Madeleine lämnar Sverige – bara dagar innan Victorias födelsedag

10 jun, 2022, 15:00 
AvIndra Nordemar

Prinsessan Madeleine har fått ett nytt uppdrag – bara dagar innan kronprinsessans stora fest.

Annons
Grattis, prinsessan Madeleine – här är ditt liv i bilder!
Grattis, prinsessan Madeleine – här är ditt liv i bilder!

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill med barnen Leonore, Nicolas och Adrienne trivs bäst utanför Sveriges gränser. De har tidigare bott i både London och New York, men numera i solstaten Florida.

Det är därför inte alltför ofta som de befinner sig på svensk mark, men under sommartider då solen strålar över vårt avlånga land brukar de komma hem. Det gör de även i år, men inte lika tidigt som tidigare år.

Prinsessan Madeleines sommarplaner i Sverige

Prinsessfamiljen brukar nämligen landa i Sverige som senast i början på juni, och fira Madeleines födelsedag här – ja, i dag den 10 juni fyller hon ju år! Men hon har valt att fira 40-årsdagen i USA.

Recept.se Nyhetsbrev

Men innan juli kommer prinsessan landa i fosterlandet.

Annons

– De kommer vara här under julimånad och kommer komma i god tid till det, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef, till Svensk Dam.

Och självfallet kommer de att spendera en hel del tid på Solliden på Öland – kungligheternas semesterparadis sedan många år tillbaka.

Kungabarnen har mer eller mindre spenderat alla sina somrar där sedan barnsben – och nu har de ju ytterligare en anledning till att vara där under just julimånad.

Victoriadagarna har utökats till en hel vecka! Från den 9-15 juli kommer det att hållas konserter och aktiviteter av olika slag, samt kortege genom hela Borgholm på självaste dagen – Victorias födelsedag den 14 juli.

Madeline lämnar landet innan festen för Victoria

Under firandet brukar hela familjen vara på plats – kungen, drottning Silvia, givetvis Victoria, Daniel och barnen, och även Madeleine med familj. Men nu meddelar hovet att Madeleine ska till Tyskland, bara dagar innan den stora festen.

Annons

Madeleine är hedersordförande för sin mammas stiftelse Childhood, som hon givetvis är djupt engagerad i. Av den anledning kommer hon att bege sig till Frankfurt den 7 juli – därefter finns inga officiella åtaganden inplanerade för prinsessan. Men det klart inte Madeleine missar sin storasysters födelsedag!

– Prinsessan Madeleine planerar att vara med på kronprinsessans födelsedag den 14 juli, bekräftar Thorgren.

Foto: TT

Annons