Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Svensk Dam avslöjar: Madeleine och Chris har hittat en köpare till lyxhuset – bara detaljer från försäljning

02 apr, 2024, 12:05 
Nu kan lyckan ha vänt för prinsessan Madeleine och Chris O'Neill!
Annons
Silvias första ord om Madeleines SverigeflyttBrand logo
Silvias första ord om Madeleines Sverigeflytt

Prinsessan Madeleine meddelade redan förra året att hon och familjen tänker packa väskorna, lämna soliga Florida, byta kontinent och bosätta sig permanent i Sverige.

Sedan det beskedet har det blivit en del turer: flytten har blivit försenad och lyxhuset i Pinecrest, Florida, har visat sig vara så pass svårsålt att de tvingats dumpa priset flera gånger.

Men nu verkar turen ha vänt för Florida-Familjen. Villan, som har legat ute på diverse mäklarsajter i över 150 dagar, tycks nu äntligen ha hittat en köpare.

Chris O'Neill och prinsessan Madeleine
Chris O'Neill och prinsessan Madeleine har hittat en köpare – men än har de inte sålt sitt lyxiga hus i Florida.Karin Törnblom/TT

Madeleine och Chris har hittat en köpare

Huset är i skrivande stund listat som ”kontingent”, vilket betyder att man kommit överens om ett villkorat erbjudande med en köpare, men att det finns vissa detaljer som köparen måste ordna innan affären kan ros i hamn.

Annons

Mäklarsajten Realtor skriver att det bland annat kan handla om att få ett bolån, eller problem med att få ett bolån, och att man då har en klausul som gör att avtalet mellan köpare och säljare kan brytas utan någon påföljd av förlust av pengar.

– Det betyder att säljarna redan har accepterat ett erbjudande på fastigheten, åtminstone vad gäller priset, men det finns fortfarande steg att klara av innan avtalet går igenom systemet, säger fastighetsmäklaren Stephanie Crawford.

Tvingats sänka priset rejält

För Madeleine och Chris är det så klart oavsett ett rejält glädjebesked. Det är ett kvitto på att det finns köpare som är intresserade av bostaden och att en eventuell affär är inom räckhåll.

Annons

I början av mars gjorde man en rejäl prissänkning, från 7 295 000 dollar till 6 995 000 dollar, vilket innebär att prislappen nu ligger på cirka 72,5 miljoner kronor.

Beslutet kan anses desperat i en tid då Madeleine med familj självklart vill få huset sålt innan flytten till Sverige, något som Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall tidigare konstaterat:

– Florida, we have a problem. Ja, så skulle man kunna säga. Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill är nu smått desperata. Deras lyxhus i Florida har inte gått iväg till försäljning som de hoppas på. Nu har man sänkt priset med fyra miljoner kronor. Ja, smaka på den.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Nu hoppas prinsessan Madeleine och Chris O'Neill på att få huset sålt.Anders Wiklund/TT

Foto: TT

Annons