Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleine nobbar Nobelfesten – hovet bekräftar

04 nov, 2022, 10:32 
Kronprinsessan Madeleine på Nobelfet

Prinsessan Madeleine har tagit ett beslut.

Annons
Därför nobbar Madeleine Nobelfesten 2022 – hovet bekräftarBrand logo
Därför nobbar Madeleine Nobelfesten 2022 – hovet bekräftar

Prinsessan Madeleine kommer inte att närvara på Nobelfesten. Enligt den kungliga kalendern är hon heller inte med på den kungliga middagen dagen efter, den 11 december.

För Svensk Damtidning bekräftar hovets informationschef att prinsessan Madeleine och Chris O'Neill uteblir från årets Nobelfest.

– Det är inte bara i år, utan det har varit så de senaste åren. Prinsessan och hennes familj bor i USA och avståndet är för långt för att resa till Nobelfesten. Den representeras av andra delar av kungafamiljen, säger hon.

Madeleine har inte varit på Nobelfesten sedan 2019

Det var flera år sedan prinsessan Madeleine skymtades på Nobelfesten. På grund av pandemin har hon inte kunnat resa till Sverige och de drygt 800 mil som skiljer mellan länderna gör det svårt att få tiden att räcka till.

Annons

– Generellt kan man säga att prinsessan Madeleine och herr Chris O’Neill gärna deltar om de i samband med Nobelfesten är i Sverige, eller har någon annan aktivitet i Sverige, men har de inte det är avståndet för långt för att delta, säger Margareta Thorgren.

Kungligheterna som är på plats under Nobelfesten

Vad resten av kungafamiljen tycker om att prinsessan Madeleine och Chris O'Neill avstår Nobelfesten och den kungliga middagen vill hovet inte svara på.

– Det är inga kommentarer som jag har, säger Margareta Thorgren.

Foto: TT

Annons