Madeleine nära vän i rättslig tvist – berättar själv

madeleines vän sofi fahrman

Madeleines väninna, Sofi Fahrman, befinner sig i en svår sits. Nu berättar hon om en rättsprocess med exet Nick Ziljstra.
Har du koll på snackisarna från vecka 4?
Slå på ljud

Prinsessan Madeleines vän, modeprofilen, Sofi Fahrman skapade stora rubriker när hon lämnade holländaren Nick Ziljstra för 3,5 år sedan. Paret var förlovade i sex år och tillsammans har de dottern Lily, 6. Familjen bodde vid den här tidpunkten i Verbier och i en intervju med tidningen Amelia har Sofi berättat att relationen borde ha varat i sex månader – inte sex år.

Ensam vårdnad om dottern

När hon tillslut bestämde för att avsluta relationen, och flytta hem, kände hon en enorm lättnad.

– Jag var livrädd. Men sedan, när beslutet väl var fattat, så försvann all rädsla. Då hade stormen liksom redan passerat och det var mest en lättnad som kändes i hela kroppen, säger hon i intervjun.

Och ta hand om Lily på egen hand, som hon har ensam vårdnad om, var inget nytt.

– Det har ju bara varit jag hela tiden så det blev aldrig någon större förändring, och det blev ingen stor förändring för Lily heller. Vi har varit ett litet team, en duo, från start.

“Är bara så tröttsamt”

I dag lever Sofi med entreprenören och miljardären Filip Engelbert. Han har barn från ett tidigare förhållande och Lily har fått bonussyskon. Men det kvarstår fortfarande saker som behöver avslutas med exet Nick. Och hon verkar därför resa till Schweiz med jämna mellanrum. Om denna svåra situation berättar Sofi i det senaste avsnittet av podden Trettio plus trevar, som hon driver tillsammans vännerna med Klara Doktor och Tove Nordström.

prinsessan madeleine sofi fahrman

Sofi Fahrman med nya kärleken Filip Engelbert och prinsessan Madeleine på Lussan Thotts bröllop, år 2018.

– Det är ju så att jag lämna mitt ex för 3,5 år sedan. Jag brukar ju inte vara jätteprivat i podden men nu är jag lite trött faktiskt. Jag vill ha ett avslut. Han är inte värsta godbiten, framgångsrik finansman och miljardär som alla tidningar har skrivit. Han är alltifrån de bra sidorna.

– Jag skulle äntligen ner på en förhandling, rättsprocess. Och det är bara så tröttsamt. Jag måste bara förhålla sig till att jag fortfarande har den här personen i mitt liv. Det är bara så, säger Sofi Fahrman till Klara Doktorow och Tove Nordström i podden.

Exakt vad rättsprocessen handlar om går Sofi inte in på. Men att det är en utdragen historia som tär råder det inga tvivel om.

Foto: TT