Madeleine kommer till tacksägelsegudstjänsten i Stockholm

I morgon tisdag kommer prinsessan Madeleine att närvara under tacksägelsegudstjänsten i Slottskyrkan – till minne av Carl Johan Bernadotte.

Idag var det som bekant en begravningsgudstjänst för Greve Carl Johan Bernadotte af Wisborg  i Båstad. Kistan kommer sedan att föras till Kungliga slottet i Stockholm och i morgon tisdag – klockan 12 – hålls en tacksägelsegudstjänst i Slottskyrkan för kungafamiljen och den närmaste familjen.

Procession till Haga

Därefter kommer en procession att färdas till Haga begravningsplats där gravsättning sker. Efter gravsättningen kommer kungaparet att ge en lunch för särskilt inbjudna på Kungliga slottet.

På hovets hemsidas Kungliga Kalender kan vi också läsa att denna gång kommer även prinsessan Madeleine att deltaga, tillsammans med resten av familjen, det vill säga kungaparet, kronprinsessan Victoria och prins Daniel samt prins Carl Philip.

Bilderna på kronprinsessparet och kungaparet är tagna tidigare under dagen, bilden på prinsessan Madeleine är tagen vid ett tidigare tillfälle.

Läs mer om begravningen på hovets hemsida här››

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures och Charles Hammarsten

Läs även:

Stämningsfull begravning av Carl Johan Bernadotte››

Dopglädjen blandas med sorg››

Många kommer till begravningen av Carl Johan Bernadotte››

Kungen firades på födelsedagen med Estelle stal showen››