Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleine-intervjun bakom kulisserna: Privat – och på ett hotell!

12 sep, 2019, 13:03 
Prinsessan Madeleine
Tidningen Mamas fantastiska intervju med prinsessan Madeleine är veckans stora kungliga snackis – och så här gick det till när den gjordes!
Annons

De senaste åren har prinsessan Madeleine hållit sig lite i utkanten av det kungliga strålkastarljuset, men i och med den stora intervjun i tidningen Mama kliver hon fram och blir synlig som person på ett helt nytt sätt – både som prinsessa och trebarnsmamma.

– Vi på Mama har ju lyft många av de frågor som prinsessan Madeleine jobbar med, så hovet hörde av sig och ville göra något med oss, säger Mamas chefredaktör Louise Bratt Tidmarsh, själv mamma till May, 5, och Billy, 9.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Mamas chefredaktör Louise Bratt Tidmarsh gjorde intervjun med prinsessan Madeleine.
Mamas chefredaktör Louise Bratt Tidmarsh.

–  Intervjun gjordes i juni, när familjen var hemma över sommaren. Vi var på ett hotell här i Stockholm och det var väldigt spontant och fint. Bilderna blev verkligen helt fantastiska!

Madeleine-intervjun gjordes på exklusiva hotellet Ett Hem


Vad fick du för intryck av prinsessan Madeleine?

Annons

– Hon var trevlig och proffsig. Och empatisk! Och hon hade väldigt nära till skratt. Hon är också otroligt engagerad både i sina egna barn och i de frågor som Childhood driver.

– Sedan blir det alltid så bra samtal när man pratar med någon om deras barn. Som mamma gillar man ju det! Och det är alltid jätteroligt att prata om sina förlossningar. Då blir det alltid personligt och hög igenkänning.

Hade du fått ramar för intervjun? Var det något som du inte fick fråga?

Annons

– Nej, det var inga restriktioner alls! Vi pratade på. Det här är ju Mama, det är liksom vår grej att prata om barnen och familjen.

Det är ju en ”du-situation” i intervjun, som känns väldigt skön. Hur tänkte du kring det?

– Det var faktiskt inget som jag tänkte så mycket på. Men det var den vanligaste frågan jag fick innan! Jag tittade på Skavlans Madeleine-intervju i SVT och han sa du. Så då tänkte jag att jag kan göra det också.

Prinsessan Madeleine i klänning från Valentino.

Vad var mest oväntat?

Annons

– Att hon var så bjussig! Prinsessan Madeleine delade med sig av så många detaljer som var så roliga och förvånande, ja sånt som man kanske inte förväntar sig av en kunglighet. Men vi mammor är så lika, det är så mycket som förenar oss i föräldrarollen. Samma utmaningar, samma oro och samma glädje! Vi har ju alla haft trotsiga treåringar att tackla. När det kommer till föräldraskap hittar man alltid likheter.

Sista frågan! Var var Chris?

– Vi är ju Mama som sagt, och hos oss är det mammor som gäller! Och sedan var han ju inte med när vi gjorde intervjun.

Victorias 40-årsdag, Chris O'Neill med prinsessan Leonore, prinsessan Madeleine med prins Nicolas.
Chris axlade pappaansvaret när Madeleine var upptagen med intervjun.

När vi når hovets informationschef Margareta Thorgren är hon mycket nöjd med resultatet.

Annons

– Intervjun gjordes i samband med att prinsessan Madeleine släppte sin bok Stella och hemligheten, och den riktar sig ju till barn och föräldrar. Så tanken var att nå ut med de här frågorna till just den målgruppen.

Hovets informationschef Margareta Thorgren.
Hovets informationschef Margareta Thorgren.

– Det blev ett väldigt fint och öppenhjärtigt samtal där prinsessan också berättade saker som kan vara till stöd för andra småbarnsföräldrar. De bästa råd man kan ge är ju utifrån egna upplevelser och här valde prinsessan att bjuda lite extra på sig själv. Bland annat kring den här situationen när hon var höggravid i Slottskyrkan under sin brors bröllop.

Annons

– Det var ju ovisst ända in i det sista om prinsessan Madeleine skulle kunna vara med, men hon ville verkligen inte missa bröllopet. Hon visade prov på en otrolig målmedvetenhet. Och det var jättemycket planering bakom kulisserna.

Var ni i hovet oroliga, där ute i kulisserna?

– Ja det är klart att det fanns en oro. Men framför allt en stor beredskap.

Detta kan man kalla kunglig maskhållning! En leende Madeleine på Carl Philips bröllop – men egentligen var hon jättenervös, vattnet kunde ha gått mitt under vigseln.

Mammas chefredaktör Louise Bratt Tidmarsh som gjorde intervjun duar prinsessan, hur tänkte ni kring det?

– Det var inget som vi egentligen reflekterade över. Det föll sig naturligt, som det gör när man för ett samtal om väldigt viktiga frågor.

Läs hela intervjun i Mama här!

Foto: TT, Rosie Alm/Kungl. Hovstaterna

Annons