Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleine mår dåligt - ställer in uppdrag

07 maj, 2010, 11:43 
Agneta Nisbeth
Annons
prinsessanmadeleine

Prinsessan Madeleine mår dåligt över den uppslagna förlovningen och ställer med kort varsel in flera offentliga uppdrag i USA.

Uppbrottet med Jonas Bergström har tagit prinsessan Madeleine hårt. I sista minuten ställde hon in besöket på Sweden Week i Seattle. Istället får kronprinsessan Victoria rycka ut och åka i lillasysters ställe.

“Mår inte bra”

Prinsessan Madeleine reste till New York samma dag som hovet lämnade besked om uppbrottet, för ett officiellt besök med World Childhood Foundation. Men enligt hennes vänner var det den smärtsamma separationen från ex-fästmannen Jonas Bergström som var den största orsaken. När hans otrohet blev offentlig blev det för mycket för Madeleine.

– Det var inte så att hon flydde till USA, utan det där var inplanerat. Men den extrema utsattheten gör att man behöver samla krafter, säger hovets informationschef Nina Eldh till Aftonbladet. Madeleine mår inte bra. I New York har Madeleine haft stort stöd av sina svenska väninnor, bland andra Lovisa De Geer och Sofi Fahrman.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Separationen från Jonas Bergström har tagit Madeleine hårt.
Separationen från Jonas Bergström har tagit Madeleine hårt.

Behöver lugn och ro ett tag

Madeleine hade några hektiska dagar i förra veckan, bland annat besökte hon ett Childhood-projekt i Florida, och denna vecka var det fyra dagar på Sweden Week i Seattle som stod på programmet. Hon skulle bland annat närvarat vid 100-årsjubileet av det svenska sjukhuset där. Men nu blir det storasyster Victoria som får representera istället. Beslutet fattades i sista minuten.

Annons

– Efter allt som har varit så väljer prinsessan att under en tid framöver avstå från alla offentliga framträdanden. Det är något som har vuxit fram. Hon behöver personlig tid och lugn och ro, säger Nina Eldh.

Kronprinsessan Victoria fick flyga till Seattle i Madeleines ställe.
Kronprinsessan Victoria fick flyga till Seattle i Madeleines ställe.

Flexibel familj

På frågan om hur Madeleine egentligen mår svarar Nina Eldh:

– Om man avstår från alla offentliga uppdrag så mår man inte bra.

Hon säger dock att Madeleine har haft det lugnt och bra sen hon kom till New York och har en trygghet i sitt arbete med Childhood.

– Vi tar en dag i sänder men det här var ett beslut som växt fram under de senaste dagarna. Kronprinsessan Victoria åkte klockan sju på morgonen. Det är en flexibel familj som stöttar varandra.

Från början var det tänkt att kungen själv skulle åka till Seattle, men han bestämde sig för att skicka dottern i stället. Madeleines kalender är nu tom ända fram till Victorias och Daniel Westlings lysning den 30 maj. Hovet vill inte svara på när prinsessan återvänder till Sverige igen.

Av Ann-Sofie Lundin

Foto: Stella Pictures


Annons