande Daniel på så många bilder!
  Kan han inte låta operera ögonen så han åtminstone slipper de fula glasögonen!


 162. Christine skriver: 22 mars, 2011

  De två yngsta i kungafamiljen har blivit dagdrivare, de gör inget arbete för alla de miljoner de får gratis av os skattebetalare.
  Och så har kungen mage att begära mer i apanage.
  Lägg ner denna föråldrade institution som kungahuset är. Det känns som medeltiden att ärva sitt yrke och sitta i ett slott och håva in pengar.


 163. johanna pohjanen hollsten skriver: 22 mars, 2011

  undrar bara hur länge man räknas som ungdom? undrar också hur man kan kalla en person för h-a, vad man än tycker om personen ifråga.


 164. christinavideotron.ca skriver: 22 mars, 2011

  #164 viaste

  Stackars elaka människa , hoppas du aldrig behöver glasögon.


 165. Mona skriver: 22 mars, 2011

  Svar till 131’*
  Tänk om någon kallade dig för h*’a på tex face book
  Vad skulle du säga då?

  man kan vara kritisk til kungafamiljen men inte oförskämd
  Mona


 166. Christina Klein skriver: 22 mars, 2011

  Sluta tjafsa om Madeleine. Som om det vore något otroligt sällsynt att en ung kvinna inte gör mer än hon behöver. Jag har två systerdöttrar, 35 och 37 år, som inte överanstränger sig. Den ena studerar forfarande, någon examen syns inte till, men har en ung rik pojkvän. Den andra jobbar med lite av varje. Går på gatan då och då och intervjuar folk om deras åsikter . Eller , eller, eller. Deras pappa betalar rejält “underhåll” varje månad, så att de inte behöver slita ut sej. Känns likheterna igen?


 167. Bakom vattnet skriver: 22 mars, 2011

  Daniel ser bättre och mera karaktärisk ut med glasögon än utan. Tänk bara hans förlovningsdag och deras bilder.
  ANNARS: Några skriver här, att V och D arbetar för mycket. Att M måste flytta tillbaka och börja arbeta. Att C P måste arbeta…
  Jag tycker, att det är bra, att V och D arbetar, reser landet runt och ibland utomlands också. Att ingen vet, hur mycket M egentligen arbetar i NY med Childhood. Kanske varje dag i kontoret. Varför skulle hon flytta tillbaka just nu?
  Det enda problemet är C P med sin konstiga leverne. Han är verkligen den, som skulle arbeta mera – eller sluta totalt vid kungahuset.


 168. Nikki skriver: 23 mars, 2011

  Why can’t Madeleine go with her father to Botswana in her mother’s place? Surely it wouldn’t be asking too much of the “do little” Princess to accompany her father and help represent her country when her ailing mother cannot?


 169. miayahoo.se skriver: 23 mars, 2011

  Om man kollar på myroyals.com och på vänster sida väljer madeleine och chris så ser man senaste bilderna från New York i feb/mars. Så värst lycklig tycker jag inte hon ser ut och hennes utseende har förändrats. Ett år av kärlekssorg sätter sina spår.
  Hon älskar ff Jonas innerst inne.Om hon inte vore princessa skulle chris aldrig bryr sig om henne. Hon är en jätte kap för honom.


 170. Maggan skriver: 23 mars, 2011

  150# 157# Är det fel var inte Liljan en baletthoppa och Silvia var väl en form av kaféflicka, jag är inte påverkad, tycker bara att man måste se hur verkligheten är. Jag tycker jätte mycket om vårt kungahus och vill på alla vis att det ska vara kvar och framför allt nu mera när vi fått ett så otroligt duktigt par som representerar vårt land som Victoria och Daniel. Vi ska nog akta oss för att få en president om vi redan nu gnyr för att det kostar mycket för vårt kungahus, så får vi nog räkna med nästan det dubbla om det vore en president.


 171. ulla skriver: 23 mars, 2011

  Daniel kan inte ta av sig glasögonen, då syns hans påsar under ögonen.


 172. Camilla skriver: 23 mars, 2011

  Ni som kritiserar Daniel, har ni tittat er själva i spegeln någon gång, om inte så gör det, ni är säkert inte perfekta.


 173. Bitte skriver: 23 mars, 2011

  Varför inte skicka Madelene till kungadopet i Danmark om den svenska kungafamiljen i övrigt är så upptagna.


 174. Julia skriver: 23 mars, 2011

  Så Madeleine är i Verbier nu tillsammans med Chris. Det är dags att plocka bort apanaget för denna bortskämda prinsessa.


 175. Gneta skriver: 23 mars, 2011

  #173.. Prinsessan Lilian hade små biroller i filmer, samt arbetade som fotomodell…

  Drottning Silvia var värdinna vid OS i München 1972 när hon mötte kungen.. hmm.. tror inte man klassade det som kafévärdinna.
  Drottningen är också utbildad tolk. Efter OS i München så tog hon anställning inom organisationskommittén för vinter OS i Innsbruck 1976.

  För de som orkar googla lite, så lär ni hitta en hel del bilder på Drottning Silvia från hennes arbete under dessa två OS.


 176. christinavideotron.ca skriver: 23 mars, 2011

  #175. Tack Camilla. Det var bra sagt. Man behöver inte kritisera någons utseende så där. Hur många använder inte glasögon. Det är elakt.


 177. Julia skriver: 23 mars, 2011

  UTBILDNING OCH YRKESLIV
  Silvia Sommerlath tog studenten i Düsseldorf 1963, och 1965-69 genomgick hon tolkutbildning i München och utexaminerades med behörighet i spanska. Därefter arbetade hon på Argentinas konsulat i München. Drottningen talar förutom svenska: tyska, engelska, franska, spanska och portugisiska.

  1971-73 tjänstgjorde Silvia Sommerlath som utbildningsvärdinna i organisationskommittén för de Olympiska Spelen i München och 1973 blev hon biträdande protokollchef i organisationskommittén för vinterolympiaden i Innsbruck, Österrike.

  FAMILJ
  Det var vid de Olympiska Spelen 1972 som Silvia Sommerlath träffade Kronprins Carl Gustaf. Den 12 mars 1976 eklaterades förlovningen mellan Konung Carl XVI Gustaf och Silvia Sommerlath. De gifte sig den 19 juni samma år i Storkyrkan i Stockholm


 178. Emma skriver: 23 mars, 2011

  #181 Bra sagt, Julia! Det ska vara lite ordning och reda på saker och ting.


 179. Sthlm skriver: 23 mars, 2011

  Tolkutbildning under 5 år? Är det någon som har hört Silvia tala engelska eller franska?


 180. christinavideotron.ca skriver: 23 mars, 2011

  Jag jobbade under Olympiaden 1976 i Montreal som tolk för samma
  medlem av International Olympic Committee som Sylvia Sommerlath
  hade tolkat för i Munchen. Jag talar liksom Sylvia flere språk än de flesta och
  jag kallar inte heller mig frask ( #178 ) Det är skamlöst att säga så.
  Dessutom hörde jag så många fina och berömmande saker om Sylvia
  och hur effektiv hon var i sitt jobb.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar