Madeleine hamnade i bråk om Daniel – konflikten i societeten

Madeleine försvarade Daniel.

Prinsessan Madeleine tog tidigt ställning för prins Daniel när han träffade Victoria - och försvarade sin storasysters val av partner.

Prinsessan Madeleine och svågern, prins Daniel, har en nära och varm relation. Och faktum är att prinsessan alltid har stått på Daniels sida. Madeleine, som alltid har varit den i kungafamiljen som har sagt högt vad hon tycker och tänker, tog nämligen tidigt ställning för Victorias val att börja träffa Daniel.

Enligt boken Victoria: Prinsessa och mamma, skriven av Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T. Lindwall, var prinsessan Madeleine extremt lojal mot sin svåger ända från start.

Försvarade sin systers val att träffa Daniel

När Victoria träffade Daniel var det ju trots allt många som var kritiska mot kronprinsessans val av pojkvän – att hon föll för en man av folket, gymägaren från Ockelbo. Men Madeleine, som trots allt var den som sammanförde sin syster med Daniel då hon rekommenderade sin storasyster att börja träna på lyxgymmet Master Training på Regeringsgatan, har alltid vetat hur bra Daniel har varit för Victoria.

“Bland Madeleines väninnor var Daniel Westling ingen favorit, men varje gång någon började prata illa om Daniel försvarade Madeleine sin storasysters val av pojkvän. Hon vägrade helt enkelt att låta alla kritiska människor och negativa rykten skada hennes syster. Hon hade sett hur Daniel på kort tid hade förvandlat Victoria”, står det i Victoria: Prinsessa och mamma. 

Med tiden övervanns dock motståndet och i dag är prins Daniel mer än accepterad av vännerna, kungafamiljen och älskad av det svenska folket.

Foto: TT