Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleine och Chris fick inte vara med – hovets vägran: ”Avböjt”

22 dec, 2023, 11:30 

SVT försökte flera gånger – men fick aldrig tag på prinsessan Madeleine och Chris O'Neill.

Annons

Kungafamiljens årskrönikor är ett välkommet inslag som samlar det svenska folket framför tv-apparaterna och uppmärksammar det gångna året i det kungliga rampljuset.

Kungens vägran i SVT – Silvias försvar: ”Blyghet”Brand logo
Kungens vägran i SVT – Silvias försvar: ”Blyghet”

I år har det dessutom varit ett kungligt superår, fyllt med spektakulära händelser som kungens 50 år på tronen, prins Daniels 50-årsfirande och drottning Silvias 80-årsfirande.

Med andra ord finns det en hel del material att sålla kring och SVT har säkert fått jobba hårdare än vanligt med redigeringen för att se till så att det bästa tas med, samtidigt som inget centralt glöms bort.

Annons

Hovets vägran – SVT bekräftar

I SVT:s Året med kungafamiljen får vi ta del av kungaparets liv ihop, men också kronprinsessparets resa till Australien och den vardag som utspelar sig hemma hos diverse kungligheter.

Däremot kommer vi inte att få se så mycket av prinsessan Madeleine med familj. Trots att SVT flera gånger kontaktat hovet för en intervju, har det önskemålet inte kunnat uppfyllas.

”SVT har vid flera tillfällen skickat in intervjuförfrågningar till prinsessan Madeleine och Chris O’Neill, men hovet har avböjt. Men vi hoppas att få till intervjuer med prinsessfamiljen nästa år om de då flyttar till Sverige igen”, skriver Hannah Cederberg, projektledare för Året med kungafamiljen, till Hänt.

Prinsessan Madeleine
SVT fick ingen intervju med prinsessan Madeleine.

Därför saknas ofta Madeleine och Chris

Ja, när man bor 800 mil från det kungliga livet i Sverige, så är det inte helt lätt att ställa upp på intervjuer och medverka i den här typen av sammanhang.

Annons

Men nästa år är planen att Madeleine med familj ska lämna Florida, ta sina resväskor och installer sig i Hovstallet i centrala Stockholm.

Då kan vi också räkna med att de kommer synas mer i det kungliga rampljuset!

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Prinsessan Madeleine med familj planerar flytta till Sverige nästa år.

Foto: TT

Annons