Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Madeleine och Chris beslut sprider sig till utlandet – många reagerar på beskedet!

16 aug, 2023, 05:30 
Felicia Plåt
Madeleine och Chris
Kungen firar 50 år på tronen 2023. Foto: TT

Madeleine och Chris kommer delta på kungens jubileumsfirande!

Annons

Det är ett hektiskt år för den svenska kungafamiljen. Kung Carl Gustaf firar nämligen 50 år på tronen. Detta firas såklart på olika sätt. Kungen och drottningen är bland annat mitt uppe i deras Sverigeturné då de ska besöka alla 21 län för att uppmärksamma kungens stora år!

Kungliga barnens härliga festkväll – Madeleines ögonblick med LeonoreBrand logo
Kungliga barnens härliga festkväll – Madeleines ögonblick med Leonore

Kungens jubileum

Men om knappt en månad är dagen med stort D här! Den 15 september bjuder Kungliga slottet in till stor galamiddag för att fira kungens 50 år på tronen. Det förväntas komma flera internationella kungligheter för att fira denna stora dag med kungen.

Det kommer även vara en massa andra roliga aktiviteter och evenemang runt jubileumsdagen. Bland annat kunglig kortege och jubileumskonsert vid Kungliga Operan.

Under veckan kunde även hovet meddela att vi kommer kunna se den hela kungliga skaran på plats för att fira sin far. Kronprinsessan Victoria, prins Carl Philip och prinsessan Madeleine kommer alla vara där med respektive.

Annons

Madeleine och Chris beslut spridet sig till utlandet

Madeleine och Chris skulle under augusti flytta tillbaka till Sverige efter flera år i USA. Men de planerna ändrades och de sköt upp flytten till 2024 istället. Därför är det många som har undrat om de kommer vara i Sverige under kungens stora firande. Vilket vi nu har fått bekräftat.

Deras beslut att delta på festen är en stor lycka för många, så pass stor att nyheten har spridit sig ända till utlandet, Danmark för att vara exakt.

Den Danska tidningen Billded Bladet har uppmärksammat nyheten och skriver att det är väldigt goda nyheter att Madeleine och Chris kommer delta på flera av evenemangen runt jubileet. Bland annat galamiddagen den 15 september, men även jubileumskonserten den 16 september.

Det är alltså inte bara vi som ser fram emot att se hela familjen samlad! Nu längtar vi efter den stora helgen och allt den har att erbjuda!

Annons